Thursday, May 19, 2011

My Wedding Prep: MUA & My Siger


Siger?
Saya dah pernah cite hari tue pasal siger kat SINI.


Crown tue la yang dinamakan siger...
I already fell in love with that crown dan luckily sempat jumpe satu siger yang exactly the same dgn gambar kat atas! Tengok nie saya pakai crown tue!


Too bad, the owner of the crown/siger is this MUA named Anto, tapi my family finally not decided to hire him since xcukup budget (dia quote cam sikit je and only cover pengantin ahaja, belum parents). So, kalau x hire MUA tue, xdapatla siger cantik nie...

Finally memang nak hire INDAH SALON, cite make up test kat SINI dan SINI.
Even in a way memang MUA Anto tue lagi bagus but in other way, Indah Salon nie banyak kelebihan gak. 
My family dah sewa pelamin untuk akad nikah, then all baju seragam for the family dari Indah Salon too.
Tambah lagi tari2 adat & upacara adat semua dari Indah Salon.
So, we think that it will be easier and cheaper to get all in one package.
Lagipon senang nak monitor satu vendor nie, daripada kne banyak amek vendor nie tue...

But the problem is, the siger yang Indah Salon punye yang nie:


I was actually fell in love with the one Anto had coz warna dia reallllyyyy GOLD.
Pastue one time pon saya ada discuss ngan Indah Salon, since the theme dah rojak dah (Sundanese, Melayu, dan Moroccan/Arab) so macam xkene kalau pakai Siger (more to Sundanese) while actually the decoration will be a bit Arabic.

So, ada la idea untuk amek crown camnih:


Agak2 nampak Arab2 x?


Tengok lagi ada yang macam nih...

Adoi... pening dah...
Dah lama2 pon terfikir, NO WAY!
I've been dreaming to wear Siger!
So I will definitely wear Siger (kot)

The next call to Indah Salon I will request Siger with more Goldish color.
Hope they have it...
Harap2 dan cemas jugak...
Huhuu

Hmmm apa korang rasa?
Cantik yang ala2 Arab ke atau baik pakai Siger je?






twitstamp.com