Thursday, June 16, 2011

As happy as BCL & Ashraf Sinclair

Hari ini xada mood nak kuar rumah...
Sebetolnye banyak lagi keje2 persiapan wedding kne wat kat umah...
Semalam siapkan tambahan door gift, then gubahan hantaran xbole siap lagi coz bunga2 xcukup, kne beli lagi and I don't know where to buy bunga yang sama, me bali kat KL hari tue.

So, hari nie kat umah jer siapkan keje2 yang lum siap.
Hari tue dah janji nak siapkan keje2 freelance me cepat2 coz once I done with it, then baru dapat gaji kan, bole la seronok sikit nak berjalan cari barang hihihi...

Sambil2 wat keje, me teringat pasal orang2 cakap masa me cite me akan kahwin, then lepas orang tue tanya ngan orang mana, then me jawab "orang Malaysia" then they all were like... "Ohhh... Ashraf & BCL la nie..."

Padahal kan, ramai orang Indonesia yang kahwin ngan Malaysian nie, sebut je Manohara ngan pangeran Kelantan (haaa dah habis dah cite diorang, jodoh xpanjang), dahtue owner Rumah Kebaya ngan Photographer Ahmad Fairus (heee masuk gak diorang kat dalam list) dahtue ramai lagi... my relative pon ada, kawan pon ada...


Tapi memang yang paling femes nie cite cinta Ashraf dan Bunga (BCL)
Me suke sebab rumah tangga diorang jarang ada cite yang diorang gaduh ke, banyak  problem ke, nampak macam sweet je and harmonis.
Honestly dulu me xsuke diorang, lagi masa diorang bercouple tue ada cite pasal gambar2 diorang yang *tuuutt* kat pantai kat Bali tue...
Tapi dah la that was past... I just love to see both of them now...


so happy kan diorang...


In the pic above is one of their outfit on their wedding reception kat Hotel Sultan Jakarta.
Omg I just love the color and the kebaya.
Mom loves it too but then memang BCL nie kan kebaya2 dia sangat sexy hehe...
Especially part atas tue yang V-neck tue rendah sangat kan? Hehehhe...


Tapi memang I began to like them...
Sampai Jakarta, suke sangat tengok iklan motor Honda Spacy, diorang ada kat iklan tue.
Comel and sempoi jer both of them...
Harap2 la rumah tangga diorang kekal...

Same goes to me, even tho so many differences between us, even we both just terpisah straits jer tapi perbezaan tue banyak.
Just hope that we can get thru it dan merubah perbezaan jadi keseronokan :)
Respecting each other's culture is the key answer.

I wanna be as happy as them :)




twitstamp.com

1 comments:

semoga bahagia ke anak cucu.. =)

selamat bakal pengantin baru.. ^^