Welcome Everyone... Assalamualaikum...

Feel free to follow our Twitter. Like our Facebook. Or drop your comments :)

Introducing us, Red Ribbon Team, behind the scene...

A solid and loving team... Delivering everyting with love...

Hope You Enjoy Your Time Here

Come visit our blog everyday if you like. But please stay away if you don't...

We are a loving couple...

Please pray for the mommy and baby, also the hubby to stay healthy :)

We are NEWLY-WED!!!

One happy new family. Love everything about wedding. We also renting out few stuffs for your upcoming wedding! Please do check WEDDING-TO-RENT section :)

Sunday, January 17, 2016

Attention B2B: Giveaway 2016 Share and Win!


Assalam, bloggers...
Dan bride to be kat Malaysia, especially kat Selangor atau Klang Valley...



Red Ribbon Wedding Works menganjurkan anda untuk join GIVEAWAY SHARE AND WIN, senang je kan nak join2 nih...
Hadiah pon lumayan, ada satu hadiah untuk couple yang mesti korang suka.
Hanya untuk yang bertuah ye...

Sape nak join Giveaway ini, sila klik :




Thursday, January 7, 2016

Someone for One Job :)

Good morning, assalamualaikum...
Pagi ini nak meng-inspire rakan2 semua...



You can't expect people to be like what you are or what you want them to be,

Doctor needs a runner to help him send flower bouquet to surprise his bday wife when he's on call.

Engineer needs nasi lemak seller for his breakfast every morning.

EO needs blogger or social media person to help them spread the words.

Parents need teacher to help them educate their kids.

Architect needs Ramly burger seller to keep their stomach full whenever they are on tight deadline.

Librarian needs salesman to get more books for reading references.

Celebrity needs media people to smoothen their career.

Secretary needs garment maker to keep up their fashion wardrobe.

Pilot needs wedding planner to help them arrange their wedding coz they are not around most of the time.

Lawyer needs ustadz to help them get closer to the Almighty.

Graphic designer needs coffee and teh tarik distributor to keep them awake for work almost every night.

Businessman needs mechanic to maintain and fix their luxury cars.

Police officer needs pengasuh anak to take care of their kids while their on duty.

Accountant needs grave digger at end of his/her life.

College student needs taxi/uber driver to help them reach class for exam on time.

And the list goes on...

There can't be one single profession exist in the world.
You can't expect everyone to be businessman, or taxi driver only, or expecting everyone to sell nasi lemak.
You can't be doing everything.
There must be SOMEONE to do THE JOB, and people will Thank Allah that is YOU.

‪#‎rrww‬ ‪#‎morningquote‬ ‪#‎inspiration‬

Tuesday, January 5, 2016

Cuti Cuti Malaysia : KIP Hotel Kepong

Assalam... 

First entry di 2016. 
Mencuba merajinkan diri untuk menaip semula. 
Sharing info2 dan ceritera untuk readers semua. 
Be it about my wedding business, atau job sepenuh masa saya sebagai suri rumah :) 

Kali ini nak cerita plak pasal year end vacation last week. 
As a wedding planner, my hectic time is when people's on their holiday. 
Just few days before new year 2016, baru la setel semua job wedding dan it was when I thought of getting a short vacay for me and my little family. 
Not having enough time and power to go outstation, so we decided to browsing around on Agoda and Hotels.com for hotels with swimming pool. 
Yup, swimming pool was a VERY IMPORTANT POINT since we've been ages not taking Rafi for swimming :) 

 Then, we found KIP HOTEL. 

We are not looking into Golden Triangle or Kuala Lumpur spot, since WE NEED SOME REST after a long hectic days on December. 
So when I saw Kip Hotel is at around Kepong area, wy not give it a try?
Well I don't mind even it far from the city.
But then when we searched on google map, it is not at THAT KEPONG, it's at Jalan Kuching area instead, so not that far from the city kan...

Booked one day before, and here we go on 31 December 2015!

View of the hotel at night. I can say it was a neat, nice and welcoming entrance and lobby.


Check in was smooth.
And here is our room on 8th floor.
Macam industrial design-theme kan bilik ni? 
Simple and neat.
Just what we expect from the pics on internet.
 

But surprisingly, we didn't expect of getting a room with KLCC and Menara KL view.
But yeah, we got one!
Plan memang nak jauh dari KL, not planning to see any fireworks, tapi dapat bilik mcm ni of course la happy, akan ada fireworks untuk Rafi's entertainment kan?
We are lucky :)


Ok, so this is the room.
Everything we need is there.
We didn't expect more than this.
Cukup selesa.

Bathroom is OK too.
Free towels, free soap, shampoo, and tooth brush+tooth paste.
Hot shower, that's my very concern, above all :)

So it was just few meters away from Tesco Selayang, we bought some munch munch for us to munch while watching TV and fireworks that nite.
  
Malam tu kat hotel (garden hall concept, at six) ada sambutan NY countdown.
Ada live band jugak, tapi kitaorg xjoin, just boleh dgr sikit2 daripada bilik...


Kitaorang lagi seronok duduk dalam bilik, tengok movies ngan Rafi.
Added up more fat to our stomach haha...
And watching fireworks too...


Ada nampak fireworks kat KLCC tu?
Haaa tu satu spot sahaja.
Sebenarnya ada tak kurang dari 5 spot fireworks yang kita boleh nampak malam tu.
Betul2 open space. Semua ada dalam video, gambar xde hehe..

Then, what we do the next morning of first day 2016???
Watch this space :)


 source: http://kiphotel.com.my
 source: http://kiphotel.com.my
source: http://kiphotel.com.my



Wednesday, December 30, 2015

PAKEJ TOUR MURAH KE JAKARTA dan BANDUNG

Assalamualaikum,


Mencari penginapan yang selesa kat Bandung?
Cerewet pasal makanan, duduk kat homestay memang paling best.
Boleh masak sendiri, lagi yang ada menu diet khas dan baby... 
Senang nak malam2 bancuh susu, siapkan makanan sekali.

Why homestay???
Datang ke Bandung, of course nak shopping...
Percaya x, kalau dah shopping tu xingat yang barang kita beli dah sangat2 la banyak.
Customer2 kami yang datang shopping kat Bandung, perlu space besar utk packing barang, untuk try2 baju, jalan2 catwalk, hehe, sume tu xleh buat dalam bilik hotel yang kecil...
Selalunya, living room kat homestay kami akan penuh dengan barang2 yang dah siap packing.
Belum lagi kalau ada yang nak bawa oleh2 makanan, kami ada sediakan peti ais untuk simpan makanan sebelum dibawa ke Malaysia nanti.

Jimat pon jimat duduk kat homestay.
Memang sangat best...
Jom tengok rate pakej tour kami ke Bandung dan Jakarta :)
JAKARTA TRIP



BANDUNG TRIP


Nak tahu apa yang masuk dalam pakej nie?
Bole cek kat sini:


Any enquiry, bole terus message kami kat FB atau email travellyaMY@gmail.com
Nak kami tolong quotekan, sila message FLIGHT DETAILS dan BERAPA RAMAI PESERTA yang nak pergi bercuti.


Thanks and have a nice day :)

 

Friday, December 18, 2015

Dekorasi Pelamin Arabic dan Bollywood

Assalamualaikum...
Alhamdulillah, pelamin tema arabic/bollywood kami mendapat sambutan daripada customer semua.
Tema apepon kami sedia membantu anda untuk merealisasikan impian perkahwinan anda.
Kebetulan, tema arabian, moroko, atau bollywood ni salah satu best selling kat butik RRWW.
Ramai customer berminat dengan pernikahan ala2 tema ni...

Selain daripada pernikahan, baby shower, atau berendoi pon boleh membuat dekorasi tema ni... mini pelamin, pelamin rumah, pelamin dewan sederhana, pelamin dewan ballroom, pelamin bawah khemah mana2 pon boleh...
Banyak design lagi boleh RRWW buat utk customer, mengikut permintaan dan bajet customer, insyaallah kami akan buat yang terbaik untuk anda...
 





Berminat dengan hasil kerja pelamin dan dekorasi kami?
Kami pernah membuat dekorasi di Johor, Selangor, Negeri Sembilan, dan Pahang.
Keutamaan untuk area Selangor.
 
Sila layari facebook.com/redribbonweddingworks




Saturday, December 5, 2015

Jom tempah Doorgift Hipster in Bottle daripada kami :)


Assalam and hi everyone....
Lama xupdate, lately bz ckit dengan keje2 dan tempahan2 customer...
Selepas kami release doorgift in bottle dalam 2-3bulan lepas, ramai customer yang PM dn nak dibuatkan doorgift, kekadang kami ambil part timer untuk tolong kami siapkan doorgift2 ni...

Terima kasih semua customer yang baik2 belaka, dan comel2, dah percayakan kami untuk menyiapkan doorgift hari bahagia anda...

Ada point2 yang customer mesti tahu dari doorgift in bottle kami:

- Botol doorgift SIAP BASUH dan KERINGKAN, kami pentingkan kebersihan, ye la botol tu nak isi makanan kan... kan... 
- Doorgift disiapkan di ruang yang BERSIH, dengan SARUNG TANGAN... another hygiene reason...
- Harga sudah PERCUMA deco tali atau reben, siap TQ tag jgk...
- TQ Tag boleh request tema warna, design, nak tulisan pape kat TQ tag tu terpulang, bagi tahu je kami akan buatkan...
- Untuk KLANG VALLEY, pembelian 1,500 botol ke atas PERCUMA penghantaran
- Lokasi kedai di Puchong Prima, order bawah 1,500 botol sila pick up terus kat kedai atau ada caj penghantaran jika ingin kami hantar :)
- Lagi banyak quantity tempahan, of course LAGI MURAH!

Jom usha2 doorgift2 yang kami pernah buat:








and many more...

Layari facebook.com/redribbonweddingworks atau WA 0107920920 untuk sebarang tempahan.
Lokasi kami kat Puchong Prima tau, duduk jauh2 kne siap datang pick up ye :)

Tuesday, November 17, 2015

Get Your SURPRISE GIFTS!

Assalam,and hi ladies.... bloggers... sisters.... out there...

Are you interested in a holiday gift exchange? I don't care where you live, you are welcome to join!
Imagine getting surprise gifts, not only one, but two, three, five, ten, twenty, and more!!!
 
I need 6 or more ladies of any age to participate in a Secret Sister gift exchange. 
You only have to purchase ONE gift valued at RM10 or more and send it to ONE secret sister and you will receive many gifts in return!!! For example you invite 6 ladies, and they invite another 6 ladies each of them, and you'll get 36 gifts!



Do you really need to spend that RM10?
No, no, it's up to you. If you have BRAND NEW items at home, unused, and you think it will be great for a gift then you may send it too :)
 
Let me know if you are interested and I will send the information! Please don't ask to participate if you are not willing to spend the RM10 as it would not be fair to the other participants.
Thanks!

PS: Contact me by WA 0107920920 or email redribbonboutique@yahoo.com
WARNING: THIS IS GONNA BE TOO FUN!!!