Thursday, July 14, 2011

Her Wedding Prep: Kain Seragam Family


As Salam, Bloggers...
Dalam masa2 yang super busy nak siapkan my own wedding, tetibe my sister called dari Spore, cakap nak kahwin gak!!!
Alaaa... dulu cakap xnak kawen, cakap nak kawen lambat lagi.
Tengok2 lepas I busy siap2kan my own wedding, dia pon nak.

Memang some time ago, selepas bertunang ngan Mr Red Ribbon, she told me and asked me many times, "Betul ke nak kahwin nie?"
Macam xpercaya je...
Coz memang in our family, susah sangat nak deal ngan my dad.
My dad agak2 'strict' dan 'susah' nak tekel...
So untuk urusan jodoh pon susah la sikit, ngan bf nie xboleh, ngan yang nie xboleh, etc...
So, selepas dia tengok my dad dah bagi GREEN LIGHT kat Mr Red Ribbon, dia pon nak jugak la... And my parents pon dari sebelumnye xok, skrg dah ok dah ngan bf dia...

Wedding Jan/Feb 2012 nanti, tapi mom cakap kat kedai kain tgh discount up to 50%!
Hari tue me beli lace untuk seragam family dalam RM 75 (hari tue dah discount gak) sekarang selepas discount... 

.
.
.
.
.
.
.
.
.

jeng jeng!


RM 45 je!!!
Kain lace semi france 2.5meter per panel.

Alaaa betul2 leh jimat kan?
Eventho engagement belum lagi tapi mom cakap beli je la...
Hehehe sebab discount nie sampai kain2 kat kedai tue habis, lepas tue stock baru pon harga lain lagi, harga normal balik.


Kedai nie kedai EPIQUE kat Pasar Mayestik Jakarta.
Kat sana pon ada designer yang bole design kan n jahitkan baju.
Tapi memang agak mahal sikit :(
Tapi untuk design consultation, FREE je, nanti dia buat sketch gambar kebaya.
Dahtue bawa la sketch tue kat tailor lain kan?

 

Since my sister akan busy keje kat Spore, so I promised her I will try to help handling kahwin dia, together with mom...
I was the one who propose tema kahwin: French Wedding.
Tema kahwin me yang hari tue cancel... baca kat SINI.
And she agreed hehe that's why me beli kain seragam tue warna soft :)

Ok that's it my first attempt for my sister's wedding.





twitstamp.com

3 comments:

nani... cepat la cepaaattt... bole wat gathering bawa anak memasing hehehe... nanti afif dah besar dah kan, nini?