Tuesday, January 11, 2011

Kampung Gajah, Bandung - Strawberry Farm



Selepas bercerita pasal Kampung Gajah kat SINI,
sekarang nak share story pasalStrawberry Farm.

Location kat Kampung Gajah lagi,
Cari jer signboard "MAKAN STRAWBERRY PETIK SENDIRI"
Just follow the signboard then you'll find this strawberry farm just nearby.

Kat area Lembang, Bandung nie banyak sgt strawberry farm...
Yang paling femes is Rumah Stroberi.
Tapi sebab kitaorang dah ada kat Kampung Gajah, 
So just pgi kat strawberry farm kat situ jek....



First of all, diorang akan bagi kita small basket ngan gunting.
Lepas tue dah bole start 'hunting' strawbeery kat 'farm' kicik tue...


Kne potong pakai gunting tau, so tanaman tue elok lagi :)


Kat sana, diorang jual juice strawberry jugak.
Fresh from the farm!
Rp 15,000 (RM 5) per cup
Sedaaappp!!!


Me n my auntie duduk jer...
Angin sejuk kuat sgt, almaklum la kat gunung kan.
Pinjam topi my uncle lak, kepala peniinnggg...


My cousin datang dah, dah dapat banyak strawberry...

Jom timbang, gi counter...
Harga cukup mahal Rp 60,000 (RM20) per kg
Knp saya cakap mahal?
Sebab if terus beli dari pasar harga Rp 30,000 (RM10) jek per kg
Tapi experience of budak2 tue la yang kne bayar mahal,
Mesti diorang happy kan bole pegi strawberry farm and makan fresh strawberry kat sana?

 
Jom la gi BANDUNG. Heee promote la plak...



3 comments:

waaa...bestnyerr...i suke strawberry..

agak2 lebih kurang x dgn cameron.blh skip kot strawberry park nih?

agak2 sama x dgn cameron highlands?blh skip x?