Tuesday, March 5, 2013

Photoshoot Koleksi Baju Pengantin Red Ribbon Boutique


Assalamualaikum, bloggers...

Cerita nie semestinya dah up lama2, maaf lambat.
This is dedicated untuk pihak2 yang sudah menolong saya menjayakan photoshoot ini.
Was a happy day 17 Februaty 2013 lepas...
Eventho awalnye sangat merisaukan...

Memang risau sangat2 nak organise photoshoot nie, tapi memang Ms Red Ribbon teringin sangat2 membuat photoshoot ini jadi kenyataan, sebab:

- Koleksi baju pengantin dan tunang dah banyak, belum ada kesempatan nak tangkap proper pic
- Mengajak MUA join photoshoot nie dan mencuba mencari MUA yang bole diajak kerjasama untuk membuat pakej2 kahwin/tunang.
- Memberi kesempatan utk talent2 mengasah skill dan menambah portfolio diorang.

So that Sunday morning, satu hal yang selalu saya risaukan ialah...
PHOTOGRAPHER SMS XDAPAT DATANG ON TIME!

Photographer nie kawan2 gak, eventho bukan my kawan rapat.
Dah xsedap hati, we called up our other friend, yang dulu snapkan gambar my prewedding, rumah dia xjauh pon, tp mmg me tahu yang hari tue dia ada banyak keje, but he willing to drop by...
He's working as journalist now dah xbuat sangat photoshoot2 camnih...
His name is Cipot (yay, dah introduce u dah nie hehe)

Talent dan MUA dah sampai dan memang saya xnak drag schedule nie.
On time! It'S A MUST!
Tak suka sangat2 ada orang yang tetibe last minute nak cancel camnih...


One MUA is Shine Matahariku. Another one is Sentuhan Syuhada.
Dua2 MUA nie best, saya suka tengok make up diorang.
Dua2 ada style sendiri dalam membuat riasan, ada ciri khas sendiri.
I like both of them...

Dah nak masuk masa photoshoot, my friend yang supposedly jadi potographer dan membawa semua equipment macam lighting and all xdatang juga, and he dregged more ke petang lagi.
Dalam hati makin la risau asyik drag2 nie tgk2 xdtg.
Nasib baik, Cipot siap menolong snapkan gambar sampai dia kne pegi nak cover konsert sape la hari tue xingat, Paramore kalau xsilap...


Yang kiri tue Cipot (baju hitam), yang kanan tue Farid (baju hijau)

Bole bernafas lega kejap, tapi dah pukul 4 petang, Cipot pon kena gerak, duty calling!
Dan memang Allah menggariskan ada photographer lain in the house, tak sangka pulak, one of talent's bf (Farid) tue photographer jugak.
So, Farid dengan baik hati take over posisi photographer sampai la photoshoot tue wrap.
Dan as expected, memang the real photographer tue xdatang dan xada khabar dan xangkat phone langsung!

But nvmd, alhamdulillah semua berjalan lancar.
Eventho pagi2 kelam kabut sampai la tak sempat nak bermake up (takpe la bagi can ngan model2 tue nampak cantik, nnt kang kalau saya make up jadi la paling cantik *hooeeekkk* statement impossible)


Semua talent + MUA bekerjasama dengan baik.
Was sooo happy to know them that day.
Eventho ada talent yg datang sangaaattt la lewat, takpe la, everybody still new, still learning, just as I do...
Thank you Anne, Fiza, Hazirah, Liyana, dan Qila...

Sebelum semua balik, mari bergambar sama2.
Mr Red Ribbon xde plak kat sini... xpe nnt jadi paling hensem pulak.
Thanks everyone, so much appreciated your effort.
Nanti wat photoshoot lagi join ye.
Tq :)


PS: Nak tgk gambar2 hasil photoshoot?



twitstamp.com

0 comments: