Welcome Everyone... Assalamualaikum...

Feel free to follow our Twitter. Like our Facebook. Or drop your comments :)

Introducing us, Red Ribbon Team, behind the scene...

A solid and loving team... Delivering everyting with love...

Hope You Enjoy Your Time Here

Come visit our blog everyday if you like. But please stay away if you don't...

We are a loving couple...

Please pray for the mommy and baby, also the hubby to stay healthy :)

We are NEWLY-WED!!!

One happy new family. Love everything about wedding. We also renting out few stuffs for your upcoming wedding! Please do check WEDDING-TO-RENT section :)

Sunday, November 30, 2014

Bandung Travel : Senarai Entry Travel kat Bandung

 
 image taken from Google



Heya bloggers...
Since lately Ms Red Ribbon banyak bercerita pasal tour ke Bandung, cerita pasal makanan, shopping, scenery of Bandung, so Ms Red Ribbon buat satu list entries pasal Bandung.

So korang yang nak cari info pasal Bandung bole senang nak terjah yer...
Hope this lists will help you :)

Me akan senantiasa datang dan update entry nie kalau ada entry2 baru pasal Bandung....



TOUR PACKAGE JIMAT KE BANDUNG 2013-2014
check kat SINI

TRAVELLYA HOMESTAY @ BANDUNG FULL INFO, 
MAP, AND AVAILABILITY CALENDAR
check kat 



--------------------------------------------------------------------------


CAFEs WITH CITY LIGHT VIEW @ DAGO ATAS
check kat SINI

STRAWBERRY FARM @ KAMPUNG GAJAH
check kat SINI


KIDS PARK @ KAMPUNG GAJAH
check kat SINI

TANGKUBAN PERAHU CRATER @ LEMBANG
check kat SINI


FOOD : RABBIT SATAY @ LEMBANG
check kat SINI

FOOD & LEISURE : KAMPUNG DAUN REST @ LEMBANG
check kat SINI

KOLAM AIR PANAS @ CIWIDEUY HIGHLAND
check kat SINI

KAWAH PUTIH @ CIWIDEUY HIGHLAND
check kat SINI

CANDI DAN TASIK CANGKUANG @ GARUT
check kat SINI

-------------------------------------------------------------------------------------------

TRANS STUDIO THEME PARK
check kat SINI

 


TESTIMONIALS


-Abang Farid- February 2011
check kat SINI

-Abang Azri- April 2011
check kat SINI

-Cik Aida- November 2011
check kat SINI

- November's Customer- November 2011
check kat SINI

- Nur Hasanah- January 2012
check kat SINI

- Nizam and group- March 2012
check kat SINI

- Zahriani and family- April 2012
check kat SINI

- Azuin Zakaria- May 2012
check kat SINI




CUSTOMER'S PHOTO/STORIES GALLERY

-Norfiza-
Foto2 dan cerita jalan2 kat Bandung
check kat SINI

-Abang Farid-
Cerita pasal homestay dan jalan2 kat Bandung
Check kat SINI

-Kak Ella & Hanis Zalikha's family-
The pretty lady stay at the homestay
Check kat SINI

-Review dari mamaLUV-
kat SINI






JAKARTA ENTRIES

image taken from Google


JAKARTA FAIR 2011
check kat SINI dan SINI

PORTICO CAFE, SENAYAN CITY MALL
check kat SINI

SOP BUAH
check kat SINI


BOGOR/PUNCAK ENTRIES


PUNCAK PASS DAN MASJID ATTA'AWUN
check kat SINI




Thursday, May 29, 2014

Jom tempah mini pelamin daripada kami :)

 Assalamualaikum...
Alhamdulillah wa syukurillah, perniagaan sewa barang2 kahwin saya makin baik.
Semuanya kerana sokongan suami dan sabarnya si comel tengok mamanya bz hehe...
Dulu masa memulakan bisnes nie, saya ada 2 pasang baju kahwin saya je, dan few stuffs barang drpd deco pelamin masa kenduri belah lelaki, barang tak banyak pown, pelamin tue xcantik pown hehe sebab bajet terhad... Tapi dari duit sewakan brg2 tue bole sikit2 tambah barang2 lain untuk disewakan.

Dan alhamdulillah skrg dah bole buat pelamin, eventho pelamin2 mini je...
Kalau B2B ada yang beminat saya buatkan pelamin, sila PM kat fb.
Email redribbonboutique@yahoo.com atau whatsapp.
Insyaallah harga sangat berpatutan...

Jom layan gambar2 mini pelamin kami:










So far, tiap2 pasang pelamin mesti customer cakap macam mana bole bagi harga murah sgt?
Sebab diorang survey kat bridal lain harga xmurah mcm yang kami bagi.

Untuk saya, ada duit lebih sikit je dr buat pelamin nie dah cukup.
Janji duit sewa barang, duit minyak, dan penat kami terbayar.
I'm doing this kerana suka.





So kalau berminat terus terjah FB fanpage kami ye, update pelamin2 baru ada kat sana.

 Have a nice day :)



twitstamp.com

Friday, May 9, 2014

FOR RENT (Daily): Buah Batu Homestay @ Bandung


Going for holiday at Bandung, Indonesia, with group of friends or family?
Looking for a nice, clean, and affordable place to stay in for few days? Or even a week?
Why not stay at Travellya Homestay @ Buah Batu Bandung?


TRAVELLYA homestay at Bandung. A house with 4 bedrooms and 3 bathrooms which can occupy up to 15 pax. A good choice for your family/group trip to Bandung, travelling but still feels like home. 
To all that have your own personal taste of meal (or maybe kids/infants' meal) you can cook your own food by staying at homestay.
Moreover, it saves your hotel bills a lot!

Homestay ini terletak dekat dengan plaza tol Buah Batu, Bandung, 5 minit dari plaza tol tu.
Sekiranya anda ingin ke Pusat Bandar, lebih kurang 30minit sahaja untuk normal traffic.


Nie facility yang ada kat dalam homestay tu:
- 2 TVs with local channel (one in master room, one in living room)
- 4 bedrooms with queen size bed in every room
- 3 rooms with personal toilet and water heater
- bath supplies (soap, shampoo) are provided
- 3 towels will be provided for each room
- spacious wardrobe in every room
- room 2+3 attached with door
- standing fans in every rooms
- kitchen with free-use of plates, spoons, glasses, stove, and gas
- cooking utilities (can cook your own halal meal)
- fridge to store your meal
- water dispenser (hot/cold)
- spacious 2 living rooms, for the family to gather
- extra mattress will be provided as per request
- clothes dry area (frontyard)
- iron and iron board will be provided as per request
- 3 car porch
- extra 2 more toilets (one toilet at kitchen, one wash room at car porch)
- one friendly house keeper, Abg Iwan.
 

ACCOMODATION ONLY DAILY RENTAL









WHY HOMESTAY?

- Feels like home
- Relaxing is fun with all family members
- So spacious for you to pack up your shopping stuffs and bags
- Can cook your own meal for family/baby
- Save your hotel bills especially for a group tour


Ground Level, Homestay
RM300 per night, max 10 pax. Add RM10/pax/night

First Floor, Small Guest Rooms (female only)
RM60 per night per room, max 2 pax

^no breakfast^

  Untuk tempahan homestay/bilik min. 2 malam dan hanya kami buka:

1.5 bulan sebelum tarikh sewa.

Kami dahulukan customer yang akan mengambil pakej kami.


THE MAP

For more info on the exact location of the homestay and interesting places at Bandung, please refer to the map below:


We've listed down places that are mostly asked by previous customer, if you wish us to add more places, let us know :)

How far is it from:


Homestay to airport


Homestay to Pasar Baru





PERINGATAN
- Kami tidak menerima tempahan transport dan upgrade kepada full pakej saat akhir terutamanya setelah anda mendarat di Bandung.
- Pastikan pemandu anda mahir jalan2 di Bandung & berikan alamat homestay kami kepadanya sebelum berangkat ke Bandung bagi mengelakan pemandu sesat.
- Kami tidak akan bertanggungjawab di atas masalah yang timbul daripada pemandu anda.
- Untuk menghindari sebarang masalah kami mencadangkan anda mengambil pakej penuh (akomodasi & transport) dari kami.




More story about Places of Interest at Bandung and Homestay Environment 
please CHECK HERE


PS: more pics of the house will be uploaded and updated here soon :)



2012

21- 25 January 2012 : Nur Hasanah
26 - 30 January 2012 : Dr Aliffin
6 - 9 February 2012 : Kak Puza
10 - 12 February 2012 : Lina FB - homestay only
16 - 18 February 2012 : Sewi Wani - homestay only
18 - 20 February 2012 : Fir Rahman - homestay only
20 - 23 February 2012 : Ms Red Ribbon & family

24 - 28 February 2012 : Hj Rahim - returning customer
11 - 16 March 2012 : mamaLUV - homestay only
18 - 21 March 2012 : Zuaidah 
27 - 31 March 2012 : Masunah Mansur
1 - 5 April 2012: Zah
10 - 13 April 2012 : Nur Eezra *
11 - 14 April 2012 : Nuradiba
22 - 26 April 2012 : Zali *
26 - 28 April 2012 : Nur Anisah 
17 - 22 May 2012 : Radin Mohd Aliff - homestay only
27 - 30 May 2012 : Zulkifli  - homestay only
1 - 3 June 2012 : Noor SH  homestay only
5 - 9 June 2012 : Nor Liyana Kamaruddin
9 - 12 June 2012 : Azuin Zakaria
24 - 27 June 2012 : Marziella
28 June - 3 July : Nana Nurlisa- homestay only
4 - 7 July 2012 : UTSB 
9-12 July 2012 : Normala Nordin 

31 August - 3 September 2012 : Kissman Che Lah  homestay only
11 - 15 September 2012 : Nizawati
19 - 22 September 2012 : Azlinar Mohd Nasir
22 - 24 September 2012 : Ain Yoose
30 September - 4 October 2012 : Norlaili Musa
4 - 9 October 2012 : Suwaibah
8 - 11 October 2012 : Kak Zety
11 - 14 October 2012 : Ilya Jannuri
19 - 22 October 2012 : Nurul Izzat
8 - 10 November : Nuurchahaya Sabri
11 - 17 November 2012 : Sya'hed Ja'far
24 - 27 November 2012 : Mohd Syahmi


2 - 5 December 2012 : Syaiyatul Hajar
6 - 9 December 2012 : Ariffin
10 - 12 December 2012 : Rozi Hanim
25 - 28 December 2012 : Edabelle family
28 - 30 December 2012 : Abd Rahman




2013


8 - 11 January : Azlina Mislan
16 - 19 January : Nurul Hanun
19 - 22 January : Fariha Mastor
24 - 26 January : Miss Eida
25 - 29 January : Noor Aida

30 January - 2 February : Normala 
14 - 17 February : Nadhirah
21 - 24 February :  Aisyah
4 - 7 March : Nisa Nuar
12 - 14 March : Nina Suhaina
19 - 22 March : Alin
4 - 8 April : Robiah
9  - 13 April : Nornydia
1 - 4 May : Jamalia
16 - 20 May : Mohd. Nawab 

2 - 5 Oct : Fasihah, 3A (deposit paid)
5 - 7 Oct : Roziana, 4A (deposit paid)
12 - 14 Oct : Rahman, 3A (date secured)
18 - 22 Oct : Intan Juliana, 7A (deposit paid)
17 - 21 Nov : Jonaina, 6A 3C (deposit paid) 
11 - 15 Dec : Asma, 15A 1C (deposit paid)


2014
28 Feb - 2 Mac : Nabilah Mokhtar, 8A (deposit paid)



Thursday, May 8, 2014

PAKEJ TOUR MURAH KE JAKARTA dan BANDUNG October 2013 - August 2014

Assalamualaikum,

Selepas kenaikan harga petrol sebanyak 25% kat Indonesia bulan Jun 2013 lepas, kami terpaksa mereview semula rate pakej bajet ke Bandung dan Jakarta kami.

Rate nie berkuatkuasa mulai hari nie ye...
Tempahan seakrang dibuka untuk October 2013 -August 2014

JAKARTA TRIP



BANDUNG TRIP


Nak tahu apa yang masuk dalam pakej nie?
Bole cek kat sini:


Any enquiry, bole terus message kami kat FB atau email travellyaMY@yahoo.com
Nak kami tolong quotekan, sila message FLIGHT DETAILS dan BERAPA RAMAI PESERTA yang nak pergi bercuti.


Thanks and have a nice day :)


Friday, April 4, 2014

Simple Dimple Giveaway : Free Photobooth Props!


Salam Jumaat!

Pagi2 dah sibuk berblogging...
Apa lagi? Nak update Giveaway terbaru RRWW!!!

Lama dah kan x buat giveaway.
So saya nak anjurkan satu simpel Giveaway, this time for Facebookers yea...



Nak join terus masuk LINK INI wokay???
Good luck!


Wednesday, March 19, 2014

Project Gubah Bunga Pastel...

Assalamualaikum, bloggers dan Bride To Be...

Memang dah jadi trend tema kahwin pastel2 nie.
Dah lama dah customer nakkan sewaan bunga pastel kat senarai barang2 yang kami sewakan but so far... belum lagi berkesempatan nak buat bunga warna pastel...

Warna pastel memang so sshhweeettt...
Saya pon suka je, tapi hmmm tu la asyik xmenyempat nak gubah bunga :)

So, saya nak wat project buat bunga pastel nie.
Syarat nya xnak pasu yang macam biasa, so I'm still considering what kind of pasu akan saya pakai ye...
But in the meanwhile... Bunga2 dah ready untuk digubah.
Pening kepala dengan banyaknya warna2 pastel, kali nie nak buat yang simpel2 dan boleh fit ke semua warna :)


Aaah ini la warna2nya...
Saya xambil yang soft sgt2 sbb kl dah masuk dlm gambar drpd potographer dengan lighting bagai, warna xnampak, so bagi je agak gelap sikit... sikit je... masih warna pastel la nie :)

Ok, doakan saya berjaya mencari pasu yang sesuai.
Sesiapa yang mencari sewaan bunga tema pastel nie get ready je ye...

Barang2 lain utk deco wedding yang kami sewakan bleh tengok kat SINI

Monday, March 17, 2014

Doraemon oh Doraemon :)

Assalam,
Dah tengah bulan Mac,
Cepatnya masa berlalu...
Day by day, years by years...
Dahulu budak kecik, sekarang da jadi ibu anak satu :)


Tak kira kanak2 atau dewasa, kalau tengok gambar sweet creature kat atas tu mesti ikut tersenyum kan??? Ye la sebab dia comel...

DORAEMOOONNNN!!!


My first Doraemon moment tahun 1990, masa saya pindah from Medan to Jakarta.
Kat Medan xdapat channel TV local sangat, instead saya dapat RTM 1, RTM 2, dan sempat dpt TV3, kalau xsilap xde Doraemon.
Pastu pindah Jakarta dapat la channel RCTI masa tu diorang pon baru on air.
After that every Sunday morning pukul 8 pagi mesti nak bangun pagi tengok Doraemon!

Sekarang nie boleh jumpa Doraemon FACE TO FACE.
Sebab DORAEMON ADA KAT MALAYSIA!

Sesiapa yang belum sempat pergi jom pergi sana...
(Me and family pon xsempat lagi nak gi sana jumpa Doraemon huhu)


Bukan cuma 1, tapi ada 100 DORAEMON!
Nak cerita banyak pasal memori2 zaman dulu dengan cerita2 Dorameon pon payah dan terlampau banyaaakk memori dengan meow comel nie.
Apa kata terus pegi sana ye, mesti best...

Bukan setakat patung2 Doraemon je ade...
Makanan ala2 Doraemon family pon ade!

 
If you think it is too late, masuk ada masa lagi la...
Expo nie sampai 23hb Mac 2014!

Pape boleh refer ke Facebook DORAEMON MALAYSIA ye :)