Monday, June 6, 2011

Last weekend at Melaka for my friends' wedding!


Salam, bloggers...

Memang these few days Ms Red Ribbon belum sempat nak update blog.
Sebab oh sebab... DIGI line kat umah sangat2 slow macam siput lately.
Dah la a bit busy pegi sana pegi sini cari rumah, sampai umah malam, penat sangat2 nak tunggu internet slow gile sempat nak buka Google sambil masak kot... Heh...
So, memang baru sekarang je bole nak luangkan masa untuk menulis lagi...

Last weekend (aka Sabtu subuh) me pegi Melaka, attend our friend's wedding...
Me ada cerita pasal their engagement HERE.
Sampai kat Melaka dalam pukul 8 pagi, terus pegi homestay tempat pihak lelaki nyer tempat tinggal, coz the guy is from Serawak so they all rented a homestay for few days there.
Then we all pegi konvoy la ke rumah pihak perempuan.

Jom we all layan the wedding :)

Alhamdulillah, sekarang my friends, Qiela & Hazrin dah rasmi jadi pasangan suami dan istri...


Eventhough the procession sangat mengharukan...
Dua2 pengantin nampak dup dap tue pastinyer hehe...


Tengok muka tegang the bride?
Tengok pulak 2 orang ladies kat belakang tue yang tersengeh2 tengok camera :)


Dan finally 2 ladies tue busy mencari2 tissue sebab menangis terharu hehe...

Heeeee Ms Red Ribbon yang nak juga amek gambar...
Suke la nie pakai baju kaler biru nie, sesuai ngan tema wedding.
Dah usha2 sebelum nie, "eh korang nyer tema wedding aper yer?"
Dah dapat jawapan BIRU je, terus cari baju biru...
Haaa dapat jugak baju mak kaler biru (nasib baik size badan sama)

Tapi nie bergambar time pengantin pakai baju akad nikah nie...
Cam biasa la kaler putih...
Xsempat pulak bergambar time diorang pakai baju biru :(


Andai la andai bole bergambar ngan diorang time pakai baju biru...
Tapi me and Mr Red Ribbon kne terus gerak pegi photoshoot prewedding tue kat bandar Melaka jugak la, was such a lovely photoshoot thanks to the photographer... A BLOGGER! Yes, will write about it very soon (tengah tunggu gambar2 dia hantar by pos, hari tue xbawa laptop, xbawa pendrive huhu....)


Nie me and Mr Red Ribbon ngan pengantin...
Congrats, once again, for Qiela & Hazrin...
Semoga berkekalan sampai akhir :)




twitstamp.com

3 comments:

ohoooi!! nelly and hafiz. arghh stress bangat. High Expectation. I am just a beginner in photography. there are lots of things I still lack and need to learn. I have review the pictures. some great shots. some not so. What ever it is, hope you all like it. Kalau suka, cakap la. Kalau tak suka, pun bg komen agar saya dapat membaiki diri.

Thanks for the day! Really enjoy the company!

don't worry, i'm sure you've learn something and yes practice makes perfect :) comments will begiven but not in a capacity of a pro photographer hehe... saya pon xpandai snap gambar...

thanks to u too daniel... nice to meet you :)