Friday, August 19, 2011

My Wedding Story: Ijab Kabul

Next story is...
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.

HERE COMES THE BRIDE!!!

.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.

Love this shot!
And I just notice my sister was the one who was holding my hand when I walked from the room to the ijab kabul's place when I saw this pic!
Betul2 pengantin dah tak ingat ape2 dah...
What I remembered when I went out from the room, my uncle was standing there and he was the one saying, "Wow you look bautiful." So much thank you for him coz after that jadi perasan cantik hehe...
Berjalan atas red carpet macam diva dah akakakak...
Good for bring up the confidence kan?


Then I sat next to Mr Red Ribbon...
What happened was, we listened to:
- Qori bacakan ayat2 alQuran.
- Bapak penghulu (aka Tok Kadi) bagi ceramah pernikahan.
- Then I was told to hold my dad's hand. Following every words that bapak penghulu said. Macam kata2 dari seorang anak untuk ayahnya, minta izin untuk menikah dengan pujaan hatinya :)

That moment takde la susah sangat, ikut apa bapak penghulu cakap jer...
Hehehehe...

And the most important part is....
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.



Luckily saya dilahirkan sebagai perempuan.
Takde la risau sangat kne ucapkan ijab qobul.
Hehehe *adoi, wedding story nie banyak gelak2 la mengenang hari tue hehe*
Tapi sebetulnye, saya menangis masa tue...
Terharu sangat, dah nak jadi bini orang :D


My dad plak, sempat menangis, and have to repeat his words...
"Saya nikahkan anak saya, *******, hu hu hu hiks hiks..."
Pastue kne repeat balik.
Nie la moment yang buat saya tambah sedeeehhh... huaaaa...
Nasib baik Mr Red Ribbon xikut2 nanges :P


Alhamdulillah, dah sah jadi istri Mr Red Ribbon...
Tak habis2 nak bersyukur Alhamdulillah, semuanya berjalan lancar.
Eventho Mr Red Ribbon tersilap sebut my dad's surname, tapi xde orang cakap xsah, sudah la settle, semua SAH!

Tunggu sambungan citenye yer..
*dah macam novel dah bersambung2, maaf sebab sempat online kejap2 je ni..*


twitstamp.com

8 comments:

Alhamdulillah..hee..cantik! baru tahu cara bernikah di seberang sana mcm mne..:)

suka tgk lilitan bunga melur kat ur hijab

Alhamdulillah..

Moga rumahtangga yang dibina dalam rahmat Ilahi.. ameeeennn

cantiiiiiiikkknya u lalink... okeyh, sambung lagi story tay..cepat2 tau..tak sabar nak bace n tengok gambar..ni kira novel bergambar sebab dalam novel biasa takde gambar..hihihi

takpe..paham..dah kawen memang payah nak online lama-lama .. :)