Wednesday, February 1, 2012

Her Wedding: Bought a Wedding Gown for My Sister :)

Assalamu'alaikum, bloggers...

Dalam 30 hari lagi my sister akan berkahwin.
Alhamdulillah, saya pulak yang terkadang terlebih excited.
Tanya nie tue kat dia, apa yang belum siap, apa yang bole saya tolong...
Dia pulak yang relax2 je sebab masih busy ngan keje2 kat ofis.

Dulunya memang niat sangat2 nak tolong dia ini itu, tapi kawan2 bloggers tengok sendiri, sangat jarang me update pasal persiapan wedding my sister nie.
Why? sebab saya memang xrasa banyak tolong dia pon!!!
Huaaa sedehnya jadi big sister nie.
Dulu plan je, lepas peknen nie, I couldn't fly back home to Jakarta very often.
So, ape la kat KL nie yang bole saya buat untuk tolong dia?
Mesti terhad kan???

So, I was trying so hard to find ANYTHING I can do to help her out.
Tanya nie tue mana2 yang belum siap bole saya tolong siapkan...

Daaaann...
Last Chinese New Year I managed to bought her A WEDDING GOWN!!!
Sekali dengan veil nyer :)
Saper saper B2B kat sini yang plan nak kahwin pakai wedding gown???


Wow cantiknye leh pakai wedding gown...
Dulu teringin juga masa kahwin nak pakai, jadi ala ala princess kan?
Tapi, biasa la, adat kan kne pakai kebaya bagai...
Kalau nak tukar2 baju memang xsempat.
So, xjadi la impianku untuk memakai wedding gown nie untuk persalinan.

But since my sister cakap her wedding will be a french vintage/bohemian theme wedding, which is I assume more to western style (coz last time my tema is Moroccan/Arab/Melayu wedding) well I guess a wedding gown will suit her theme.

Tapi... memang bukan untuk akad nikah/resepsi, coz still... kebaya is a must!

So I get her the wedding gown for PREWEDDING PHOTOSHOOT instead.
I sent the gown to Singapore masa CNY holiday hari tue.
Kan me and hubby balik kampung ke Mersing, sempat la singgah ke Spore jap.

Wedding gown yang saya dapatkan untuk my sister:


Saya memang sukeerrr baju kahwin yang meleret2 macam nih hehe...
Dah suruh my sister cari cardigan/bolero/inner dalam tue supaya xsexy sangat...

Kat Msia nie saya tengok ramai juga yang jadikan wedding gown nie sebagai baju persalinan untuk wedding kan.
Terkadang dah ada pakej kahwin contoh 1 baju sanding dan ada 2-3 baju salin, one of them ada juga wedding gown cengginih...
Takpela... Menarik juga ada kenangan bergambar2 pakai baju Korea ke, Jepun ke, India ke, Jawa ke, ala western juga :)

Untuk yang berhijab pon cantik ape pakai baju nie, ramai pakai masa majlis potong kek.
Huhuu... masa my wedding xada potong2 kek bagai.


Mawi & Ekin

Got this from Google too, pinjam gambar ye tuan punya gambar... :)

Oh I love wedding gown, tapi takkan nak bersanding lagi sekali just nak pakai baju nie?
Ehehehe...
Pakai Hijab pon cantik gak pakai gown, kebanyakan orang2 Turki yang pakai.



I love this!


Macam princess kan?


Yang nie akan jadi sangat cantik kalau xtransparent camtuh hihihi...


Simple yet elegant

Yang nie ala2 Princess Kate :)

Alaaaa.... wedding dah lepas dah...
Andaikan belum, nak juga pakai gown :D




twitstamp.com

3 comments:

suka yg mcm princess kate tu...
kalau yg berhijab pakai pun mesti nmpk sweet... :D

teringin jugak pakai gaun..tapi badan kecik...huhu

wow! lawa2 :) untungnye ur sis...hehe

@Asfiza :
me too... suke yang macam Princess Kate, yang xberapa kembang sangat :)
Badan kecik comel ape pakai gown hehe cute princess kan?

@Nana :
Itu je yang saya bole tolong sebab dia pening nak buat prewed shot yang glam ala2 western nie...