Saturday, April 16, 2011

My Wedding Prep: Wedding Invitation Card - Deposit Placed!


Yay!
Kad jemputan kahwin dah ditempah!
Hari tue, me pergi tempah ngan mom and Mr Red Ribbon...
Suker bole pegi sama2... My tunang, and calon mak mertua my tunang hehe...
So hari tue kan dah survey2 harga, ada satu kedai yang me dah CLICK in term of design and harga, so we all terus pegi sana. Cite pasal kedai tue kat SINI.



Me and mom busy pilih2 jenis kad, kaler dia, this and that.
Banyak sangat request... Agak2 lain ngan kebanyakan kad yang biasa orang buat...


Mr Red Ribbon sabar jer ye...
Dia dengaaarr je tue, ikut je apa plan me and mom...
Kalau tanya2 dia pon sekadar nak tahu pendapat pasal kaler jer...
Design tue... me yang choose okay! hehehe...

 

Abang nie start buat sketch gambar kad tue...
Selalunyer orang2 tempah satu sampai 2 kaler inside, outside, dan sampul...
While me??? 

OUTSIDE/COVER : brown
INSIDE : red
PAPER : Goldish cream
ENVELOPE : red
TULISAN : gold
RIBBON : red


How much? How much?
Alhamdulillah, dari masa tue me datang tanya2 harga kat sana, tengok2 selepas minta nie tue, kaler nie kaler tue, design nie design tue, tengok2 HARGA MAINTAIN jer!
Per card dia charge RM 2.00

Pastue selepas kita bayar, me bagi la gambar pre wedding photoshoot tema Moroccan yang hari tue shoot kat Putrajaya (cerita kat SINI) kat dia.
Mom yang pilih gambar tue, kalau me yang pilih sendiri dia xnak...
So xpe la gambar yang mom pilih tue pon ok gak :)

Sekarang me tengah tunggu kedai tue hantar draft design kat email,
Lepas me dah OK ngan design tue baru diorang print...
Harap2 bole jadi cantik kad tue nanti...
*so excited*





0 comments: