Wednesday, March 9, 2011

My weekend with old and new friends :)

Weekend lepas, saya pergi ke satu jemputan gathering kat Bandung, to be precise dekat Ciwidey area. I was so excited since dah lama xjumpe kawan2. And moreover, one of the activity is that we're going to visit Kawah Putih. Kawah Putih nie salah satu tourist destination yang ada kat Bandung (sila baca kat SINI). From Bandung to Ciwidey, it takes like 1.5 - 2 hours drive. So, on Saturday morning, mom hantar saya jumpe kawan2 semua then I followed my friend's car from Bandung up to Ciwidey.



So happy sebab tengok2 ramai juga peserta gathering. Dulu masa tahun 2000 - 2005 saya yang selalu organize this gathering, rasa2 baru first time boleh jadi guest instead of organizer. Seronok sangat. Sampai sana pon suke iklim yang sejuk, such a good chance for me to experience a good ambience of highland forestry. Lama dah xpegi tempat2 camnie. Dahtue bole jumpe ngan kawan2 lama plus I got a chance to know lots of new friends there. I was in this one automotive club before, so kawan2 lama tue yang dah senior2 la (ceehhh...) then kawan2 yang baru jumpe nie kira club's new members.



Since aturacara untuk gathering tue start lepas Maghrib, so me and friends decided to jalan2 cari makan (baru 1.5 jam makan tengah hari tapi terus lapar balik sebab sejuk). Kat sana ada kolam tempat mandi air panas, tapi penuh...ramai orang datang weekend tue, more over it was on beginning of the month, ramai orang bercuti. We decided to  not swim there sebab pack sangat lagipon villa yang kitaorang sewa dah ada private pool kat dalam villa tue, besar la jugak, bole muat dalam 10 orang :)




Makin petang, makin sejuk... Saya kne beli glove ngan topi rajut nie, saje nak hangatkan badan. Saya kan allergic bende2 yang sejuk nie, tapi kat sana ok je tak flu pon, memang sejuk tapi I can breath very lightly, probably because of the mountain fresh air. Sejuk memang sejuk, tapi udara bersih lagi...



Lepas maghrib, mula la ramai yang lain datang. Kalau nak kira, kemungkinan ada total 25 kereta club's member datang dari cawangan Jakarta, Bandung, Bogor, dan Cirebon. Mungkin orang bole cecah 50 org! Gile ramai, x expect pon sume orang bole datang. Selalunye orang2 nie dapat jemputan pastue malas nak jalan jauh2.



So the organizer was very happy and that nite ada pertukaran ketua club untuk cawangan Bandung juga. Disebabkan villa yang kita sewa xbole menampung ramai sangat orang, dan villa2 kat sebelah villa tue penuh, so ramai gak kawan2 yang terus balik lepas majlis habis. Xkesah la juga, dah jumpa dan sambung tali silaturahim tue dah cukup dah. Maybe can see them in another chance in future...

The next day, saya yang selalu malas mandi (haaa kantoi) kalau sejuk2 nie tetiba nak rajin mandi! Sebab bole berendamkat air panas dalam tandas tue, mandi pon air hangat. Weeee best la, pagi2 dah mandi, dah jalan2 dekat area villa. Kalau lelaki xpayah tanya la, diorang xmandi tak kesah hihihi... So, kita pon bergambar sama2, saya je perempuan yang dah siap mandi, yang lain2 tue tgh deal ngan sesi mekap yang lama sgt :P


Dah nak balik baru la all the ladies join gak :)


Too bad kitaorang xsempat singgah Kawah Putih even it's only two kilometers away from our villa, sebab it was raining most of the time, mesti kabus banyak. 

Overall, was so happy. Some old members datang (my batch year 2000-2005) suke kan bercerita pasal bende2 kelakar zaman2 dulu. Sekarang semua dah busy keje, busy sambung belajar, busy urus anak, hehe... I really look forward for similar activity soon. 


 Really hope can bring Mr Red Ribbon too and get to know how my friends are. Insyaallah another one is coming soon on April, we'll see if I have a chance to go again :)






1 comments:

bestnyer kat situ..i suke tempat sejuk2..hehe