Friday, February 3, 2012

FOR RENT: Sepasang Baju Pengantin L/P Hitam-Soft Gold

Assalamualaikum...

Lately I've been posting ads to rent out wedding stuffs for B2Bs...
Kahwin dah 6 bulan lebih, baru la ada kesempatan nak upload gambar2, nak offer barang2 nie untuk disewakan.
Sayang la baju2 kahwin nie baru satu kali pakai je.
So kalau ada yang minat sewa, bole la contact2 yer...
Apa2 bole dirunding.

Black-based with soft gold with silvery gold-black beads and sequins.

Jom layan gambar2 dulu...


sila click gambar kalau xcukup clear


sila click gambar kalau xcukup clear



Long sleeve, sangat penuh dengan beads dan sequins...
Betul2 full beads, quite heavy, nampak glam hehe...
Tengok kat gambar atas, sampai ke bahu belakang pon penuh beads...



Kebaya labuh sampai bawah lutut.
Tudung hitam full beads & veil hitam panjang sampai kaki. 
Kat skirt bahagian depan bawah tue ada sulam dan lace juga, macam Victorian nyer style skirt. Sangat comel dan ada le kelainan sikit...
Sebab hitam, kebaya nie xnampak transparent sangat sebab banyak pakai lace juga dan sesuai untuk tema kahwin black-cream atau black-gold. Insyaallah inner akan saya siapkan juga. Kalau nak kemban saya ada kemban soft gold. Kalau nak inner cotton lengan panjang bole saya siapkan warna2 yang sesuai.

Baju untuk lelaki: sesuai ngan kat gambar... Baju melayu kaler creamy gold sama material ngan skirt bride sekali ngan seluar yer.
Sarung & tanjakpon dah masuk sekali.


Ini warna kain2 tue dari dekat.
Lace dengan silk satin yang sangat lembut...

Bonus gambar baru snap:

Outfit Lelaki:
Sepasang baju melayu : top + bottom + tanjak + songket
Top tue ada sulaman juga (pattern sama dengan bride's skirt), sila take a closer look on the pic.
RM XXX

Outfit Perempuan:
Sepasang baju kebaya : kebaya full beads + corset + kain/skirt bersulam dan berenda + anak tudung + veil + free sewa aksesori (optional)
RM XXX

Sewa sepasang baju bride dan groom : 
RM  XXX





MAKLUMAT PENGANTIN PEREMPUAN
Berat: 53kg
Tinggi: 160cm
Material kebaya tue stretchable gak, bole la yang berbadan besar sikit dari saya pakai baju nie,
Kalau yang lagi kiut miut bole alter kecikkan sikit...

MAKLUMAT PENGANTIN LELAKI
Berat: 70kg
Tinggi: 165cm
Seluar lelaki tue ada lipatan kat bawah kalau tinggi sikit bole le buka lipatan tue.
Kalau yang lagi kiut miut bole alter kecikkan sikit...
 Sila email kalau berminat yer...
Apa2 soalan sila tanyakan: redribbonboutique@yahoo.com







twitstamp.com

0 comments: