Thursday, April 14, 2011

My Wedding Prep: First Fitting, My Kebaya Kahwin!



 
Salam all, 
Alhamdulillah semalam sempat fitting my kebaya kahwin yang dah 75% DONE.
So happy!

Perancangan baju kebaya nie ada kat SINI.
Sebetulnyer me dah agak2 risau sebab me tak sempat brief tailor tue, yang me nak karancang model moroccon, xnak yang macam kebaya2 biasa...
But I definitely said OK with this kebaya.
Tak sangka, mom dah bagi magazine yang me nak tunjuk kat tailor tue tapi hari tue tak sempat.
Tak pernah minta mom tolong tunjukkan lagi, tapi mom dah tunjuk pon.

So, this kebaya is almost on my expectation.
Thanks, mom..

me pakai inner kaler hitam.
nanti me akan pakai inner kaler brown/kulit...

Eventho... eventhoo... ada kekurangan, tapi me xnak tunjuk sangat depan mom...
Mom silap beli beads untuk baju nie,
Biru terang sangat, then merah tue supposedly reddish pink which is more to pink...
Mom susah sikit kalau tengok kaler2, so dah la mom letak merah biase jer...
Which is dah lari dari tema...

So now I have to rearrange back yang tema reddish pink tue tukar jadi merah biasa jer...
Takpe la... Thanks mom for your effort, lajunyer kebaya nie dah almost siap :)



6 comments:

Sangat cantik. Cepatnya diorg jahit beads tu ye. Suka kaler brown tu. nampak mewah.

memang sangat cepat dalam lebih kurang 10 hari dah siap semua sekali ngan beads... tp beads tue banyak lagi belum lepak, so baru 75% kira. tapi overall cepat jugak tau... tak sangka... :)

huyoooo..detail gila kan design baju ni...memang kat bandung cepat diorang buat...pernah beli kain kat pasar baru, tempah seluar kerja..esoknye..terus hantar ke hotel... kalau ikut hati mau aja terbang ke bandung..tapi tgh bajet lah..redha je lah tempah bj kat sini..

|Make-Up Artist Tak Mekap Artis Je|

masya-Allah.cantiknye baju kamu =)

@mizzura :
ye ke? ow bestnyer leh siap satu hari.... nie saya tempah kat jakarta sebetulnyer... cam xpercaya kejap je diorang jahit :) recommended tailor from my mom...

@lina :
thanks lina... saya pon suke. puas hati la, cost pon ok jer xde la mahal sangat :)

wow! cantiknye..penuh sulam..cantik2..kt sana kalau tempah cepat kan siap..laju je diorg jahit..hehe