Wednesday, August 8, 2012

RRB Join Fashion Show, First Time!


Assalamualaikum bloggers...
Macam mana puasa korang?
Alhamdulillah Ms&Mr Red Ribbon masih la berpuasa.
Hari2 yang lepas, my mom sempat datang ke KL, rindu dengan cucunya :)
So memang busy la having a quality time with my lovely mother and not to forget tengah bz ngan bisnes online shop... Nak Raya, banyak sgt order...
Alhamdulillah, ade la sikit2 leh top up duit utk beraya...
Me pon memang xsegan2 utk bagi discount ngan customer2 yang selalu shopping kat Red Ribbon Boutique nie... Bagi hadiah raya, pendek cite...

Ok, back to topic... 
On29th July lepas, me join fashion show:





Haaa tengok tu logo RRB ada kat bawah kanan backdrop nie...
(pic taken frm Google)

Only 3 days before event, we finally decided to join the event.
Lagipon baru je tahu ada event nie...
Pastue my mom ada kat KL on that day, so I said myself join je la saje2 cari la pengalaman, baby bole la mom pegang kejap2 take turn...

In short hari tue 29th July tue lepas Zohor datang la gi Amcorp Mall.
Start ngan kesibukan persiapan model nak naik panggung..
Eh model tue bukan saya yer, haahha... 
Saya sponsor baju jewww...



Satu model tgh di make-up...
Thank you team make up yang dah tolong2...
:)


 Me dgn seorang model yg sangat cumil...
Ohhh rendahnya dirikuuu... :D


Sempat berposing sebelum model2 naik panggung...
Dan me pon naik atas panggung juga tau alaaa benci sgt2 dah la pakai slipar...
Perwakilan dari butik2 lain sgt la lawa2, make up la, baju dan kasut elok2...
Hihihi mmg xprepare langsung!

ALHAMDULILLAH, 
Overall sume berjalan lancar...
Ada few things je yang kurang:

- Saya join last minute, 3 days before fashion show tue br dapat offer. So xprepare ape2 langsung, bawa aksesoris yg ade je... Veil dress putih tue pon xsiap lagi tengah letak beads...
- Saya join group yang terawal utk naik kat stage, selepas menggayakan baju2 dalam lebih kurang 10-15 minit, semua model bertukar baju rancangan designer/butik berikutnya. Yang nie, model pakai baju2 diorang sampai la habis fashion show tue, rasanya 30minit pon lebeh... Siap bergambar ngan crew, utk magazine dan media, dngan sponsor, sume kat stage, so coverage baju rekaan diorang sangat banyak. While my baju, kejap je tu... Which is look a bit unfair...
- Masa bertukar baju tue, memang sume orang rushing coz model has to be on stage lagi ASAP. You know what? My baju+kebaya banyaaaakkk sgt yang koyak. Plan nak bukakan baju tue daripada model tue one by one, sbb kelam kabut model2 tue buka baju sendiri. Huaaa nak nanges buka baju kebaya penuh dengan beads macam buka baju tee shirt je... Sume beads tue sangkut2 kat kain dan koyak2 la baju2 tue... So skrg nie kne fix sume baju balik... alahai sayangnyeee...

So cam tue la kekurangan nye...
Dan I learn a lot from this...
Experience bole bagi pengajaran yang bagus :)
I didn't regret joining the event, sume orang sgt sporting dan bekerja sama, but i think it wasn't my lucky day je kan hehehe...
Saya pon nak ucapkan beribu2 terima kasih utk semua supporting models yang comel2 dan yang satu tue muka dia sebijik macam Lyana Jasmay! Hehehe...

Tapi sekarang, dah serik dah nak join fashion show macam nie.
 Lau baju biasa bole la... This is a very fragile masterpiece yang betul2 xbole suke hati nak tarik, nak campak, nak angkat, nak lipat, nak pakai, nak buka... huhu...

Ok, sesiape yang minat nak sewa2 baju pengantin ke barang2 untuk kahwin leh 

twitstamp.com

0 comments: