Tuesday, May 3, 2011

My Wedding Prep: Few Steps Away from Printing My Wedding Invitation Card :)

Salam bloggers,
Alhamdulillah, finally vendor kad kahwin dah hantar draft my kad kahwin...
So happy even ada few mistakes yang kne revise
Diorang hantar by email then when I called nak cakap apa2 yang kne revise, abang tue cakap bole tak datang ke kedai dia, lagi senang nak edit terus, senang nak explain...


nie la lebih kurang separuh dari draft kad kahwin saya...

Well, ok la, so me datang pegi kedai dia...
Eventho jauh sikit, tapi semangat jugak, sekali nak cakap yang saya nak tukar warna tema kad kahwin tue..
From BROWN - PINKISH RED to BROWN - RED
Why tukar... Hmmm baca la cite kat SINI.

Lepas rearrange back all the color changes, tokey kedai tue nak tahu what kind of red yang kita nak...
To make sure dia xsilap bagi warna merah yang mana satu, me and mom went to second floor (which consider ground floor sebab tingkat tempat tempah kad kahwin tue kat basement) cari RED RIBBON. Tetibe terfikir plak me nie started from HATING this color -read HERE-, now my life is so identical with RED, and my wedding too)


Me beli 2 jenis reben merah...
Satu sangat merah (sometimes nampak abit orangish red sebab terlampau merah...) lagi satu merah juga tapi agak gelap sikit... Tapi kan, sekilas macam sama jer...


Tak ingat, merah yang ana satu me pakai, looks almost the same...
Tapi dah bagi dah contoh kat kedai printing kad tue...
Hope dia xsilap pilihkan merah yer...
Nanti the wedding card warna glitterish brown macam gambar kat atas, kat luar ada reben merah nie...
Kat dalam kad tue akan ada 2 pages berwarna merah gak...
Hehe amek ko, banyaknya warna merah :D


Alright, second payment...
Belum FULL, baru 50%, another 50% will be paid after all cards done.
Now I'm revising isi kad tue, ada some mistakes yang mesti diorang revised.
Dah almost done, I think dalam 2-3 hari I will tell them to START PRINT THE CARD!
They said siap dalam 3 minggu... Tapi xpe la 1 bulan pon xde masalah. 
Janji awal June dah siap so ada banyak masa untuk hantar kad ke Malaysia juga :)

Sape la kawan2 blogger yang sudi datang ke majlis kahwin saya, pls let me know your email address yer :)





twitstamp.com

0 comments: