Friday, February 25, 2011

Kawah Putih, one of pre-wed pics destination...


Waaa this is a definitely a worth wait!
Few days ago my friends contacted me, he said we're going Kawah Putih!!!


Well, first of all... Ape tue Kawah Putih...???
Kawah Putih tue tempat percutian kat Bandung...
Precisely dekat Ciwidey area.
All these while I always talked about Kawah (crater) Tangkuban Perahu, sebetulnye kat Bandung ada lagi satu kawah yang femes iaitu Kawah Putih...
Tapi tempat nie jauh la sikit compare kalau nak pegi Tangkuban Perahu.
That's why jarang orang pegi sana (like me...)
From Bandung we should drive for 1.5-2 hours to reach Kawah Putih...

Kawah Putih nie sering dipakai untuk shoot film,
Contoh film Acha Septriyasa (My Heart) shoot kat sini gak...
Pastue ramaaaiiii gile orang buat pre-wedding pics kat sini...

Nie la some pics after I googled:






yang last nie good idea gak buat macam ada salji2 hehe


Suddenly nak cite pasal kawah putih nie, sebab I'm going kawah putih soon!!!
Insyaallah on 5-6 March 2011
I have some best friends at Bandung and we're going to have group reunion...
So, since kebetulan tengah ada kat Indonesia, nak pegi jugak la!
Dah lama dah xpegi jumpe kawan2.

So happy.
Last time I went to these area tahun 2002 kalau xsilap.
Masa tue ada saya keje part time, sabtu ahad ada keje kat sini...
Tapi xsempat pegi Kawah Putih, xsampai sana lagi...
Hari tue lepas keje nak singgah tapi xsempat huhu bnyk keje...
Kat sini sejuk, huffff sejuk gile start petang...
Jalan macam jalan nak pegi kampung la,
Jalan kecik jer...
Tue la macam selalu malas kalau nak pegi ngan family...
Tengok2 ada kawan2 arrange kan gathering kat sana, 
Suke la nie... hehehe...

Lagipon on 7-10 March 2011 me kne hantar guest dari Malaysia yang nak jalan2 shopping kat Bandung, so sekali la terus pegi Bandung on 5th sampai 10th March...
Sukeee nak holiday lagi la pegi Bandung... :)





2 comments:

all the pics are awesome! i like :)
mesti cantik ur wedding pics nanti :)

mama... Mr Red Ribbon xikut pegi reunion tue, most probably mmg xbuat prewed pic kat situ... maybe kat KL je la nanti kalau ada masa :)