Thursday, February 23, 2012

FOR RENT: Set Kebaya Pengantin Brown-Red-Blue L/P

Assalamualaikum...

Hi kawan2 bloggers and B2Bs...
Selepas satu set baju pengantin black-champagne/soft gold yang saya nak sewakan kat SINI, sekarang saya nak sewakan set baju pengantin saya masa resepsi.
Baju kahwin nie baru satu kali pakai je.
Made by order, both yang perempuan dan lelaki.
Sebab hari tue masa nak kahwin, saya nak warna yang sama dengan tema kahwin.
Tema kahwin banyak warna so banyak pulak la warna kat baju tue :)

Brown is the dominant color, tapi kalau nak pakai inner gold, bronze, merah atau biru pon recommended juga since beads semua ada warna2 tue...

Kalau ada yang minat sewa, sila contact saya yer...
Apa2 bole dirunding.

Brown-based with bronze, red, blue beads and sequins.

Jom layan gambar2 dulu...


Inilah set baju pengantin yang saya nak sewakan.
Yang beza just veil (veil warna sama dengan kebaya - on making now) dan sarong (songket brown based, satu set dengan songket dan tanjak lelaki)


Kebaya nie ada 2 bahagian...
1- Bahagian atas kebaya
2 - Bahagian bawah yang meleret
Kalau korang rasa taknak meleret sangat, korang bole lepas bahagian bawah tue (start dari pada pinggang), atau masa majlis bermula nak pakai pastue time nak beramah mesra dengan tetamu kalau xselesa nak berjalan korang bole buka. Tapi letak baik2 ya kang nanti terlupa pulak letak katne :)

Sila zoom gambar kebaya kat atas dan tengok detailing beads kat dada tue.
Sangat cantik, sooo gorgeous!
Material kebaya nie kain net campur dengan Cornelli Lace.
Lace tue cantik, every lekuk2 kerawang dia ada goldish glitter camtu.
Korang xpayah pakai rantai lagi kat area leher as accessories macam kat gambar, sebab the very best part of the kebaya is the collar part, cantik sulaman dan beadsnya...

Not only beads, kebaya nie pakai batu2 swarovski.
Kat leher, dada, lengan, ada swarovski.
Bukan swarovski cap ayam punye ye... real swarovski...
Kalau korang buat wedding kat dewan dengan lighting yang cantik, mesti swarovski nie berkilat2...
Cantik sangat2 :)


Yang nie gambar details baju lelaki.
Tengok beads tue, kemas sangat kan?
Sangat2 kemas dan cantik... Semua pakai beads jepun ye...

Sarung dan tanjak (special design) pon dah masuk sekali.


sepasang kasut pon dah masuk sekali

Outfit Lelaki:
Sepasang baju : top + bottom + tanjak + songket + kasut
Top tue ada sulaman dan beads, sila take a closer look on the pic.
Sangat kemas dan cantik...
RM 180

Outfit Perempuan:
Sepasang baju kebaya : kebaya full beads meleret + corset/inner + songket siap jahit + anak tudung + veil + free sewa aksesori (optional) + kasut
RM 550

Sewa sepasang baju bride dan groom : 
RM  650 (np. RM 730)






MAKLUMAT PENGANTIN PEREMPUAN
Berat: 53kg
Tinggi: 160cm
Material kebaya tue stretchable gak, bole la yang berbadan besar sikit dari saya pakai baju nie,
Kalau yang lagi kiut miut bole alter kecikkan sikit...

MAKLUMAT PENGANTIN LELAKI
Berat: 70kg
Tinggi: 165cm
Seluar lelaki tue ada lipatan kat bawah kalau tinggi sikit bole le buka lipatan tue.
Kalau yang lagi kiut miut bole alter kecikkan sikit...
 Sila email kalau berminat yer...
Apa2 soalan sila tanyakan: redribbonboutique@yahoo.com






twitstamp.com

1 comments:

sis..kalo tok pompuan shj bpe?