Welcome Everyone... Assalamualaikum...

Feel free to follow our Twitter. Like our Facebook. Or drop your comments :)

Introducing us, Red Ribbon Team, behind the scene...

A solid and loving team... Delivering everyting with love...

Hope You Enjoy Your Time Here

Come visit our blog everyday if you like. But please stay away if you don't...

We are a loving couple...

Please pray for the mommy and baby, also the hubby to stay healthy :)

We are NEWLY-WED!!!

One happy new family. Love everything about wedding. We also renting out few stuffs for your upcoming wedding! Please do check WEDDING-TO-RENT section :)

Sunday, November 30, 2014

Bandung Travel : Senarai Entry Travel kat Bandung

 
 image taken from Google



Heya bloggers...
Since lately Ms Red Ribbon banyak bercerita pasal tour ke Bandung, cerita pasal makanan, shopping, scenery of Bandung, so Ms Red Ribbon buat satu list entries pasal Bandung.

So korang yang nak cari info pasal Bandung bole senang nak terjah yer...
Hope this lists will help you :)

Me akan senantiasa datang dan update entry nie kalau ada entry2 baru pasal Bandung....



TOUR PACKAGE JIMAT KE BANDUNG 2013-2014
check kat SINI

TRAVELLYA HOMESTAY @ BANDUNG FULL INFO, 
MAP, AND AVAILABILITY CALENDAR
check kat 



--------------------------------------------------------------------------


CAFEs WITH CITY LIGHT VIEW @ DAGO ATAS
check kat SINI

STRAWBERRY FARM @ KAMPUNG GAJAH
check kat SINI


KIDS PARK @ KAMPUNG GAJAH
check kat SINI

TANGKUBAN PERAHU CRATER @ LEMBANG
check kat SINI


FOOD : RABBIT SATAY @ LEMBANG
check kat SINI

FOOD & LEISURE : KAMPUNG DAUN REST @ LEMBANG
check kat SINI

KOLAM AIR PANAS @ CIWIDEUY HIGHLAND
check kat SINI

KAWAH PUTIH @ CIWIDEUY HIGHLAND
check kat SINI

CANDI DAN TASIK CANGKUANG @ GARUT
check kat SINI

-------------------------------------------------------------------------------------------

TRANS STUDIO THEME PARK
check kat SINI

 


TESTIMONIALS


-Abang Farid- February 2011
check kat SINI

-Abang Azri- April 2011
check kat SINI

-Cik Aida- November 2011
check kat SINI

- November's Customer- November 2011
check kat SINI

- Nur Hasanah- January 2012
check kat SINI

- Nizam and group- March 2012
check kat SINI

- Zahriani and family- April 2012
check kat SINI

- Azuin Zakaria- May 2012
check kat SINI




CUSTOMER'S PHOTO/STORIES GALLERY

-Norfiza-
Foto2 dan cerita jalan2 kat Bandung
check kat SINI

-Abang Farid-
Cerita pasal homestay dan jalan2 kat Bandung
Check kat SINI

-Kak Ella & Hanis Zalikha's family-
The pretty lady stay at the homestay
Check kat SINI

-Review dari mamaLUV-
kat SINI






JAKARTA ENTRIES

image taken from Google


JAKARTA FAIR 2011
check kat SINI dan SINI

PORTICO CAFE, SENAYAN CITY MALL
check kat SINI

SOP BUAH
check kat SINI


BOGOR/PUNCAK ENTRIES


PUNCAK PASS DAN MASJID ATTA'AWUN
check kat SINI




Saturday, September 6, 2014

FOR RENT (Daily): Buah Batu Homestay @ Bandung


Going for holiday at Bandung, Indonesia, with group of friends or family?
Looking for a nice, clean, and affordable place to stay in for few days? Or even a week?
Why not stay at Travellya Homestay @ Buah Batu Bandung?


TRAVELLYA homestay at Bandung. A house with 4 bedrooms and 3 bathrooms which can occupy up to 15 pax. A good choice for your family/group trip to Bandung, travelling but still feels like home. 
To all that have your own personal taste of meal (or maybe kids/infants' meal) you can cook your own food by staying at homestay.
Moreover, it saves your hotel bills a lot!

Homestay ini terletak dekat dengan plaza tol Buah Batu, Bandung, 5 minit dari plaza tol tu.
Sekiranya anda ingin ke Pusat Bandar, lebih kurang 30minit sahaja untuk normal traffic.


Nie facility yang ada kat dalam homestay tu:
- 2 TVs with local channel (one in master room, one in living room)
- 4 bedrooms with queen size bed in every room
- 3 rooms with personal toilet and water heater
- bath supplies (soap, shampoo) are provided
- 3 towels will be provided for each room
- spacious wardrobe in every room
- room 2+3 attached with door
- standing fans in every rooms
- kitchen with free-use of plates, spoons, glasses, stove, and gas
- cooking utilities (can cook your own halal meal)
- fridge to store your meal
- water dispenser (hot/cold)
- spacious 2 living rooms, for the family to gather
- extra mattress will be provided as per request
- clothes dry area (frontyard)
- iron and iron board will be provided as per request
- 3 car porch
- extra 2 more toilets (one toilet at kitchen, one wash room at car porch)
- one friendly house keeper, Abg Iwan.
 

ACCOMODATION ONLY DAILY RENTAL









WHY HOMESTAY?

- Feels like home
- Relaxing is fun with all family members
- So spacious for you to pack up your shopping stuffs and bags
- Can cook your own meal for family/baby
- Save your hotel bills especially for a group tour


Ground Level, Homestay
RM300 per night, max 10 pax. Add RM10/pax/night

First Floor, Small Guest Rooms (female only)
RM60 per night per room, max 2 pax

^no breakfast^

  Untuk tempahan homestay/bilik min. 2 malam dan hanya kami buka:

1.5 bulan sebelum tarikh sewa.

Kami dahulukan customer yang akan mengambil pakej kami.


THE MAP

For more info on the exact location of the homestay and interesting places at Bandung, please refer to the map below:


We've listed down places that are mostly asked by previous customer, if you wish us to add more places, let us know :)

How far is it from:


Homestay to airport


Homestay to Pasar Baru





PERINGATAN
- Kami tidak menerima tempahan transport dan upgrade kepada full pakej saat akhir terutamanya setelah anda mendarat di Bandung.
- Pastikan pemandu anda mahir jalan2 di Bandung & berikan alamat homestay kami kepadanya sebelum berangkat ke Bandung bagi mengelakan pemandu sesat.
- Kami tidak akan bertanggungjawab di atas masalah yang timbul daripada pemandu anda.
- Untuk menghindari sebarang masalah kami mencadangkan anda mengambil pakej penuh (akomodasi & transport) dari kami.




More story about Places of Interest at Bandung and Homestay Environment 
please CHECK HERE


PS: more pics of the house will be uploaded and updated here soon :)



2012

21- 25 January 2012 : Nur Hasanah
26 - 30 January 2012 : Dr Aliffin
6 - 9 February 2012 : Kak Puza
10 - 12 February 2012 : Lina FB - homestay only
16 - 18 February 2012 : Sewi Wani - homestay only
18 - 20 February 2012 : Fir Rahman - homestay only
20 - 23 February 2012 : Ms Red Ribbon & family

24 - 28 February 2012 : Hj Rahim - returning customer
11 - 16 March 2012 : mamaLUV - homestay only
18 - 21 March 2012 : Zuaidah 
27 - 31 March 2012 : Masunah Mansur
1 - 5 April 2012: Zah
10 - 13 April 2012 : Nur Eezra *
11 - 14 April 2012 : Nuradiba
22 - 26 April 2012 : Zali *
26 - 28 April 2012 : Nur Anisah 
17 - 22 May 2012 : Radin Mohd Aliff - homestay only
27 - 30 May 2012 : Zulkifli  - homestay only
1 - 3 June 2012 : Noor SH  homestay only
5 - 9 June 2012 : Nor Liyana Kamaruddin
9 - 12 June 2012 : Azuin Zakaria
24 - 27 June 2012 : Marziella
28 June - 3 July : Nana Nurlisa- homestay only
4 - 7 July 2012 : UTSB 
9-12 July 2012 : Normala Nordin 

31 August - 3 September 2012 : Kissman Che Lah  homestay only
11 - 15 September 2012 : Nizawati
19 - 22 September 2012 : Azlinar Mohd Nasir
22 - 24 September 2012 : Ain Yoose
30 September - 4 October 2012 : Norlaili Musa
4 - 9 October 2012 : Suwaibah
8 - 11 October 2012 : Kak Zety
11 - 14 October 2012 : Ilya Jannuri
19 - 22 October 2012 : Nurul Izzat
8 - 10 November : Nuurchahaya Sabri
11 - 17 November 2012 : Sya'hed Ja'far
24 - 27 November 2012 : Mohd Syahmi


2 - 5 December 2012 : Syaiyatul Hajar
6 - 9 December 2012 : Ariffin
10 - 12 December 2012 : Rozi Hanim
25 - 28 December 2012 : Edabelle family
28 - 30 December 2012 : Abd Rahman




2013


8 - 11 January : Azlina Mislan
16 - 19 January : Nurul Hanun
19 - 22 January : Fariha Mastor
24 - 26 January : Miss Eida
25 - 29 January : Noor Aida

30 January - 2 February : Normala 
14 - 17 February : Nadhirah
21 - 24 February :  Aisyah
4 - 7 March : Nisa Nuar
12 - 14 March : Nina Suhaina
19 - 22 March : Alin
4 - 8 April : Robiah
9  - 13 April : Nornydia
1 - 4 May : Jamalia
16 - 20 May : Mohd. Nawab 

2 - 5 Oct : Fasihah, 3A (deposit paid)
5 - 7 Oct : Roziana, 4A (deposit paid)
12 - 14 Oct : Rahman, 3A (date secured)
18 - 22 Oct : Intan Juliana, 7A (deposit paid)
17 - 21 Nov : Jonaina, 6A 3C (deposit paid) 
11 - 15 Dec : Asma, 15A 1C (deposit paid)


2014
28 Feb - 2 Mac : Nabilah Mokhtar, 8A (deposit paid)



Saturday, August 30, 2014

Yuk nonton konsernya Mariah Carey 22 Oktober 2014!


Assalam and hay hay bloggers...

Eh eh, udah lama ga nonton konser.
Nonton yuuukkk!
Abis Lebaran, bokek?
Engga dong...
Aku ini memang udah nge-budget untuk nonton konser artis idaman, well~ at least once a year kan?
Kenapa? Karena perlu ada hiburan di sela2 kesibukan sama kerjaan, keluarga, tetangga yang super berisik, stressnya ngadepin sesaknya lalu lintas... huff...

Mau nonton konser siapa nih?
Tentunya nonton konser bukan sembarang konser dong...
 Naaah ini nih... mau nonton konsernya... jeng jeng...

.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.


Why?
Mariah Carey adalah artis paling laris manis sepanjang masa dan sampai sekarang ini udah ngejual 250 juta keping album!
Ga salah kan kalau daku menabung jauh2 hari buat nonton konsernya doi?
Belum lagi kalau daku tanya, diva internasional mana yang suaranya paling tinggi oktafnya?
Tentunya, Mariah Carey!

Masih anget kan sama album terbarunya yang dirilis tahun ini?
Dan masih inget kan sama album2nya yang terdahulu?
Dari keciiilll banget udah cinta banget sama Mariah Carey.
Bayangin aja, nenekku, tanteku, ibuku, kakak, adik, semua suka Mariah Carey.
And I guess my kids will do too!
Memang bener2 deh, artis sepanjang zaman :)



So, emang paling bener kan kalau pilihanku jatuh ke konser Mariah Carey tahun ini?
Asyik banget, pastinya sepanjang konser kita bisa dimanjain sama lagu2 doi yang PASTI KITA HAFAL!
Oooh that's the best part of going to MC concert!
Lagu2nya selalu masuk chart Billboard bahkan 18 kali sampai tangga teratas, contohnya kaya ‘Fantasy’, ‘Always Be My Baby’, ‘Hero’, ‘Touch My Body’, ‘One Sweet Day’, ‘Without You’, ‘We Belong Together’ dan single Natal ‘All I Want For Christmas Is You.’
Sing along throughout the concert? MESTI DONG!

KAPAN SIH KONSERNYA???
Tanggal 22 Oktober 2014 di Stadium Merdeka, Kuala Lumpur
Catet! dan inget2! Jam 8 malam ya.
Kenapa jauh2 di Kuala Lumpur?
Karena sadly, MC ga mampir ke Indonesia.
Tapi no problem, Kuala Lumpur ga jauh kan, cuma selemparan batu doang :)

Konser ini didukung oleh Malaysia Major Events, agensi Kementerian Pelancongan & Kebudayaan, Malaysia, dan berperan juga dalam mempromosikan Tahun Melawat Malaysia 2014 (Visit Malaysia 2014) khususnya untuk peminat serantau sekaligus menjadikan Malaysia sebagai tempat berlibur yang favorit di Asia

Yuk ah, buruan cari tiket pesawat, booking hotel, dan pastinya booking tiket konsernya Mariah Carey dulu dooong! Cepetan! Sebelum keabisan... menyesal kemudian tiada guna, hihi...



Kalau temen2 mau tahu info lebih lanjut bisa ke Facebook IME 
atau untuk pembelian tiketnya di TicketCharge 

See you there :)

Thursday, August 7, 2014

Koleksi Busana Wedding Couple Set FOR SALE

Assalam everyone...
Hari nie nak introduce new collections kat RRWW.
Wedding outfit couple set yang cantik dan comel, sesuai untuk photoshoot pre-post wedding atau untuk wedding reception pon bole...

Jom usha2 koleksi busana ala2 Korea ini...






Untuk koleksi2 baju pengantin dan barang2 dekorasi wedding yang comel2 bole terus masuk photo albums dalam FB fanpage KAT SINI.

Untuk order sila email redribbonboutique@yahoo.com atau whatsapp 0107920920
Kami menjual utk kawasan Malaysia dan Singapore.

:)


Friday, July 25, 2014

PAKEJ TOUR MURAH KE JAKARTA dan BANDUNG October 2013 - August 2014

Assalamualaikum,

Selepas kenaikan harga petrol sebanyak 25% kat Indonesia bulan Jun 2013 lepas, kami terpaksa mereview semula rate pakej bajet ke Bandung dan Jakarta kami.

Rate nie berkuatkuasa mulai hari nie ye...
Tempahan seakrang dibuka untuk October 2013 -August 2014

JAKARTA TRIP



BANDUNG TRIP


Nak tahu apa yang masuk dalam pakej nie?
Bole cek kat sini:


Any enquiry, bole terus message kami kat FB atau email travellyaMY@yahoo.com
Nak kami tolong quotekan, sila message FLIGHT DETAILS dan BERAPA RAMAI PESERTA yang nak pergi bercuti.


Thanks and have a nice day :)


Thursday, July 10, 2014

Winner of CER TEKA Giveaway for Bride to Be KL&Selangor :)

Assalam and hi bloggers and everyone...

We are finally announcing the winner of our latest Giveaway,
"CER TEKA GIVEAWAY", remember?

So without further due, here are the winners of the giveaway:


Each of them entitled:

- RM100 Wedding Voucher from Red Ribbon Wedding Works
- RM100 Make Up Voucher
- RM50 Bobbi Broun Make Up Voucher
- Set of photobooth props

Congratulations once again!
Pls PM, email, or whatsapp us, dear winners...
Thanks to everyone yang dah join, we'll be organising another GA soon :)
So, bride to be, especially Selangor or KL B2B, stay tune kat sini :)

Thursday, July 3, 2014

Alhamdulillah, Penghijrahan Felixia Yeap

Assalamualikum...

Izinkanlah hari ini saya menuliskan berita bahagia untuk rakan2 semua especially ummah Muslimah di dunia.
In no relation to religion, seorang perempuan telah meninggalkan masa 'gelap'nya dan berubah menjadi seseorang yang lebih baik.

Orang di sekeliling saya pada masa itu kebanyakkannya mengukur kebahagiaan dengan kekayaan teman lelaki, apa parti yang paling "happening" yang mereka dapat pergi, rasa "happy" janji dapat minum dan mabuk, berapa yang boleh dikikis dari lelaki kaya yang memikat, dan kebanyakkan mendahagakan kemewahan dan dicari tanpa mempedulikan harga diri.

Tetapi bagi saya, itu bukan kemewahan yang saya cari. Sebab apa gunanya punyai kemewahan tetapi hidup rasa kosong, tidak bermakna dan bergelumangan dengan dosa?
Itu bukan kebahagiaan yang saya carikan.
Quoted from her blog.


To all muslims, the good news is Felixia Yeap has decided to convert to Islam.
Subhanallah, Alhamdulillah...

Dan pada hari ini, iaitu hari bersejarah dalam hidup saya...saya akan menjadi seorang Islam secara rasmi. 

3 Julai 2014, bersamaan dengan 5 Ramadhan 1435.

Saya yang telah Islam di hati (tanpa disedari), kini akan mengucapkan 2 kalimah syahadah saya di depan keluarga terdekat saya, dan juga para kenalan yang telah seringkali menyokong dan memberi galakkan pada saya supaya terus istiqamah.


Bole membaca coretan tangannya dalam blognya:



 

Untuk sesiapa yang selama ini sibuk menghantar makian, fitnah, dan macam2 pada sis Felicia, harap2 boleh mengambil ikhtibar dari penghijrahan beliau.
Bukan senang macam kita muslim daripada lahir pon dah seorang muslim, xkne bersusah payah macam saudari kita ini, lagi kita nak sudutkan dia.
At least, bagi la sokongan kat dia kan?
She's about to learn... bukan masanya untuk condemn sana sini...


One thing yang mungkin kita tak sedar, kita ini bukannya pasti lagi sempurna daripada dia.
I salute her yang dah lepasi semua cabaran ini.
This is between Her and Allah.
Please everyone, ambil ikhtibar untuk menjadi seorang muslimah yang lagi baik.
#notetomyself

Insyaallah...