Tuesday, March 20, 2012

Shopping Barang2 Untuk Baby Part 4 (IKEA)


Assalam, bloggers...
Siapa yang xsuka ngan barangan2 kat IKEA, sila tunjuk gigi!
Ahahaha...
Saya nie termasuk orang yang suka ngan barang2 IKEA.
Kekadang jalan2 pegi IKEA just saje saje nak jalan, tengok barang2, xbeli pon...
Adoi xnak la sering2 beli perabut, skrg kan masih duduk rumah sewa lagi, nanti pindah sana sini hancur dah barang2 tue kan?
Macam sekarang nie my IKEA wardrobe yang dibeli masa saya masih kerja dulu tue dah xbole lagi dipindahkan, dah nak hancur dismantle again and again.
Driver lori yang tolong saya pindah rumah hari tue cakap, this is the last time diorang dismantle dan install balik, next time nak dismantle kayu tue dah pecah :(

Well, back to topic...
Banyak bende cute kat IKEA untuk kids and baby.
Memang kat luar sana (lain dari IKEA) pon banyak barang2 yang comel2 tapi I don't know, design IKEA kan simpel2 gitu, saya memang suka yang simpel2 :D

So, that day pergi IKEA ngan hubby...
Memang saje nak beli barang2 baby dari IKEA.



First thing first...
Beli tuala katak nie... Hee katak ke tue?
Macam Prince Frog.
Sebab ape? Love the striking color.
Memang dah lama aim bende nie...
Comel kan kaler hijau tu?

Pastue beli juga carpet dalam gambar nie:
 Request dari Mr Red Ribbon sebab dia suka sgt main kete.
Kebetulan nak dapatkan baby boy, so kira macam nak ajar pasal traffic la tu...
Hummm xpe xpe, ajar yang bagus2, yang elok2 yer...
Taknak nanti baby jadi mat rempit... hoo jangan...


Next is kelambu circus nie...
Nape saya panggil kelambu circus?
Sebab kat atas tue ada kain warna warni macam bendera kat circus hehe...
Beli kat luar memang kebanyakan plain jer...
Even kat IKEA pon ada juga yang plain, rasanya murah2 je xmahal pon...
Tapi... for this one, nak match kan dengan tuala Prince Frog tue ada kaler2 hijau dan merah sikit hehe bagi la ceria dan tema kids sikit :)

Last one is this Cot Bumper!
I don't know why, memang me xsuka barang2 yang penuh dengan gambar2...
So, we'd rather buy this plain cot bumper.
Berharap ada warna lain (tapi plain), tapi xde...
Yang plain nie betul2 plain je, kaler putih :(
Ha sudah la, beli je, pening cari cot bumper yang plain camnih...

Selepas beli set tilam kat Jakarta (cerita kat SINI) terus jadi rasa menyesal sebab tilam set tue kaler cream dan brown...
Dan cot bumper nie kaler putih plain je...
Do I need to jahit sarong utk cot bumper nie?
Jahit kaler brown la agaknya...
Hmmm... bole la masuk dalam list things to do... :)

 
 Banyaknye barang baby...
Xsedar dah banyak terkumpul dalam bilik tidur tamu...
Nanti baby cot ini akan masuk bilik me and hubby.
Tapi nanti la, sebab bilik kami xkemas lagi...

Huff counting the days to meet our son :)
 

twitstamp.com

1 comments:

bestnye shopping kat ikea! dulu selalu lak pegi sana but now dah pindah terengganu tak pegi dah :(