Monday, June 13, 2011

My Wedding Prep: Kad Jemputan & Thank You Tag dah siap | 40 days left

Well, I wanna write about wedding preparation kat Jakarta, for final preparation...
40 days left to prepare everything...
And one thing yang dah siap kat umah is KAD JEMPUTAN!

Mom baru je collect 2 days before I reach Jakarta.
Which a bit surprising... Ada yang tak kene ngan kad nie...


First of all, warna merah dalaman kad tak sesuai ngan warna merah ribbon yang me dah bagi sample kat kedai tue (ribbon kat muka kad tue, tengok gambar bawah).
I know it's hard, he mentioned that at the first place.
Xbole berharap sangat nak dapatkan kaler merah yang sama.
Xpe la xkesah....


But the ouval initial of our name kat luar nie pon SALAH!
Supposedly kaler GOLD, with brown or red font.
Tapi dia pakai kaler merah yang sama ngan merah kat dalam tadi tue...
Which of course you tengok nampak lain kan ngan ribbon merah tue.

Mom dah kol me dah when she collected the thing.
Was surprised yang bende nie dah berubah jadi kaler merah.
Nak buat balik, tukar gold, bole...
But takes time and also have to pay extra...
I was thinking xpe la, xpayah tukar2, xnak serabut...
Another 42 days more, lagipon takut nanti kad tue rosak kne cabut bende tue then tampal balik... I don't want to take risk yang kad tak siap ke ada cacat ke.
So just take whatever yang dah siap la...

Then selidik nyer selidik...
It was actually OUR SIDE'S FAULT.
Me ingat sangat yang mom nie asyik nak tukar2 kaler je, dari coklat, tukar gold, then merah...
Adoi, me yang nak bende tue kaler gold, but mom wanted it to be red.
So, dalam receipt memang dah cross gold dah tukar jadi merah.
K la, kita yang silap, nevermind.

Even ada rasa tak puas hati sikit ngan kad nie, but...
Dah la... nothing in this world perfect kan?
Lagi cam me yang siapkan wedding nie xcukup masa...
Communicate ngan kedai tue pon sering via email je.
And you know la everytime datang kedai dia dah banyak bende dalam kepala nie, serabut.
Even hari tue me nak tukar jenis font sampai kedai dah lupe dah.
Dah balik rumah baru ingat, tapi me dah sign surat yang kedai dah bole start proceed with the printing. So I guess, it was too late...

 So, let's review other parts of the card:


Selepas muka kad tadi, second page ada kertas kalkir (kertas nipis yang architect selalu wat gambar rumah tue) kat situ ada Surah Ar-Ruum : 21 pasal pernikahan.
Then second page nie ada gambar prewedding me and Mr Red Ribbon :)
Looks ok, even in 2 tone colors only (coz colorful mahal hehe)


The inside part has passed my quality control too, hehe...

 
And the last page for MAP.
Semua ok jer :)

CLICK SINI kalau nak tahu me tempah kat mana

WELL, I'M DONE WITH INVITATION CARD.

Now, it's Thank You Tag's turn...
It is common in Indonesia that thank you tag nie we all dapatkan FOR FREE.
Whenever we order invitation card, kita selalu minta thank you tag dari kertas2 baki.
Tak minta pon diorang selalunye memang dah include dalam package.
Kalau korang tempah kad kat Indonesia jangan lupa remind the kedai tue prepare thank you tag yer...
Don't worry it's FREE.
Jangan la pulak you all kne bayar hehe...

Tapi thank you tag kat Indonesia standard macam nie:


Tak tahu la tak pernah request minta design lain, but I think bole kot you all bagi design sendiri...
Me malas je, dah la yang standard je hehehe...
Alhamdulillah, dah ada lagi bende yang settle...
Luv it. Harap2 bole siap sikit2...

Stack of my wedding card inside my room :)
Waiting to be delivered soon :)







twitstamp.com

1 comments:

cantik la kad u lalink...n now..u already counting the days.. all the best for you..