RED RIBBON WEDDING WORKS (MALAYSIA)

We are wedding and event planner based at Cyberjaya, Selangor. We provide Wedding Full Package, Catering, Decoration, Outfit Accessories, and Photograpy. We've been serving clients from Selangor, Kuala Lumpur, Pahang, N.Sembilan, and Johor :)

LIMITED PROMOTION

Nak promo price? Nak free gift? Nak tahu surprise2 yang best2 daripada kami? Watch this space dan cepat2 hubungi kami. Opportunity doesn't come twice tau! :)

RED RIBBON WEDDING RENTAL

We also provide DIY Rental such as bride and groom accessories like set tanjak, crowns, necklaces, veils, DIY decoration, props, wedding attires, hantaran, and all

#EVENTBYRRWW THE WEDDING PLANNER

If you looking for wedding planner, you've come to the right place. We will try our best to ease your wedding planning burden and puts everything together perfectly. There's nothing better than having your special day for the family and friends without thinking too much.

WHAT ARE YOU WAITING FOR?

Don't wait until you become a Bridezilla. Let us help you. Whatsapp us for appointment and point your waze to Red Ribbon Wedding Works at CYBERJAYA. Let's sit down and discuss your wedding plan with us.

Friday, October 11, 2019

Majlis Perkahwinan Anda di Tarikh Cantik 2020

Assalamualaikum...

Kami team dari REKARAKEA Event Stylist dan RED RIBBON WEDDING WORKS Wedding Planner membuka tempahan untuk dekorasi Majlis Perkahwinan anda di 2020. Jangan lambat tempah ye, tahun 2020 ni special sikit sebab banyak tarikh cantik yang jadi idaman pasangan pengantin untuk membuat majlis perkahwinan.


Banyak tarikh cantik ni falls on weekend!
Mesti ramai kan yang nak berkahwin di tarikh2 ini.
So be sure utuk cepat2 merancang dan menempah majlis bakal pengantin semua ye...



Selain daripada dekorasi untuk mencantikkan majlis anda, kami ada menawarkan pakej2 seperti berikut:

PAKEJ ANDAMAN
PAKEJ AKAD NIKAH & PAKEJ SANDING
PAKEJ LENGKAP PERKAHWINAN CANOPY DAN DEWAN
PAKEJ LENGKAP PERKAHWINAN TERMASUK DEWAN
(Bangi, Petaling Jaya, Bangsar, Kuala Lumpur, Klang)

Sila berhubung di talian WHATSAPP kami:
Hafiz 0107953569   atau   Nelly 0107920920


Monday, September 30, 2019

Pakej Lengkap Bawah Khemah 2019







Assalamualaikum B2B semua...

Ramai bakal pengantin yang masih memilih untuk membuat majlis perkahwinan di rumah atau di dewan. Kebanyakan pengantin membuat majlis di rumah sebab faktor keselasaan family. Yes,

KESELESAAN FAMILY.

Suasana akan lebih santai jika membuat majlis di rumah. Sedara mara dengan kanak2 kecik pon senang untuk berehat di dalam rumah jika mereka kepenatan. Bole berkumpul ramai2 para muda mudi, sepupu sepapat, yang selama ni jarang2 dapat peluang untuk jumpa. Tiada had waktu sangat seperti jika membuat majlis kat dewan.

Berminat untuk membuat majlis meraikan pengantin di rumah?
Ada tips yang B2B kne amek berat jika ingin membuat majlis kat rumah ni:

* Lokasi rumah strategik, senang cari, dan ada lokasi untuk parking untuk tidak mengganggu kawasan kejiranan.
* Area untuk khemah kemas, bersih, dan cukup luas.
* Pastikan anda memiliki jiran2 yang sporting, dan minta kebenaran untuk mengadakan majlis kesyukuran daripada jiran2.
* Elakkan untuk mengadakan majlis pada musim2 hujan.
* Tubuhkan committee daripada pihak keluarga terdekat untuk monitor kelangsungan majlis kerana resiko membuat majlis di rumah sangat tinggi disebabkan ramainya tetamu yang datang dan keluar masuk ke dalam rumah. 

OK,
DAH READY KE NAK BUAT MAJLIS KAT RUMAH?
Jangan risau, kami ada siapkan Pakej Perkahwinan Lengkap kat rumah/bawah canopy.
Walaupon buat kat rumah, bukan maknanya 100% tuan rumah yang uruskan, sebab kepenatan tuan rumah sebetulnya akan berganda daripada jika buat majlis kat dewan. So, adanya kami, Red Ribbon Wedding Works, yang akan membantu bakal pengantin dan keluarga untuk boleh meraikan majlis bersama2 tanpa sibuk dengan segala persiapannya.

Sekarang, jom risik pakej lengkap untuk majlis di rumah/banglo/premis lain dengan tambahan khemah:


Dengan pakej ni, xperlu risau pasal majlis, tim daripada RRWW akan membantu pengurusan majlis anda ye...
Pakej pon dah cukup lengkap, sila baca betul2 dan check semua kelengkapan. Kalau dah semua setel maknanya B2B dah boleh banyak berjimat masa dan tenaga untuk persiapan kan?

  Sila cek PROMO FREE GIFT untuk pakej ni dengan kami, WHATSAPP #RRWWCREW untuk tempahan atau temu janji:
* NELLY (+60107920920)
* HAFIZ (+60107953569)






Kebanyakan pengantin akan menempah pelamin di dalam rumah/porch seperti contoh di atas, untuk multi function; pelamin akad nikah dan juga pelamin sanding. 

Selain lokasi pelamin di dalam rumah, pengantin juga boleh request pelamin untuk diletakkan di bawah khemah tanpa sebarang caj tambahan.





RED RIBBON WEDDING WORKS (002322945-T)
Cyberjaya


Kami pernah menguruskan majlis perkahwinan di Selangor, Pahang, Negeri Sembilan, dan Johor. Keutamaan diberikan untuk Selangor.

Friday, September 27, 2019

OFFER 3 HARI SAHAJA! RM1500 UNTUK SEMUA NI!

Assalamualaikum,

RRWW nak bagi promo best!
Selepas sebelum ni run kat Facebook, kali nie nak bagi chance pulak untuk webblog reader kami yang nak berkahwin area KL dan Selangor.

Harga berpatutan!
Pelamin cantik!
Busana dan mekap memang terbaik!

Bukan setakat harga berpatutan, cek je FREE GIFT tu...
Banyak kan???



OK, xnak berlama2...
Sila call atau whatsapp nombor yang tertera.
Opportunity doesn't come twice tau!!


Monday, December 3, 2018

Pakej Lengkap Banquet Hall TM, Bangsar



Hello Bride To Be!
 
Persiapan kahwin bukan la hal yang senang diurus; perlu masa, busy kerja means kne ambil extra cuti, perlu siapkan extra cash untuk running here and there, belum nak fikir pasal penatnya... Ada sedara mara atau kawan2 nak tolong ke?
Semua macam busy je...

Kami paham keadaan living in a big city macam Kuala Lumpur ni kan, di sini lah kami datang untuk menawarkan perkhidmatan wedding planner.
Bukan setakat wedding planner sahaja, kami juga akan menguruskan venue/dewan pernikahan anda.

Mencari dewan satu hal yang membuatkan B2B stress, from hall to hall, survey xhabis2.
Yang A kurang ni, yang B kurang tu, mana kne pilih?

STOP LOOKING!
Kami ada dewan/wedding hall yang cantik untuk anda!
 
PAKEJ LENGKAP BANQUET HALL TM
 
Menara TM,
Lokasi yang strategik, di tepi Federal Highway, so easy access.
Untuk B2B yang duduk di Bangsar, Kerinchi, Petaling Jaya, Kuchai Lama, Old Klang Road, atau Kuala Lumpur memang sesuai sangat dewan ni.
Dewan cantik dan banyak kemudahan.
 
* Parking yang luas dan percuma
* Parking VVIP
* Bilik persalinan yang selesa
* Surau lelaki dan perempuan tersedia
* Hall berkarpet dan berhawa dingin
* Interior yang kemas dan cantik
 
Tentunya dewan ini luas untuk majlis 1000pax
 
 
 
 
Harga pon sangat berpatutan, mana lagi boleh dapatkan pakej lengkap macam ni dengan harga RM28/pax?

Semestinya venue ini merupakan venue yang sesuai dan senantiasa hangat untuk meraikan hari bahagia bersama keluarga dan rakan2 tersayang. Yang berminat nak grab pakej ni meh cepat contact kami ye. 


Sila WHATSAPP #RRWWCREW untuk tempahan atau temu janji:
* NELLY (+60107920920)
* HAFIZ (+60107953569)
* NIA (+60173531885)

 
RED RIBBON WEDDING WORKS (002322945-T)
Kami pernah menguruskan majlis perkahwinan di Selangor, Pahang, Negeri Sembilan, dan Johor. Keutamaan diberikan untuk Selangor. 

Wednesday, November 7, 2018

Pakej Rumah/Khemah "Goyang Kaki" 2018 & 2019


Assalamualaikum B2B semua...

Berminat untuk membuat majlis meraikan pengantin di rumah?
Ada tips yang B2B kne amek berat jika ingin membuat majlis kat rumah ni:

* Lokasi rumah strategik, senang cari, dan ada lokasi untuk parking untuk tidak mengganggu kawasan kejiranan.
* Area untuk khemah kemas, bersih, dan cukup luas.
* Pastikan anda memiliki jiran2 yang sporting, dan minta kebenaran untuk mengadakan majlis kesyukuran daripada jiran2.
* Elakkan untuk mengadakan majlis pada musim2 hujan.
* Tubuhkan committee daripada pihak keluarga terdekat untuk monitor kelangsungan majlis kerana resiko membuat majlis di rumah sangat tinggi disebabkan ramainya tetamu yang datang dan keluar masuk ke dalam rumah. 

Sekarang, jom risik pakej lengkap untuk majlis di rumah/banglo/premis lain dengan tambahan khemah:


Dengan pakej ni, xperlu risau pasal majlis, tim daripada RRWW akan membantu pengurusan majlis anda ye...
Pakej pon dah cukup lengkap so B2B dah boleh banyak berjimat masa dan tenaga kan?

  Sila WHATSAPP #RRWWCREW untuk tempahan atau temu janji:
* NELLY (+60107920920)
* HAFIZ (+60107953569)









RED RIBBON WEDDING WORKS (002322945-T)
Cyberjaya


Kami pernah menguruskan majlis perkahwinan di Selangor, Pahang, Negeri Sembilan, dan Johor. Keutamaan diberikan untuk Selangor.



Tuesday, April 24, 2018

Pakej Dewan "Goyang Kaki" 2018 dan 2019


Assalamualaikum B2B semua...

Banyak alasan bakal pengantin untuk tidak membuat kenduri di rumah.
Ini diantaranya:

* Kawasan perumahan/kejiranan dan rumah sempit.
* Kos sewa khemah dan mist fan/kipas tinggi.
* Kurang selesa/panas/tiada penghawa dingin.
* Penat mengemas rumah selepas majlis.
* Mengganggu jiran.
* Perlukan kos tambahan untuk dekorasi jika ingin nampak lagi cantik.
* Resiko cuaca kurang mengizinkan. 
* Dan lain2...

Anda pon rasa sebegitu?


Terima kasih di atas feedback rakan2 B2B yang bertanyakan pasal pakej Dewan. Ya kami ada pakej2 harga berpatutan mengikut venue majlis, di rumah, kanopy, atau dewan/hall. Pakej Perkahwinan Lengkap kami untuk B2B yang ingin melangsungkan perkahwinan kat dewan boleh cek kat sini ye:


Jika membuat kenduri di dewan, insyaallah perkara2 yang tersenarai di atas tadi dapat di minimize...
Tunggu ape lagi, jom pakat untuk dapatkan pakej lengkap perkahwinan kat dewan bersama Red Ribbon Wedding Works.
Jika mencari Pakej Lengkap Dewan sekali sewa Dewan pon kami ada.


APA YANG DAPAT DALAM OFFER KALI NI?
* Upgrade baju baru L dan P hanya add on RM300 sahaja.

 Sila pilih tema warna dan design2 yang kami offer, kami akan buatkan busana custom sesuai dengan saiz anda. 
* PERCUMA Welcome board dan bunting 1pc


Sila WHATSAPP #RRWWCREW untuk tempahan atau temu janji:
* NELLY (+60107920920)
* HAFIZ (+60107953569)





Kami mungkin bukan yang termurah, tapi kami akan deliver semua sesuai janji kami.
Kami mungkin bukan yang termahal, tapi kami akan berikan yang terbaik untuk menjadikan hari bahagia anda menjadi hari yang terindah bagi anda.

RED RIBBON WEDDING WORKS (002322945-T)
Cyberjaya


Kami pernah menguruskan majlis perkahwinan di Selangor, Pahang, Negeri Sembilan, dan Johor. Keutamaan diberikan untuk Selangor.




Wednesday, April 18, 2018

Pakej Lengkap Kahwin serendah RM 5000 !!!




Nak kahwin?

Tapi lepas kahwin TAKNAK BERHUTANG?

KAMI SEDIA MEMBANTU MERINGANKAN BEBAN ANDA.

Impikan majlis akah nikah atau pertunangan yang intimate, ringkas, bersama keluarga dan rakan2 rapat anda? Pelamin cantik, makanan sedap, dan fotografer yang merakamkan momen2 terindah anda. Bersederhana namun memorable.

Pakej ini sudah merangkumi semua asas keperluan seperti catering, peralatan catering, busana, aksesori, make up, dekorasi pelamin, dekorasi akad area, khemah, meja dan kerusi bereben, serta fotografi.




Jika itu yang anda cari, sila hubungi kami untuk kami realisasikan impian anda dan pasangan anda dengan pakej lengkap perkahwinan harga berpatutan ini. 
Dengan RM 5000 sahaja, yes you can kahwin!


NELLY https://www.wasap.my/60107920920
NIA https://www.wasap.my/60173531885
HAFIZ https://www.wasap.my/60107953569


Butik kami beralamat di:
RED RIBBON WEDDING WORKS
E-03-13 Puchong Prima Business Center
Jalan Prima 5/3, Puchong
47100 Selangor


Waktu Operasi:
Selasa, Khamis, dan Jumaat 11am-7pm
Rabu 1pm-9pm
Sabtu 9.30am-4.30pm
Ahad, Isnin dan Cuti Am tutup


Butik kami SENANTIASA BUKA SETIAP HARI MENGIKUT JADUAL OPERASI. Temu janji kami alu2kan untuk memastikan tidak bertembung dengan temu janji customer lain.