Sunday, January 9, 2011

Kampung Gajah, Bandung - Kids Park



Last weekend kan Ms Red Ribbon pgi Bandung, dah lama nak share gambar2 nie...
Jom tengok....


Otw pgi Kampung Gajah, kita lalu jalan Sersan Bajuri. Atau lebih famous ngan Jalan Bunga Cihideung, sebab kat kanan kiri jalan ramai orang berniaga tanaman dan bunga, dan area tue bernama Cihideung (means: air hitam dalam bahasa Sunda)


Ramai orang datang Kampung Gajah on that 2nd of January, sebab cuti sekolah lagi...


Seyes jam teruk tau sampai 2 jam kot dari homestay ke Kampung Gajah. Selalunya 45 minutes pon bole sampai jek...


Tengok, ramai sgt orang kan?

 

Normally kalau nak sewa mainan nie Rp 30,000 - 40,000 per game. Banyak sangat diorang offer game untuk kanak2. Memang bagus la kalau bawa kanak2 pegi sana. Tp for me quite expensive since mainan banyak, tp kne bayar lagi lagi dan lagi. Kalau ada full day pass kan senang, xpayah bayar banyak kali...


Ada face painting...


Indoor gokart...

Ramai betul2 ramai hari tue...


Baisikal ape la nie, xingat nama dia...


Sewa ATV, mini buggy dan sejenisnyer...


kat belakang sana ada flying fox juga...


Yang nie kita panggil Segway...


Check harga kat sini yer...
Another counter dia offer sewa per 1.5 jam which is too long and too expensive sebab location Kampung Gajah tue bukan la besar sangat, 15minit pon dah cukup dah. Pastue that counter xbagi kitaorang sewa kejap je... Jalan2 lagi tgk2 ada juga counter ticket yang sewakan 10-15minit.

If you want to find short rental, make sure to find this counter...



pic from JalanJajanHemat.com

Kat situ pun ada bazaar, kalau la nak beli oleh2 ke baju ke in case perlukan baju salin.

 pic from JalanJajanHemat.com

nak makan pon ada banyak restaurant dengan variety yang bermacam2...
takyah risau, all halal food...


Fiuh, penatnyer jenjalan... Pastue nak pgi strawberry farm plak.
Kat Kampung Gajah ada strawberry farm!
Jom gi sana...
Nanti Ms Red Ribbon wat entry asing pasal strawberry farm yer :)
Sesiapa yang cari Bandung Tour Package, click HERE.

0 comments: