Friday, June 3, 2011

Vacuum Cleaner for A Day | Nak pindah rumah...



Salam, bloggers...
Selamat pagi...

Sila abaikan rupa saya dalam gambar kat atas.
Memang jakun gila duduk atas sofa leather kat umah.
Haaa bukan saya punye la, tue house owner punyer.
Kejap lagi saya nak kuar dari rumah sewa nie.
Sekarang tengah cari rumah sewa untuk duduk nanti selepas kahwin.
Tapi xjumpe2 lagi (cari2 camtue jer, cam tak serious, dah last minute panik dah)

Me aim 2 location:
PUCHONG or U5 SHAH ALAM
Tapi rasa2 kan xnak la Puchong tue, sebab kat U5 tue dekat ngan rumah Mr Red Ribbon;s brother.
So senang le kan kalau ada apa2?
Dahtue kalau boring xde keje kat umah leh lepak kat sana ngan wife abang dia tue.
Hehe dia suke wat handy craft2 camtue, so saya pon suke je lepak ngan dia...

Ok, tapi cite pasal vacuum cleaner nie bukan untuk kemas2 rumah...
Jom baca terus...


Semalam saya pegi Jalan Masjid Jamek/Jalan TAR...
Gile jam. Tah la weekend bukan, tapi jam teruk. 
Terpaksa risau xdapat parking, parking la kat Hous Depot tue...
Habis je RM 12 untuk parking sahaja *sigh tahu macam nie td naik LRT je xpenat*

Alhamdulillah banyak bende bole beli...

1. Extra 2 dulang untuk hantaran HIM to HER.

2. Bunga2 untuk gubahan hantaran HIM to HER.

3. Sedikit ribbon2 untuk gubahan hantaran both of us.

4. Kain thai silk untuk bungkus bantal hantaran (isteri abang Mr Red Ribbon yang akan buatkan) dari KAMDAR hehe beli 2 meter RM 7 jer... Cantik warna dark brown...

5.Epss... beli mascara kat Watson, tetibe baru sedar xde mascara, hufff weekend nie nak pegi kenduri kahwin and prewedding photoshoot Melaka (baca kat SINI) mana bole xada mascara keh keh...

6. Brooch kecik yang sama ngan brooch besar hari tue beli (baca SINI), brooch kecik nie nak letak kat dahi jadi macam India2 Arab2 konon... Sebab kan insyaallah saya akan terus bertudung, even on my wedding day. Tak cakap lagi ngan mom, xsiapkan lagi tudung kahwin untuk resepsi, but me beli dulu la brooch tue sebab nanti cari kat Jakarta memang dah takde masa... Beli kat kedai yang sama. Minta discount! Hehehe...

7. Anak tudung dan tudung untuk photoshoot & untuk koleksi my tudung ofkos!
8. Air Seasons perisa Apple hehe...

Tengok la apa yang me beli semalam:


Hehehe my Iko pon dah penat teman me jalan2...
Penuh dah seat dpn kete...
Seakrang bankrupt dah adoooiii...
Shopping semalam dah jadi vacuum cleaner my wallet!!!
Makan maggie lagi la :D



twitstamp.com

6 comments:

lalink..U5 shah alam tu kat lepas drpd airport subang ke? my sis duk kat situ..apartment sri pelangi..hehe..

dh abes dah duit kena vacuum ekk...hehe

yes lalink yg dekat ngan subang airport... nak cari rumah teres sebetulnyer, kecik xmasalah, 2 bilik xde masalah tp mcm xde org sewakan... apartment/flat memang banyak, tp blm nampak tu sri pelangi, ok x duduk sana?

hee tu la dah kena vcuum tue duit keh keh...

yg sri pelangi tu ok..actually situ asalnya harga mahal masa subang jadi airport utama dulu..skang dah xmahal cam dulu.. my sis beli apartment tu harga rm130000..luas dia 1400sq. lebih kurang cam tu la..ade 3bilik..2bilik air..kat situ ada swimming pool..ada gym ..ada court tenis..kalau sewa dalam rm500 cam tu la..coz dulu my sis sewa dulu..dlm harga rm500 la..nnt i tanya kan my sis ade tak rumah kosong kt situ..dekat sebelah sri pelangi tu ade jugak cam rumah flat..murah sikit sewa dia rasanya..

haa..lagi satu..dekat belakang sri pelangi tu ada teres dua tingkat..tapi xtau harga dia berapa..hehe...

waaa thank u lalink... today me cari2 kat puchong gak... entah insyaallah esokMr Red Ribbon akan decidewhich one to choose... coz i only got 4 days untuk decide sebelum balik Jakarta :(

haha.. memang vacuum semua duit kat wallet.. so shop less? :P