Monday, June 20, 2011

My Wedding Prep: To Do List This Week | 33 days left...



As salam, bloggers... 
Good morning!

Dah masuk hari Isnin lagi, dah masanya untuk kembali beraktiviti...
Aktiviti saya hari2 nie jaga dan kacau budak kecik kat gambar atas tue.
Lain dari tue, siapkan bende2 yang kne saya siapkan untuk my wedding.
Pasal my keje2 separuh masa saya, baru je keje tue siap Sabtu lepas...
Alhamdulillah, now can focus on my wedding for a while...

Btw things I should do this week are:


BEKAM


Seram x gambar kat atas nie?
This is a method untuk kuarkan darah kotor & racun.
I need this since some friends and relatives said bole sembuhkan sakit2.
Me xnak sakit masa kahwin nanti... Dahtue allergic and flu yang makin teruk lately.
Mungkin silap makan ke ape so mom said why not trying bekam?
Alright I will try. Have to do this week coz mom cakap bekas bekam nanti (tanda merah merah kat badan) baru akan hilang dalam 2 minggu camtue.. Have to do asap.


COLLECT DOOR GIFT BOXES - Wednesday

Then terus masukkan brooch tue kat dalam boxes, bagi reben.
Hope I can finish it by end of this week.


FINDING ACCOMMODATION


Untuk Mr Red Ribbon family & friends yang nak datang Jakarta for my wedding.
Nombor talipon sewa apartment dah dapat dah, xsempat call lagi.
Hope this week dah bole dapat dah...
PS: Transportation xnak settlekan minggu nie... belum survey bas lagi...


FACIAL


Facial... wajib!!!
Nak kembalikan wajah cerah me selepas hari tue bercuti ke pantai Mersing.
Terus sun-tanned, gelap dah kulit, mak dah marah hehe...
My family ada buka salon, dah lama dah, tahun2 dah...
So nak tanya kat diorang nak bagi offer pakej facial satu bulan sebelum kahwin untuk wedding package berapa?
Kalau lulur/body scrub dah dapat dah, mother in law my brother yang akan buat.
Dia dah semangat dah dari 3 bulan lepas dah cakap nak buat...
Hehehehe...

Harap2 bole buat semua within this week :)
Chayo!



twitstamp.com