Thursday, February 9, 2012

Buku Kanak Kanak Yang Tak Patut Dibaca Kanak Kanak


Assalamualaikum...
Hari nie just nak share satu amaran untuk parents out there, to completeley read the book you bought for your children.
This is a reminder for myself too, japlagi nak jadi parent.
And this is not limited to books tapi juga mungkin games ataumovies.
Kekadang gambar belum cukup nak explain apa isi dari buku.
Jangan la malas untuk membaca seikit sebelum buku itu dibaca anak kita yer...

Contoh yang saya dapat dari account facebook ini.


Gila la tengok buku nie dah pening dah apa nak jadi dengan dunia?
Apa nak jadi dengan kanak2 dari kecik lagi dah consume jenis cerita yang macam nie?
Apa takkan confuse kanak2 tue?

Sila la check buku anak2 korang yer...
Have a nice day!



twitstamp.com

3 comments:

bahayanya.! gile ke apa dorang nak bg buda2 baca buku mcm tu?

apa lah nak jadi...sebab tu dah banyak sangat seks songsang...

nauzubillah...

entah la ada jual ke buku macam nie kat kids section? wallahualam, kedai buku pon bukan check semua buku one by one kot...