Wednesday, April 13, 2011

My Wedding Prep: Pre Wedding Photoshoot - Moroccan Theme

Minta maaf ye kawan2, memang lately agak2 busy nie. Baru jer Subuh tadi hantar Mr Red Ribbon balik KL (hantar sampai airport jer tau) Last few minutes untuk siapkan hal2 yang kne siapkan sebelum Mr Red Ribbon fly back to KL. A bit hectic.

So, back to topic...

Nak cite pasal gambar pre-wedding hari Rabu hari tue.
So happy betul2... Suker sangat...

The most thing I love is my outfit, lepas dah pening2 cari pastu kalau jumpe pon harga mahal (sangat xmasuk my budget kalau just untuk pre-wedding shoot), ada satu boutique nak sewakan for RM650. Huhu, maaaakkk... xada budget, padahal jubah tue pon cantik :( But finally kan me berkenalan with my friend's friend yang berbaik hati nak pinjamkan jubah nie dengan syarat satu jer, kne basuh kat dry clean lepas pakai. Sila baca kat SINI cite pasal baju nie yer... Sangat2 bole berjimat. Mr Red Ribbon jer yang kne beli baju ala2 India yang sangat simple kat Brickfields last week ngan scarf sekali... But still for me yang paling mahal would be my jubah and alhamdulillah I got it for free...

Nie la gambar jubah tue ngan accessories yang me dapat dari Jalan Brickfields jugak :) Jadi ala2 India la plak nie bukan Arab :P


So colorful kan? Hehehe...
Suker sangat warna warni... which will look outstanding kalau bergambar tengah hari macam hari tue kita start kul 11 pagi.
Kat bawah nie plak 2 cameraman dari Anjung Photography, and on the left tue Mr Red Ribbon tengah mengagumi architecture bangunan Astana Moroko tue :)


2 photographer nie sangat best, kelakar, hehehe, diorang banyak kali cakap nak wat candid, suh kite pose yang kelakar2, tapi entah cam panas je hari tue, dah tue me memang pakai jubah dan accessories India yang takut tersenget kalau me melompat2 atau tergelak kuat2 hehe, xmacam hari tue shoot pre-wedding yang tema bola memang rilek je pakai baju jersi bola, nak melompat, berguling2 atas padang pon xkesah. So in short, hari tue photoshoot tema Moroko nie me sangat2 berhati2 untuk pose, senyum, etc. Sebab gambar2 nie la yang akan me letak kat kad jemputan, dahtue me print besar2 and letak kat dewan resepsi nanti. Xnak la gambar2 yang gaya bongok2 kan? Hihihihihi...


Photoshoot nie kat Astaka Morocco tau, tak sangka tempat nie sangat2 sesuai ngan tema wedding nanti.
Kat mana nie Astaka Morocco? Kat Taman Botani Putrajaya :)


Tengok, architecture bangunan nie memang ala2 masjid/arab kan?
Memang xsilap la pilih Taman Botani nie ;)

Alhamdulillah... everything went well, me dah tengok sume gambar2... 
Banyak yang best! Dunno which one to choose untuk display kat dewan...
Tapi mom dah bagi warning:

KENE LETAK GAMBAR YANG XBERAPA MESRA!

Haaa tue la pasal fotografer suruh pose2 romantik tue, ada some pics kena censored by my mom :)

Ok, last2 sebelum kitaorang balik, kita berposing sama2:







7 comments:

xsabar nk tengok semua gambar!!!!!

whoa, anticipating for more :D

wahhhh bestnye nie kire second pre wedd lar kn...best nye wedding u buat kat indonesia...mmg orang sane ke? :)teruja..xsabar nk tgu update :)

yes nie second prewed shoot... tapi macam xcukup, nak lagi satu tema prewedding! hehe

Untuk photoshoot kat sini kena bayar ke atau surat kebenaran apa2?

untuk photoshoot pre wedd kat sini kena bayar apa2 ke ataupun surat kebenaran?