Monday, December 16, 2013

RRWW First Booth at #blogrrr, the largest blogger gathering in Malaysia

Assalam, bloggers...
Update, update, saya tengah semangat nak update pasal satu event penting weekend lepas...
Dah bagi tahu kan, saya nak gi event #blogrrr!


Ini la most-wanted spot untuk bergambar?
Betul ke idak? Keh keh keh...
Orait, gimme some applause, dah berjaya ikut dress code, hitam dan hijau :)

Event #blogrrr most wanted is the largest blogger gathering event @Malaysia.
Located at MIECC (The Mines), satu hari je event nie, last Saturday 14 Dec 2013.

Saya tahu event nie bukan dari mana2 poster ke banner, tp daripada my hubby.
Nak pendekkan cerita, one of my hubby's work partner is MyNIC, dan dia dpt invitation by email untuk datang ke event blogrrr ni. Dalam 5minit je, message tue dah terforward masuk dalam my BBM yippeee!!!
Daripada dulu lagi aktif berblogging, my hubby is always be my best partner untuk pergi ke event2 blogger mcm nie, sangat support wifey dia yang sukakan dunia blogging.

Memang semangat nak gi event nie, dan yang paling best, event nie membuka kesempatan untuk blogshop2 membuka booth kat sana, aaahhh suka sangat! 
Terus je register dan this is our first booth under Red Ribbon Wedding Works:


Dapat keputusan last minute, barang2 untuk deco dah banyak customer sewa utk weekend lepas, ramai orang kahwin kat Disember nie.
So ini je yang last, dan bole kami buat untuk memeriahkan event #blogrrr :)


Alhamdulillah, memang bertuah, booth #105 betul2 kat depan stage.
Best sangat 1 hari bole nampak pape yang berlaku kat atas stage tu hihi...
Nasib la, sbb buka booth, so xdapat join any talk kat seminar room :(
Memang rugi oh rugi... Well, maybe next time kan...

Tengah melepak kat booth, tetiba ada bidadari cantik ni datang,

 

It's @neyrashazeyra everyone!
Knew her years ago, kalau xsilap bulan Disember 2010 Suzuki Cup masa perlawanan bole Malaysia vs Indonesia keh keh (betul ke neyra?) asyik bersembang via Twitter, sebelum daku kahwin, dan baru je FINALLY bole meet up sabtu lepas masa my son dah 1 tahun 8 bulan hohoho punya lamaaaa...

So excited and thank #blogrrr bole wujudkan pertemuan ni :)
Sebetolnye xde janji dengan mana2 blogger kat sana, minggu lepas sangat hectic dengan kerja, just update2 blog dan fb nak bukak booth kat sana je.
So, sangat2 bertuah boleh jumpa neyra :)

 Banyak lagi cerita menarik pasal event weekend lepas ni.
Dapat berkenalan dengan blogger2 yang tercalon award, menjoinkan diri dengan komuniti2 group baru, charity organization, sampai la tertarik untuk serious menjadi travel dan food blogger after long chat kat booth virtualmalaysia.com hihihi...
Nak cerita semua, korang mesti habiskan 3 hari untuk baca blog entry ni.
So, kl ada masa lebih, will story mory lagi ye :)

Back to story about our booth,

 

Ramai blogrrr dan pengunjung non-blogger yang bergambar kat booth kami, sempat beberapa orang bertanya, "Kak, nak bergambar kat sini bayar x?"
Eeehh, xde bayar2 hihi... Sila la kalau nak bergambar... Sangat dialu2kan :)
Selepas tue kami terus letak board bertuliskan: TAKE PHOTOS FOR FREE.
Ok, lepas tu baru la ramai orang datang bergambar keh keh...


Anyway, perasan tak poster kat atas ni?
Atau poster kat bawah ni?


Yes, we are giving out FREE PHOTOBOOTH!
Untuk majlis kahwin, tunang, birthday, corporate night, open house, akikah, or any majlis.
As mentioned, kalau korang hari tue sempat bergambar kat booth kami, sila blog pasal booth kami tu dan hantarkan link kat email kami ye...

Kami tunggu sampai 31 Disember 2013 ye...

Once again, sangat happy dengan event nie...
Waiting for the next one in 2014 :)


One thing je yang saya boleh cadangkan untuk next event:
I'm pretty sure fund untuk event nie dah ada, human resources pon banyak, dan saya tahu kalau blogrr nak mencari sukarelawan pon, akan ramai yang ikhlas menolong untuk menjayakan event nie. Tapi yang saya nampak, event nie kurang promosi, xramai blogger tahu pasal event nie, kalau la dah ramai orang tahu pasal event blogrrr nie mesti LIKE kat FB blogrrr not less than 1k kan? Dan mesti orang macam saya nie bukan tahu pasal event nie daripada hubby saya yg dapat info drpd MyNIC kan? Mesti la saya dapat tahu dari blog2, iklan2 kat blog or FB, or social media lain. Saya harap next event bole directly invite bloggers dan we all as bloggers mesti akan spread the words pasal event nie dan tolong menolong untuk lebih meramaikan event blogger gathering nie...


2 comments:

betul tu kak,rasanya ramai tak tau pasal event ni...nana pun tau dari abang ipar dulu.a.ipar nana buat bisnes jugak,tapi takda blog,tu yang minta tolong nana buat kan satu blog untuk bisnes dia sebab nak join booth blogrr,da nak dekat tarikh event baru perasan ada blogger update pasal event ni....

TERHARU NYA!


i eksaited gila dtg dr setapak jauh2 sbb nak jumpa u sbnrnya haha. sbb tahu u bukak booth. lompat2 kegembiraan!