Thursday, March 31, 2011

My Wedding Prep: Story from Our First Pre-Wedding Photoshoot :)


Salam, Bloggers...
Finally kan pre-wedding photoshoot yang pertama dah settle dah.
Eventho a nite before I got urgent thing to do (read HERE) tapi malam tue sempat cari stocking, seluar bola, etc kat Pasar Malam Danau Kota (mekaseh kawan2 yang dah sudi tunggu me shopping2 yer... sorry menyusahkan...)

So, finally, sesuai ngan Tema Bola & Schedule kat SINI, last Saturday kitaorang wat la prewedding photoshoot tue.
Plan semula nak wat kat Stadium Bukit Jalil, tapi sampai kul 10 pagi, kitaorang dah sampai kat sana, the person in charge xreply sms/call kita... Huhuu sedih...
When one of our photographer datang sana, baru je sampai entrance Bukit Jalil, guard dah cakap ngan diorang to not take any picture there. Even OUTSIDE Bukit Jalil. Alamak, ada apa plak yer... 
Huhuu ada2 jer... Nak bergambar kat luar with stadium background pon xbole... Hufff...

So, sebab dah penat dan dah almost noon (dahtue kitaorang ada janji lak lunch time nak tengok kawan kita yang masuk hospital semalam) so kita proceed je to this one place nearby:

 

kat mana nie?
sape boleh terka?
 

hehe kita xjadi main bola kat padang bola...
tapi ada la padang jugak (pic not in my camera)

We were using 2 cameras that day, ada 2 photographers...
But me belum lagi amek gambar2 tue dari diorang...
One of them nak edit kan lagi, so entah bila siap...
Harap2 cepat la :)


This is me with jersey kebanggan yang me beli RM8 sahaja hehehe...
Pastue hari tue bergambar macam dah lari tema.
Fotografer tue suh kita wat action2 romantic lak...
Padahal kan niat nak bagi muka2 nak bgaduh hehehehe...

Overall, hari tue was sooo happy...
Penat jugak ek nak photoshoot...
Berpeluh2 dah.
Camne nanti photoshoot tema Arab tue,
Dah la pakai jubah...
Adoi... sabar jer la, kne bawa kipas & payung kot...

Nak tengok gambar2 tema bola nie?
Sabar yer... nanti me minta gambar2 tue dari sang fotografer :)





2 comments:

byknye pre wedding.....
tema bola was fun but syg je x dpt shoot kat bukit jalil kan...

hehe ye banyak... sbb banyak gambar nak letak dalam dewan nanti...
tu la pasal shoot kat taman je hihihi tu yang xpuas hati tue...