Friday, March 18, 2011

Saya Nak Kaftan Nie Untuk Pre-Wed Photoshoot!


Huhuuu sedeh memang sedeh...
Semalam dah sampai nak melepuh kaki berjalan kat Masjid India, confidence sangat bole dapatkan kaftan yang me nak untuk pre-wedding photoshoot.
Sedeh dan menyesal sangat last week xbeli je tue kat Bandung belambak kaftan tue, tapi fikir lagi fikir lagi, xbeli2 gak... Dah la harga sangat2 murah bagaikan makan nasi lemak compare ngan harga kat Malaysia bagaikan makan kat restoran Jepun :(

Sebab barang2 tue banyak kat Indonesia, doesn't mean kat Malaysia ada. Tak ada langsung! 
Jubah2 and kaftan2 memang banyak, tapi bukan kaftan jenis Moroccan. 
Sulaman lain. Yang Moroccan nie macam bukan sulam tau... 
Entah apa la nak explain... tapi mmg tak jumpa...
Mungkin kalau cari kat boutique2 ada kot... But not at Jalan Masjid India...

Nak kaftan macam mana eh?
Macam nie:






Yang atas sekali tue tertarik sangat ngan kaler dia...
Yang kaler pink & purple ada la yang mirip2 tapi jenis labuci/beads dia totally out.
Sayang sangat, kain dah ok, kaler dah ok, tp sebab labuci tue jenis yang 'kualiti kurang' so the whole baju nampak murah. Pastue harga bearatus2 hinggit plak... :(
I'd rather get something plain (jubah kelawar) nanti letak accessories2 gold je kan?
Hmmm... banyak request la ko nie Ms Red Ribbon.... :D





2 comments:

mestilah nak yang terbaik kan....kahwin sekali seumur hidup je...


New Entry: Temubual Cikgu Shida bersama Hot.fm

dear..i ade alternantive.like you said,you beli je baju kelwar kosong..other than pakai accesories gold you jahitkan filligree kat baju you.cantik tau..