RED RIBBON WEDDING WORKS (MALAYSIA)

We are wedding and event planner based at Puchong, Selangor. We provide almost all your event and wedding planning services. Tell us your wedding dreams and we'll do the rest :)

RED RIBBON WEDDING RENTAL

We also provide DIY Rental such as bride and groom accessories like set tanjak, crowns, necklaces, veils, DIY decoration, props, wedding attires, hantaran, and all

RED RIBBON DOORGIFT

We have variety doorgifts for events, wedding, aqiqah, birthday, corporate night, etc to choose. Be it food or non-food.The more the quantity, the better price you will get.

#EVENTBYRRWW THE WEDDING PLANNER

If you looking for wedding planner, you've come to the right place. We will try our best to ease your wedding planning burden and puts everything together perfectly.

WHAT ARE YOU WAITING FOR?

Don't wait until you become a Bridezilla. Let us help you. Point your waze to Red Ribbon Wedding Works at Puchong Prima now or whatsapp us to make appointment.

Monday, December 11, 2017

JEMPUTAN OPEN DAY RRWW dan Dewan SM Syahidzuan Bangi

Bismillah... Assalamualaikum semua...



Kami ingin menjemput semua bakal pengantin Bangi, Kajang, Putrajaya, dan area yang berhampiran untuk datang ke majlis Open Day kami kerjasama Red Ribbon Wedding Works dan Dewan SM Syahidzuan Bangi.

Masuk adalah PERCUMA, dan bagi anda yang terawal membuat RSVP sebelum majlis kami telah menyiapkan goodie bag yang menarik untuk anda.

Anda boleh view lokasi dan kemudahan dewan, merasai catering kami yang sedap, melihat artwork2 daripada fotografer, dan juga merasai majlis perkahwinan yang sebenar dengan dekorasi pelamin dan setup hall.

Banyak hadiah menanti anda, seperti iPhone 7, Vivo V7, TV HD, dan honeymoon di Hotel Bintang 5.
WA dan RSVP sekarang dan jadi couple terawal yang akan mendapatkan goodie bag exclusive daripada kami.

••••••••••••••••••••••••••••••
Tarikh: 17 December 2017
Tempat: Dewan SM Syahidzuan, Seksyen 14, Ostia Bangi
Time: 12pm - 7pm
••••••••••••••••••••••••••••••
Apa yang special pada open day kali ni ?







💍Food Test PERCUMA
💍Promosi FULL PACKAGE SERENDAH RM9999 sahaja
💍Promosi UPGRADE BAJU BARU PERCUMA
💍Peluang mendapatkan hadiah cabutan bertuah IPHONE 7, VIVO V7, TV HD, Baucar menginap Hotel 5 Star, dan Mistery Gift
💍Promosi FULL PACKAGE TUNANG/AKAD NIKAH serendah RM5500 sahaja
💍Pakej andaman bermula dari RM999 sahaja
Terus whatsapp team wedding consultant kami ye...
www.wasap.my/60107953569
www.wasap.my/60107920920
www.wasap.my/60273531885

 =========================
SHARE & SAVE THE DATE!!!
=========================

 Fb & Instagram : Red Ribbon Wedding Works


Saturday, November 18, 2017

Jom Tempah Pelamin Harga Berpatutan Daripada Kami!


 Assalamualaikum...
Nak tanya sikit, dah nak kahwin ke?
Nak mencari mini pelamin untuk majlis akad nikah atau pertunangan kat rumah?
Nak yang simpel but nice?
Red Ribbon Wedding Works ada buat perkidmatan dekorasi mini pelamin untuk majlis tunang atau akad nikah dengan harga yang insyaallah berpatutan...

From RM 450-950
( Dah termasuk sewaan props dekorasi pelamin, upah pekerja pasang pelamin, sewaan transport)
Caj minyak dan tol mengikut lokasi pemasangan.
Untuk Puchong, Putrajaya, Cyberjaya, Subang, tiada dikenakan caj minyak/tol.

Contoh2 dekorasi pelamin rumah 10-12ft:










Harga berapa?
Soalan yang selalu bride to be tanyakan...

Boleh bagi kami details :
GAMBAR PELAMIN YANG SIS NAK
LOKASI MAJLIS
TARIKH MAJLIS


Harge RM 450-950 tengok pada design pelamin
( Dah termasuk sewaan props dekorasi pelamin, upah pekerja pasang pelamin, sewaan transport)
Caj minyak dan tol mengikut lokasi pemasangan.
Untuk Puchong, Putrajaya, Cyberjaya, Subang, tiada dikenakan caj minyak/tol.


Jika B2B berminat boleh:
Email redribbonboutique@yahoo.com atau whatsapp.

NELLY https://www.wasap.my/60107920920
NIA https://www.wasap.my/60173531885
HAFIZ https://www.wasap.my/60107953569

Butik kami SENANTIASA BUKA SETIAP HARI MENGIKUT JADUAL OPERASI. Temu janji kami alu2kan untuk memastikan tidak bertembung dengan temu janji customer lain
 Have a nice day :)




Monday, November 13, 2017

Pakej Lengkap Perkahwinan dan Venue Garden di Klang



Hello Klang!
Mencari lokasi wedding bertemakan taman untuk 500 sampai 1000pax di area Klang, kami nak rekemen Bride to Be untuk amek pakej ni. Memang akan menjadi moment yang unik dan memorable jika majlis keramaian anda dibuat di Singgahsana Seventh Avenue ni.
Jom kita berjalan2 kat venue Singgahsana @ Seventh Avenue ni...

 
 Exterior garden yang luas...


Interior hall untuk lokasi pelamin atau area majlis akad nikah.


Interior hall yang selesa dan berhawa dingin.


 Dekorasi photobooth yang semestinya menjadi tumpuan para tetamu untuk bergambar.


 Exterior dekorasi gazebo atau arch pengantin yang cantik.

Semestinya venue ini merupakan venue yang sesuai dan senantiasa hangat untuk meraikan hari bahagia bersama keluarga dan rakan2 tersayang.
Yang berminat nak grab pakej ni meh cepat contact kami ye, masih ada slot tinggal untuk 2017 dan 2018.


FREE GIFT?
Mesti ada untuk sesiapa yang walk in atau appointment kat butik ye. Kami explain semua pasal pakej ni, dan assist korang untuk pilih2 design pelamin dan busana yang korang suka.

Sila WHATSAPP #RRWWCREW untuk tempahan atau temu janji:
* NELLY (+60107920920)
* HAFIZ (+60107953569)
* NIA (+60173531885)


RED RIBBON WEDDING WORKS (002322945-T)
E-03-13 Puchong Prima Business Center
Jalan Prima 5/3 Puchong
47100 Selangor


Kami pernah menguruskan majlis perkahwinan di Selangor, Pahang, Negeri Sembilan, dan Johor. Keutamaan diberikan untuk Selangor. 


Saturday, November 11, 2017

WHO ARE WE? #RRWW





Red Ribbon Resources adalah sebuah syarikat dimiliki oleh 100% bumiputera, dan perniagaan kami merangkumi perkhidmatan dekorasi, perkahwinan, dan pelancongan. 

Red Ribbon Wedding Works merupakan salah satu perniagaan di bawah Red Ribbon Resources. RRWW ditubuhkan pada 2011 dan hanya beroperasi di atas talian, bermula tahun 2014 kami sudah beroperasi dipremis di Pusat Pernigaan Puchong Prima sampai sekarang.

Kami memulakan perniagaan kami sebagai wedding/event decorator, dan kemudian dengan pelbagai pengalaman yang kami telah ceburi, pada hari ini kami telah menawarkan perkhidmatan wedding planner kepada bakal-bakal pengantin di Malaysia, terutamanya Kuala Lumpur dan Selangor. Kami menguruskan dekorasi, busana, solekan, catering, pa system dan dj, serta fotografi dan videografi.

Selain daripada majlis perkahwinan, kami juga menerima tempahan untuk dekorasi atau pengurusan majlis dari syarikat-syarikat swasta dan juga Kerajaan untuk kegunaan seperti Majlis Makan Malam Tahunan, Majlis Perasmian, Kesyukuran dan berbagai lagi.

Syarikat kami telah didaftarkan dengan rasmi di Suruhanjaya Syarikat Malaysia sejak 2014 bagi menjalankan perniagaan perkhidmatan secara atas talian dan juga di premis. 

Insyaallah, kami akan senantiasa memberi perkhidmatan yang terbaik dan memudahkan perancangan event-event untuk client kami.
Jika anda memerlukan pertolongan untuk kelancaran majlis anda, boleh hubungi kami di:


Red Ribbon Wedding Works
E-03-13 Puchong Prima Business Center
Jalan Prima 5/3 Puchong Prima
47100 Puchong

Hubungi: Hafiz 0107953569 atau Nelly 0107920920



Saturday, October 14, 2017

Jawatan Kosong Part Time/Praktikal Social Media Assistant


Assalamualaikum...

Berminat?
Syarikat kami memerlukan seorang assistant part time yang mahu dan serius bekerja. Kami minta commitment untuk bekerja 8 jam sehari sahaja. Satu hari sahaja dalam satu minggu (any day, ikut kelapangan).

Kami mengalu-alukan pelajar dari kolej2 yang berhampiran Puchong untuk menambah pengalaman atau yang ingin menjalani latihan industri/praktikal di syarikat kami.

+ Waktu berkerja satu hari sahaja dalam 1 minggu (8 jam)
+ Dibuka juga untuk posisi latihan industri full time 
+ Elaun dan komisyen
+ Ada kenderaan sendiri untuk ke tempat kerja
+ Office di Puchong Prima

Ciri-ciri :
+ Komited dalam melaksanakan tugasan
+ Bersedia belajar sesuatu yang baru
+ Boleh bekerja dalam satu pasukan
+ Boleh menerima dan melaksanakan arahan
+ Berminat dengan dunia social media
+ Memiliki laptop sendiri
+ Nilai tambah untuk yang berminat copywriting dan graphic design

 Tugasan:
+ Bertanggung jawab dengan jadual edar content2 syarikat dalam social media
+ Membantu persiapan content2 dalam social media
+ Media research jika diperlukan
+ Mengisi borang work log
 
Whatsapp maklumat dibawah ke +60107953569
Nama
No. IC
Bidang
Kolej/Universiti
Tempoh praktikal (tarikh mula hingga tamat)
Tempat tinggal semasa praktikal




Sewaan Aksesori Pengantin di RRWW Puchong


Assalamualaikum...

Bakal2 pengantin yang dah ada busana pengantin tapi masih mencari tempat sewaan set aksesori lelaki dan set aksesori perempuan, boleh datang butik kami. Red Ribbon Wedding menyewakan keperluan aksesori pengantin lelaki dan juga perempuan...

LELAKI

- Set tanjak/tengkolok
Details boleh cek kat SINI.
- Suit atau baju melayu atau kot mandarin
- Rantai, brooch, butang baju melayu


PEREMPUAN

 - Tudung dan Veil
- Inner dan Bustier
- Headpiece, Cekak, dan Crown
- Rantai dan Subang
- Dokoh dan Sanggul Lintang
- Kasut Pengantin (saiz terhad)
 
 


 
Antara aksesori2 untuk pengantin perempuan, dan masih banyak koleksi lain...
Jika berminat, sila email kami di
redribbonboutique@yahoo.com
Whatsapp 0107920920
 
Bagi maklumat :
- NAMA
- BARANG YANG NAK DI SEWA
- TARIKH NAK PAKAI
Thank you :)
 
 

Monday, October 9, 2017

Doorgift Botol Comel untuk Tetamu Kanak2 dan Dewasa

Assalamualaikum...

Red Ribbon Wedding Works menyediakan perkhidmatan pembuatan doorgift atau cenderahati untuk majlis2 pertunangan, perkahwinan, aqiqah, reunion, rumah terbuka, product launching, dan lainnya.

Kali ni, kami offer satu doorgift yang bersesuaian diberikan untuk kanak2 ataupun orang dewasa.

Doorgift botol memang menjadi kegilaan orang ramai, sebab ianya simpel dan menarik.
Pelbagai jenis botol, especially saiz dan bentuk ditawarkan. 
Namun, kami nak rekemen botol 60ml ini sebab:

- botol kaca, lagi exclusive daripada botol plastik.
- compact dan comel.
- saiz tak besar, tinggi dalam 12.5cm, sesuai dipegang tangan kanak2 atau dewasa.
- botol tebal, tidak mudah retak/pecah.
- botol boleh dipakai semula dan diisi rempah, garam, atau cecair isian semula. 
- harga berpatutan.

 Contoh doorgift botol 60ml yang sudah ditempah customer:




  

isian jelly beans paling ramai ditempah sebagai doorgift untuk kanak2...

Harga bermula daripada RM 1.60/botol
(botol+isian+stiker tq tag+deco tali guni atau reben)


Sila WHATSAPP #RRWWCREW untuk tempahan atau temu janji:
* NELLY (+60107920920)
* HAFIZ (+60107953569)
* NIA (+60173531885)


 
RED RIBBON WEDDING WORKS (002322945-T)
E-03-13 Puchong Prima Business Center
Jalan Prima 5/3 Puchong
47100 Selangor


Tempahan untuk area KL dan Selangor sahaja diutamakan kerana berat (kos pos tinggi) dan beresiko tinggi sewaktu dalam perjalanan.