Monday, October 17, 2011

My 11-weeks-old baby :)


Lately, my biggest concern is my baby... then my health too...
Coz if I'm healthy, baby pon healthy, tul x?


Gambar nie gambar my hand holding my anak buah's hand...
So cute I love his tiny fingers ;)

Last week, my dad and my brother ada kat KL dan sangat sweetnyer, my dad temankan me pegi check up kat klinik pakar.
Selalunye on time je doctor tue panggil, tapi appointment kul 12 tengah hari diorang baru panggil pukul 1.20pm. Cian my dad sampai tertidur2 kat waiting room...
Alhamdulillah baby sihat, eventho ada la risau coz lately busy pasal family datang dan kenduri kat Mersing last week... Tapi semua OK.
Degup jantung baby pon kuat, doc cakap kalau degup slow tue la yang ada problem sikit, but my baby laju je degupnye... dub dab dub dab entah dia tngah watpe tue kat perut hehehe... so active ;)


Tulang belakang dah nampak sangat clear... Thanks to Folic Acid dan susu calcium :)
Kepala, tangan, jari, kaki, even lutut pon dah nampak.
Doc cakap baby tue tengah bertapa/bersemedi...
Tangan dia terhulur di bawah dagu, 10 jari, macam tengah berdoa :)

Til today, eventho doc dah cakap baby nie dah 11 weeks, dah almost habis dah my first trisemester, tapi rasa2 mual tue masih ada.
So me ada minta lagi ubat mual tu...

Masa kuar dari bilik doctor, I gave my dad gambar baby nie...
Menitik air mata dia... huaaaa so sad... sangat terharu juga seorang ayah sanggup temankan, drive kan kete teman anak perpuan dia pegi check up pregnancy.
Susahnya hati untuk mencintai my daddy, memang selepas kahwin rasa sayang mula la tumbuh.
Love him so much...
Sampai2 dalam keadaan mual2 pon, sanggup nak bangun siapkan sarapan untuk my dad and brother, coz I know he can't do it by himself. Then kalau bukan me, sape yang siapkan bfast?




Dan nie antara hadiah yang my dad bawa dari Jakarta for me...
So touched.
I hate books so much, but when I received this, those meant more than just books for me.
Siap bagi buku Teka Teki Silang untuk isi masa luang :)
Thanks, daddy...
Love you :)



twitstamp.com

5 comments:

dah pregnant! alhamdulillah..tahniah dear..:)
take care ya..

semohga baby itu sihat2 sahaje..
mesti teruja kan tgk scan baby tu..

congrats! on the first baby!

hi lalink..lama tak comment blog u..busy sangat.. but anyway hope u n baby sihat selalu..n wish u n ur dad akan semakin rapat..n me too also me n my mom akan rapat sementara masih bernyawa ni...

wah... dah pregnant.. tahniah, semoga segalanya berjalan lancar..:)