Saturday, June 18, 2011

My Wedding Prep: Finalizing my Wedding Crown | 35 days left


Korang, boring x dengar me cite pasal nak pakai Siger/crown?
Korang baca la kat SINI, me nak sgt pakai Siger.
Tpi kan... sedih memang...
Korang tengok la contoh kat gambar bawah nie:


Tak lawa kan Siger tue kalau pakai ngan tudung?
Tak sesuai kan?
..
..
..
..
..
..
..

Sedih.
Kalau korang rajin baca blog nie, mesti tahu rasa yang mesangat excited, sangat teringin pakai crown jenis camnih, tapi sekrang...
Crown memang banyak, but this one really represent my own culture, my family culture, I just want once in my whole life I can wear this...
Bila lagi kalau bukan time kahwin...
But selepas bertudung seakrang, me kne ikhlaskan...

Semalam mom sempat cakap satu bende yang buat me terfikir...
"Mom, are you sure?"
Atau mom nie main2 ke cakap bende nie?
Macam tak percaya jer...

Dia cakap ape tau...
"Dah la xpayah pakai tudung kalau nak pakai siger."
..
..
..
..
..

Diam seribu bahasa.
Muka mom macam serious jer.
Adoi. Cubaan la plak...
Moooommmm!!!!
Rasa nak teriak!
Jangan la camtue... Takkan Siger lagi penting dari tudung nie, mom...

Mungkin inilah masanya me kne ikhlaskan satu mimpi kahwin me...
Ikhlas... sungguh ikhlas... demi tudung nie...
Me ikhlas xpakai siger...

Lagipon amsih banyak crown comel2 lain yang bole pakai kan?
Contoh mcam kat bawah nie:



Dan nampaknya Allah still sayangkan me :)
Semalam pegi jumpe mak andam (Aunty Etty) kan,... 
Dia bawa buku gambar2 collection rias tudung kahwin.
Ada satu aksesoris yang bole pakai ngan tudung untuk kahwin, me suka!!!
Tengok2 kan.....
AUNTY ETTY ADA AKSESORI TUDUNG KAHWIN YANG ME SUKA!


Bukan exactly the same but similar...
I love this... nampak kemas jer :)
Tengok kat bawah nie me pakai:


Tue me pakai kebaya pengantin nanti.
Sempat kena 'komen pedas' dari one of staff kat sana...
Dia cakap kenapa kebaya pengantin kaler gelap?
Semestinye cerah so bole nampak berseri2...
Hmmm... me tahu ramai orang kahwin nak yang cerah2...
Tapi me suke bergaya2 yang a bit 'mystical' haha...
Ape la me cakap nie, tapi me suke kaler coklat gelap cam nie...
So, xpe la yer, jangan ada yang complaint lagi sbb kebaya nie dah siap ok!
Korang belum tengok lagi nanti kahwin kat lelaki nyer side me pakai kaler BLACK hehe...
Blum sempat cite lagi... :)

Ok, tue je hupdet wedding prep hari nie :)




twitstamp.com

1 comments:

cantik jugak crown tu..jgn bukak tudung tau! kuatkan iman anda..jgn rasa tergugat tau..tu sume bisikan syaitan..selalu2la istighfar..hehe.. good luck dear!