RED RIBBON WEDDING WORKS (MALAYSIA)

We are wedding and event planner based at Puchong, Selangor. We provide almost all your event and wedding planning services. Tell us your wedding dreams and we'll do the rest :)

RED RIBBON WEDDING RENTAL

We also provide DIY Rental such as bride and groom accessories like set tanjak, crowns, necklaces, veils, DIY decoration, props, wedding attires, hantaran, and all

RED RIBBON DOORGIFT

We have variety doorgifts for events, wedding, aqiqah, birthday, corporate night, etc to choose. Be it food or non-food.The more the quantity, the better price you will get.

#EVENTBYRRWW THE WEDDING PLANNER

If you looking for wedding planner, you've come to the right place. We will try our best to ease your wedding planning burden and puts everything together perfectly.

WHAT ARE YOU WAITING FOR?

Don't wait until you become a Bridezilla. Let us help you. Point your waze to Red Ribbon Wedding Works at Puchong Prima now or whatsapp us to make appointment.

Tuesday, April 24, 2018

Pakej Dewan "Goyang Kaki" 2018 dan 2019


Assalamualaikum B2B semua...

Banyak alasan bakal pengantin untuk tidak membuat kenduri di rumah.
Ini diantaranya:

* Kawasan perumahan/kejiranan dan rumah sempit.
* Kos sewa khemah dan mist fan/kipas tinggi.
* Kurang selesa/panas/tiada penghawa dingin.
* Penat mengemas rumah selepas majlis.
* Mengganggu jiran.
* Perlukan kos tambahan untuk dekorasi jika ingin nampak lagi cantik.
* Resiko cuaca kurang mengizinkan. 
* Dan lain2...

Anda pon rasa sebegitu?


Terima kasih di atas feedback rakan2 B2B yang bertanyakan pasal pakej Dewan. Ya kami ada pakej2 harga berpatutan mengikut venue majlis, di rumah, kanopy, atau dewan/hall. Pakej Perkahwinan Lengkap kami untuk B2B yang ingin melangsungkan perkahwinan kat dewan boleh cek kat sini ye:


Jika membuat kenduri di dewan, insyaallah perkara2 yang tersenarai di atas tadi dapat di minimize...
Tunggu ape lagi, jom pakat untuk dapatkan pakej lengkap perkahwinan kat dewan bersama Red Ribbon Wedding Works.
Jika mencari Pakej Lengkap Dewan sekali sewa Dewan pon kami ada.


APA YANG DAPAT DALAM OFFER KALI NI?
* Upgrade baju baru L dan P hanya add on RM300 sahaja.

 Sila pilih tema warna dan design2 yang kami offer, kami akan buatkan busana custom sesuai dengan saiz anda. 
* PERCUMA Welcome board dan bunting 1pc
* Ada lagi FREE GIFT untuk sesiapa yang walk in atau appointment kat butik ye. Kami explain semua pasal pakej ni, dan assist korang untuk pilih2 design pelamin dan busana yang korang suka.

Sila WHATSAPP #RRWWCREW untuk tempahan atau temu janji:
* NELLY (+60107920920)
* HAFIZ (+60107953569)
* NIA (+60173531885)

* ANEES (+601111228814)




Kami mungkin bukan yang termurah, tapi kami akan deliver semua sesuai janji kami.
Kami mungkin bukan yang termahal, tapi kami akan berikan yang terbaik untuk menjadikan hari bahagia anda menjadi hari yang terindah bagi anda.

RED RIBBON WEDDING WORKS (002322945-T)
E-03-13 Puchong Prima Business Center
Jalan Prima 5/3 Puchong
47100 Selangor


Kami pernah menguruskan majlis perkahwinan di Selangor, Pahang, Negeri Sembilan, dan Johor. Keutamaan diberikan untuk Selangor.



Wednesday, April 18, 2018

Pakej Lengkap Kahwin serendah RM 5000 !!!




Nak kahwin?

Tapi lepas kahwin TAKNAK BERHUTANG?

KAMI SEDIA MEMBANTU MERINGANKAN BEBAN ANDA.

Impikan majlis akah nikah atau pertunangan yang intimate, ringkas, bersama keluarga dan rakan2 rapat anda? Pelamin cantik, makanan sedap, dan fotografer yang merakamkan momen2 terindah anda. Bersederhana namun memorable.

Pakej ini sudah merangkumi semua asas keperluan seperti catering, peralatan catering, busana, aksesori, make up, dekorasi pelamin, dekorasi akad area, khemah, meja dan kerusi bereben, serta fotografi.




Jika itu yang anda cari, sila hubungi kami untuk kami realisasikan impian anda dan pasangan anda dengan pakej lengkap perkahwinan harga berpatutan ini. 
Dengan RM 5000 sahaja, yes you can kahwin!


NELLY https://www.wasap.my/60107920920
NIA https://www.wasap.my/60173531885
HAFIZ https://www.wasap.my/60107953569


Butik kami beralamat di:
RED RIBBON WEDDING WORKS
E-03-13 Puchong Prima Business Center
Jalan Prima 5/3, Puchong
47100 Selangor


Waktu Operasi:
Selasa, Khamis, dan Jumaat 11am-7pm
Rabu 1pm-9pm
Sabtu 9.30am-4.30pm
Ahad, Isnin dan Cuti Am tutup


Butik kami SENANTIASA BUKA SETIAP HARI MENGIKUT JADUAL OPERASI. Temu janji kami alu2kan untuk memastikan tidak bertembung dengan temu janji customer lain.


Thursday, January 11, 2018

Pakej Lengkap Perkahwinan dan Dewan Bangi Golf Resort



Hello Bangi!

Mencari lokasi wedding untuk 1000pax, dengan kemudahan seperti parking luas, buggy service, catering yang sedap, ruangan berhawa dingin, pa system yang superb, kami nak rekemen Bride to Be untuk amek pakej dewan ni. Dewan ni memang terbaik dengan lokasi dewan yang sangat strategic di Bangi, senang nak cari, easy access. Best sangat kan???
Mahal ke? Xde mahal, very affordable yet exclusive...

Yang berminat nak berkahwin di dewan Kenanga Bangi Golf Resort ni jom grab pakej ni. Cepat2 contact kami ye, tarikh kne tempah awal2 kalau xnak sedeh sebab fullybooked.

Caterer daripada Bangi Golf Resort, yang pastinya berkualiti dan sedap menjilat jari.
Ruangan luas dan sangat presentable untuk majlis keramaian.
Cantik, kemas, dan kelas kan?
Pakej lengkap merangkumi semua yang tertera kat atas tau...

Kami akan senantiasa mudahkan persiapan dan juga selama majlis perkahwinan anda.

Jom hubungi kami dan sertakan tarikh majlis anda untuk kami cek availbility dewan ni. \
 Sila WHATSAPP #RRWWCREW untuk tempahan atau temu janji:

NELLY https://www.wasap.my/60107920920
NIA https://www.wasap.my/60173531885
HAFIZ https://www.wasap.my/60107953569


FREE GIFT?
Mesti ada untuk sesiapa yang walk in atau appointment kat butik ye. Kami explain semua pasal pakej ni, dan assist kroang untuk pilih2 design pelamin dan busana yang korang suka.



Butik kami SENANTIASA BUKA SETIAP HARI MENGIKUT JADUAL OPERASI. Temu janji kami alu2kan untuk memastikan tidak bertembung dengan temu janji customer lain.



Wednesday, January 10, 2018

OPEN DAY RRWW & DEWAN SMS BANGI 2017

Assalamualaikum Bangi!


First of all kami, RRWW team nak ucapkan banyak2 terima kasih dan tahniah kepada para bride to be dan groom to be yang dah datang ke Majlis Open Day Red Ribbon Wedding Works dan Dewan SM Syahidzuan Bangi. Walaupun ramai yang last minute terpaksa cancel dan xdapat hadir, yes, butik kami akan senantiasa open untuk anda semua berjumpa dengan wedding consultant kami dan boleh bertanya direct mengenai Pakej Dewan Lengkap Dewan SM Syahidzuan Bangi.
 


Lokasi dewan ini memang admin nak rekemen, sangat strategic berdekatan dari pintu exit tol Bangi, kadar pakej lengkap pon berpatutan dan mampu milik. Lagi satu, dewan ni sangat sesuai untuk membuat majlis yang lebih intimate dan private. Nak buat majlis untuk 500pax boleh, untuk seated 200pax (dome) pon boleh...


Konsep dewan ini ialah industrial chic dan cantik (especially kalau amek pakej majlis malam). Pakej dah all in semua, sekali kerusi chiavari tau... Exclusive!!! Selesa pon selesa, full aircond yang sejuk dan full carpet. Kemudahan tandas dalam dewan, dan surau di luar dewan. Ummpphh, sape xnak buat majlis kat dewan ni memang sayang beribu sayang...



Haaa dah tengok dewan yang cantik ni, apetah kita move on dengan Pakej Lengkap Dewan?
Jom kita try juadah yang nampak sedap2 belaka.
Semuanya menjilat jari.
Belum lagi kalau tengok senarai pape je yang masuk dalam Pakej Lengkap ni,
kad jemputan, bunting, doorgift lagi kami dah bagi!!!


Pelamin nak tema ape? Kami ada banyak pilihan design pelamin yang sesuai untuk dewan ni.
Ramai kata pelamin background hitam la paling sesuai, match dengan interior dewan.
Tapi, nak tema warna lain pon boleh kan, ikot tema wedding pilihan :)


Selain pelamin, busana2 cantik rekaan kami insyaallah memang tak menghampakan.
Busana pengantin songket, busana pengantin gaun, busana pengantin kurung moden, semua ada...
You name it, design menarik, simpel dan xcomplicated, nice to see, comfortable to wear.


Request tema garden atau tropical garden memang datang bertubi2...
Nak tema ni? Boleh...


Alhamdulillah sambutan cukup ramai yang berminat membuat majlis atau kenduri kahwin kat dewan SM Syahidzuan ni. Anda berminat juga?
Meh grab pakej ni cepat2 sebelum tarikh yang anda inginkan full.
Contact kami terus ye....
FREE GIFT? Mesti ada untuk sesiapa yang walk in atau appointment kat butik.
Buat appointment kat butik dan nanti perjumpaan kat dewan bleh kami arrange.
Kami explain semua pasal pakej ni, dan assist kroang untuk pilih2 design pelamin dan busana yang korang suka.

Sila WHATSAPP #RRWWCREW untuk tempahan atau temu janji:
NELLY https://www.wasap.my/60107920920
NIA https://www.wasap.my/60173531885
HAFIZ https://www.wasap.my/60107953569

Butik kami SENANTIASA BUKA SETIAP HARI MENGIKUT JADUAL OPERASI.
Temu janji kami alu2kan untuk memastikan tidak bertembung dengan temu janji customer lain.
Kami pernah menguruskan majlis perkahwinan di Selangor, Pahang, Negeri Sembilan, dan Johor. Keutamaan diberikan untuk Selangor.

Monday, December 11, 2017

JEMPUTAN OPEN DAY RRWW dan Dewan SM Syahidzuan Bangi

Bismillah... Assalamualaikum semua...



Kami ingin menjemput semua bakal pengantin Bangi, Kajang, Putrajaya, dan area yang berhampiran untuk datang ke majlis Open Day kami kerjasama Red Ribbon Wedding Works dan Dewan SM Syahidzuan Bangi.

Masuk adalah PERCUMA, dan bagi anda yang terawal membuat RSVP sebelum majlis kami telah menyiapkan goodie bag yang menarik untuk anda.

Anda boleh view lokasi dan kemudahan dewan, merasai catering kami yang sedap, melihat artwork2 daripada fotografer, dan juga merasai majlis perkahwinan yang sebenar dengan dekorasi pelamin dan setup hall.

Banyak hadiah menanti anda, seperti iPhone 7, Vivo V7, TV HD, dan honeymoon di Hotel Bintang 5.
WA dan RSVP sekarang dan jadi couple terawal yang akan mendapatkan goodie bag exclusive daripada kami.

••••••••••••••••••••••••••••••
Tarikh: 17 December 2017
Tempat: Dewan SM Syahidzuan, Seksyen 14, Ostia Bangi
Time: 12pm - 7pm
••••••••••••••••••••••••••••••
Apa yang special pada open day kali ni ?







💍Food Test PERCUMA
💍Promosi FULL PACKAGE SERENDAH RM9999 sahaja
💍Promosi UPGRADE BAJU BARU PERCUMA
💍Peluang mendapatkan hadiah cabutan bertuah IPHONE 7, VIVO V7, TV HD, Baucar menginap Hotel 5 Star, dan Mistery Gift
💍Promosi FULL PACKAGE TUNANG/AKAD NIKAH serendah RM5500 sahaja
💍Pakej andaman bermula dari RM999 sahaja
Terus whatsapp team wedding consultant kami ye...
www.wasap.my/60107953569
www.wasap.my/60107920920
www.wasap.my/60273531885

 =========================
SHARE & SAVE THE DATE!!!
=========================

 Fb & Instagram : Red Ribbon Wedding Works


Saturday, November 18, 2017

Jom Tempah Pelamin Harga Berpatutan Daripada Kami!


 Assalamualaikum...
Nak tanya sikit, dah nak kahwin ke?
Nak mencari mini pelamin untuk majlis akad nikah atau pertunangan kat rumah?
Nak yang simpel but nice?
Red Ribbon Wedding Works ada buat perkidmatan dekorasi mini pelamin untuk majlis tunang atau akad nikah dengan harga yang insyaallah berpatutan...

From RM 450-950
( Dah termasuk sewaan props dekorasi pelamin, upah pekerja pasang pelamin, sewaan transport)
Caj minyak dan tol mengikut lokasi pemasangan.
Untuk Puchong, Putrajaya, Cyberjaya, Subang, tiada dikenakan caj minyak/tol.

Contoh2 dekorasi pelamin rumah 10-12ft:










Harga berapa?
Soalan yang selalu bride to be tanyakan...

Boleh bagi kami details :
GAMBAR PELAMIN YANG SIS NAK
LOKASI MAJLIS
TARIKH MAJLIS


Harge RM 450-950 tengok pada design pelamin
( Dah termasuk sewaan props dekorasi pelamin, upah pekerja pasang pelamin, sewaan transport)
Caj minyak dan tol mengikut lokasi pemasangan.
Untuk Puchong, Putrajaya, Cyberjaya, Subang, tiada dikenakan caj minyak/tol.


Jika B2B berminat boleh:
Email redribbonboutique@yahoo.com atau whatsapp.

NELLY https://www.wasap.my/60107920920
NIA https://www.wasap.my/60173531885
HAFIZ https://www.wasap.my/60107953569

Butik kami SENANTIASA BUKA SETIAP HARI MENGIKUT JADUAL OPERASI. Temu janji kami alu2kan untuk memastikan tidak bertembung dengan temu janji customer lain
 Have a nice day :)




Monday, November 13, 2017

Pakej Lengkap Perkahwinan dan Venue Garden di Klang



Hello Klang!
Mencari lokasi wedding bertemakan taman untuk 500 sampai 1000pax di area Klang, kami nak rekemen Bride to Be untuk amek pakej ni. Memang akan menjadi moment yang unik dan memorable jika majlis keramaian anda dibuat di Singgahsana Seventh Avenue ni.
Jom kita berjalan2 kat venue Singgahsana @ Seventh Avenue ni...

 
 Exterior garden yang luas...


Interior hall untuk lokasi pelamin atau area majlis akad nikah.


Interior hall yang selesa dan berhawa dingin.


 Dekorasi photobooth yang semestinya menjadi tumpuan para tetamu untuk bergambar.


 Exterior dekorasi gazebo atau arch pengantin yang cantik.

Semestinya venue ini merupakan venue yang sesuai dan senantiasa hangat untuk meraikan hari bahagia bersama keluarga dan rakan2 tersayang.
Yang berminat nak grab pakej ni meh cepat contact kami ye, masih ada slot tinggal untuk 2017 dan 2018.


FREE GIFT?
Mesti ada untuk sesiapa yang walk in atau appointment kat butik ye. Kami explain semua pasal pakej ni, dan assist korang untuk pilih2 design pelamin dan busana yang korang suka.

Sila WHATSAPP #RRWWCREW untuk tempahan atau temu janji:
* NELLY (+60107920920)
* HAFIZ (+60107953569)
* NIA (+60173531885)


RED RIBBON WEDDING WORKS (002322945-T)
E-03-13 Puchong Prima Business Center
Jalan Prima 5/3 Puchong
47100 Selangor


Kami pernah menguruskan majlis perkahwinan di Selangor, Pahang, Negeri Sembilan, dan Johor. Keutamaan diberikan untuk Selangor.