Wednesday, August 24, 2011

My Wedding Story: Bilik Pengantin & Cadar untuk Disewakan...


Assalamualaikum, bloggers...
Tiba masanya Ms Red Ribbon cite pasal bilik pengantin.
Dalam Wedding Preparation memang xpernah diceritakan pasal bilik pengantin nie, coz:

- Set cadar mom sudah belikan beberapa tahun lepas (sekali untuk my sister yang belum berkahwin pon mom dah belikan, rajinnye dia beli barang2 camginih... baru je tahu) dan set cadar tue ada kat Jakarta, so memang masa saya kat KL tak leh nak cite, coz gambar pon xde hehe...
- Bilik pengantin saya pakai bilik abang & sis in law coz bilik diorang je yang ada kat bawah, bilik2 lain kat atas. So I kicked him out for few days hehehe, diorang pindah ke bilik my sister. My sister pon memang xduduk kat Jakarta, so memang bilik dia kosong. Bole la abang tumpang kejap :)
- Perabut pindah2kan je dari bilik my sister, pinjaaammm jap.

So, xada major things yang mesti dikhawatirkan pasal bilik pengantin nie.
I'm not really interested to decorate macam2, bunga dah cukup dah, coz I know I won't stay there for so long. Masa malam pengantin tue satu malam, the next day duk kat hotel coz majlis resepsi kat hotel, the next day dah balik kampung ke Bandung dan Tasik Malaya.

For make up, baju pengantin (persalinan), pelamin decor, dan bilik pengantin nie, semua INDAH SALON yang siapkan, dah pakej. Sekali ngan canopy dan kerusi2 tamu...
Sama macam pelamin, hiasan bunga bilik pengantin nie pakai fresh flower.
Dan saya memang dah request: BUNGA SEDAP MALAM & JASMINE!!!
Hehehe, and here is the bilik pengantin:


Camgini la bilik pengantin tue... Sangaaaattt wangi....
Set cadar tue mom cakap dad belikan kat Turkey masa dulu ada keje kat sana, heee betul ke ma???
Lamanyer mom siapkan pernikahan anak2 daranya :)


Warna cream colored soft cotton ngan gold threads.
Memang xleh pakai hari2 la, hehe saya kan suke yang simple2, satu kaler, plain, xde corak.
Tue je yang akan jadi cadar kat rumah hari2...
Mungkin nak sewakan cadar pengantin nie, ada sesiapa berminat???
:)


Gambar kami yang not-so-romantic kat bilik pengantin :)
Segan, sister in law yang tangkapkan :D

Assalamualaikum...

SET CADAR PENGANTIN UNTUK DISEWAKAN
Fit for Queen Size bed.
Cream color with gold threads.
Soft cotton material.
Comes in set of cadar, 2 pillows, 2 small square pillows/cushions, 4 napkins, 1 table cloth (can use for room decoration too), tissue box cover.

RM 150 for the set
Contact me: redribbonboutique@yahoo.com

Terms: disewakan untuk max. 7 hari
We will handle the laundry after use.
Deposit RM75 (refundable)


twitstamp.com

0 comments: