Friday, December 2, 2011

Lepas kahwin 3 bulan, pastu boring dah?


Assalamualaikum, bloggers...


Me tengah teringat hari tue masa masih berkapel ngan Mr Red Ribbon dan gaduh, kawan Mr Red Ribbon ada cakap dan bagi nasihat (dia dah nikah dah)...

"Dalam relationship nie kne banyak bersabar... Sekarang nie baru je kapel, nanti dah nikah lagi banyak dugaan... Nanti nikah happy2 tue 3 bulan pertama je, dahnye... boring..."

Sampai sekarang lagi kata2 kawan Mr Red Ribbon tue masih teringat dalam minda.
Katekan seram, memang la seram...
Separah itukah perkahwinan?
Kalau memang happy2 3 bulan je macam malas plak nak kawen :(

Hari nie dah lebih 4 bulan berkahwin ngan Mr Red Ribbon.
Risau ade la, takut la dia boring ke hari2 tengok me je kat rumah hihihi...
Tapi alhamdulillah, makin hari makin bertambah la rasa sayang kat dia.
Me rasa dia pon sayaaaannnggg sgt kat Ms Red Ribbon hehe perasan :P
Me rasa, makin hari makin happy :)

So, jangan takut untuk menikah...
Everything is better selepas menikah.
Berkapel lama2? Tu yang leh wat boring... adaaa je problem...
Kalau dah kawen, ada problem bole la settle kan sama2 kan?
*entry rindu kat hubby la nie... happy dah nak masuk weekend, bole la ajak hubby ber-dating kan? rasa nak tengok wayang la plak hehe... *




twitstamp.com

4 comments:

banyak best dan tak best sebenarnya..yang penting cara kita menangani masalah tu :)

yes nini... baru je 4 bulan nie kan banyak lagi ombak lautan yang perlu diarungi *ceh pandai mengayat*
harap2 la berkekalan sampai ke akhir hayat :)

setuju..nikah is better than kapel lama2..insyaAllah tak boring..kena selalu berdoa dan buat semua bersama..:)

thank u kina dah bagi pendapat, harap2 kina dan hubby pon berkekalan sampai akhir hayat *hugs*