Monday, September 19, 2011

Jom Tengok Movie: Japanese Film Festival 2011 Launch ;)

As Salam, Bloggers...
These few days xsempat nak tulis entry.
Banyak juga to-do-list kenduri kat Mersing xsiap lagi.
Alhamdulillah, kad jemputan dah start printing, dan design of course dah siap.
Bunting design dan crew tee-shirt design pon dah siap...
Dah tempah print kat kawan, mungkin dalam 10hari siap.
Tambah lagi reply2 email dari korang sume customer2 yang nak pegi Bandung, alhamdulillah ramai juga yang berminat dengan service Bandung Tour Jimat yang saya buat.
Sape2 yang nak gi Bandung sila cek kat SINI yer...

Hari nie mula la bole mengadap laptop lagi, nak juga cerita pasal hari tue pegi Japanese Film Festival 2011 kat GSC Pavillion, KL...


I didn't get any invitation sebetulnye.
It was just a friend of mine dapat invitation for 2 from Cinema Online Msia, dan he was looking for someone yang bole dan nak pegi sana.
Speaking about movies, I truly interested, moreover, this event is an international platform yang semestinya sangat membuat semangat untuk datang.
Lagi satu, yep, THE FOOD...
Mesti kan diorang serve Japanese food?
Heee suke la tue...
So yeah, i went there with one of my friend...

For your info, the event is not only a launch of the film festival, but also the worldwide premiere screening of SECOND CHANCE movie, a Japanese movie.
I was so excited!
Pasti la, it has never been screened everywhere in the world tau!


As usual, pelakon2 dan director berjalan atas red carpet, and there goes journalists!
Soooo many of them!


Kat sana jumpe satu bende nie, dah circled dah, nampak macam my Iko...
Iko tu sape? My cat stuffed animal tue hehe...
Comel kan dia macam terbang hehehe...
My cat tue nama dia Noriko, mmg dari Jepun juga (tapi beli kat Bandung, tag dia je tulisan Jepun) so I named it Noriko, panggil dia Iko. Yang kaler pink nie ntah nama dia sape :)

Dah kedatangan tamu tue, kita semua masuk dalam hall...
Once again, they introduced all the main actors and actresses, incl. the director of SECOND CHANCE tu.
Yang kanan sekali tue, she's Malaysian.
Supporting character I might say, and this will explain why film nie yang tanya on the day of the film festival launch, coz the movie shot at Malaysia too!!!


nie la scene dia dalam movie tue (pic taken from GSC Facebook page)
Her name is... NURUL ELFRIRA LOY.
Never sen her before, and honestly she looks 'new' when she answered questions from the emcee...
But anyway, it was a good start for her to act in this movie.
Love her, pure beauty :)
Bagus gak idea film Jepun nie untuk shot the movie kat Msia (Ipoh, to be precised) bole la dua2 negara tue bertukar2 kebudayaan.
It was just ada few things yang quite confusing me, while they said the place where the film was filmed, it is 30minutes away to Singapore border (probably kat Johor) but kat situ they perform Portugese song (which I thought it was at Melaka at the first place) but then sebetulnye shot kat Ipoh (tengok dari credit, hehe)


Film tueee.... OK la.
I don't say it's good, the plot kinda unrealistic...
And banyak sangat scene yang supposedly kena censor but diorang xcensor lagi, since that nite was world premiere, mungkin memang belum sempat censor hehe...
So what they did was, diorang tutup ngan kertas screen tue, time2 scene yang xselayaknya ditonton hehehe... so pelik while screen gelap but then bole dengar suara lagi... aw! ouch!

So hurry! Sape2 nak pegi tengok Japanese Film Festival?


15-20 SEPTEMBER 2011 kat Klang Valley
22-25 SEPTEMBER 2011 kat Penang

:)




twitstamp.com

0 comments: