Tuesday, April 3, 2012

Dapat Dua Orang Cucu Dalam Masa Kurang Dari Satu Bulan.

Assalamualaikum...
Mimpi ape la my mom & my dad mesti sangat2 happy tahun 2012 nie.
Baru je menikahkan anak dara diaorang (aka my sister) last March, sekarang pulak tengah tertunggu2 kelahiran dua orang cucu nya.

Alhamdulillah dan tahniah saya ucapkan untuk y brother dan my sister in law yang dengan kurnia Allah dah selamat melahirkan putera lelaki yang ke-dua pada 29 March lepas (EDD 6 April).
Alhamdulillah, baby Rasyad sihat dan lahir dengan persalinan normal.


Alhamdulillah, anak buah ku yang comel, Riri, sekarang dah jadi abang.
Masih kecik lagi, baru 1.5 tahun, dah dapat adik baby :)
Mom cakap mula2 dia memang xbagi mak dia dukung Rashad, lagi kalau baby nak menyusu, Riri xbagi langsung hihihihi...
Nama pon budak kecik kan...

Insyaallah dan mudah2an Riri akan jadi abang yang baik dan selalu jaga adik Rashad.
Dan selepas nie pulak mom akan mendapatkan cucu lagi satu.
Dari sapa lagi kalau bukan dari Ms Red Ribbon nie... 
Dengar2 banyak cerita, ramai orang bersalin lagi awal daripada EDD.

Okay, my EDD sebetulnya 1 May 2012.
So, sekarang nie (kalau la bersalin lagi awal) tengah menghitung minggu...
Even menghitung hari...
Nobody knows kan bila baby nak keluar.

Risaunye kalau bersalin dan mom xada kat sini,
My first persalinan, I need mom to be there too giving me some support.
Her flight schedule lambat lagi sbb hari tue estimate nak tunggu my sister in law bersalin dahulu, stay tolong2 dia for 1-2 weeks then baru fly to KL.
But then skrg dah settle dah urusan kat sana.
Kat sini plak saya rasa risau, macam xnak je bersalin kalau mak xde...

"Baby, sabar ye, tunggu nenek sapai KL dulu baru baby keluar :)"


Aaahh... mom dah nak ada 3 orang cucu...
Tapi saya selalu tengok dia macam masih muda lagi...
Masih cergas dan sihat, alhamdulillah...
Semoga senantiasa camtu...


twitstamp.com

1 comments:

wahhh...mesti nenek dia super excited kn? best tu dpt 2 org cucu sekaligus...hehe