Friday, January 27, 2012

Kisah Cinta Dua Negara Arahan Pierre Andre is Coming Soon!


Assalam, bloggers...
Pagi2 dapat info akan ada filem baru arahan PIERRE ANDRE bulan Februari nanti...
And what so interesting is that he's going to act in the movie together with this young actress named NURUL EKASARI, and she's Indonesian.


Guess what am I excited about?
Yes, correct... nak la tengok movie nie...
Nak rasa2 percintaan antara 2 bangsa macam me and hubby kan :)
Mesti romantic giler... hehe...

Jom layan sinopsis dulu....
AD,seorang bintang filem yang hidupnya mewah dan ceria tetapi menjadi buta setelah dilanggar kereta sejurus terserempak dengan tunangnya yang berlaku curang. Akibat tersangat kecewa, AD memencilkan dirinya di rumah penginapan. Pengurus AD iaitu SAM mengupah CHANTEK, seorang pembantu rumah perempuan dari Indonesia yang terpaksa menyamar sebagai lelaki untuk menenteramkan AD yang masih fobia dengan perempuan. Lama-kelamaan kerana kebaikan AD dan kemesraan mereka berdua, CHANTEK terpaksa mendedahkan rahsianya. Walaupun marah, AD sedia memaafkannya kerana kejujuran CHANTEK membantu memulihkannya dan akhirnya mereka berdua telah jatuh cinta. Namun hati CHANTEK berubah setelah terjumpa skrip yang mengisahkan tentang percintaan seorang lelaki dengan pembantu rumahnya, dia terasa diperbodohkan dan dipergunakan oleh AD sebagai bahan latihan filemnya. CHANTEK benar-benar terasa dirinya ditipu dan hatinya dipermainkan dan lantas melarikan diri. Akibatnya, AD tidak ketentuan arah dan tidak dapat berlakon semula kerana terkenangkan CHANTEK. Berjayakah AD bertemu dan memenangi hati CHANTEK kembali? Saksikan kisah seterusnya dalam filem romantik komedi, CHANTEK arahan Pierre Andre di pawagam bermula 16 Februari 2012!
“Kebahagiaan adalah kejujuran & kepercayaan…”
Starring : Pierre Andre, Nurul Ekasari, Abon & ramai lagi
Directed by Pierre Andre
Written By Pierre Andre
Screenplay by Pierre Andre
Produced by Empat Semudra Sdn. Bhd

Dah tahu sinopsis, jom layan pulak TRAILERnye....


Masih tak puas juga?
Meh me bagi gambar2 romantik dua sejoli Malaysia-Indonesia ni haaa...


Piere Andre nie selalu sweet je kalau berlakon cintan2 camnih...


Ohhh sweetnye, kat pantai mana ni...I wish to know :)

Harap2 dapat kesempatan untuk tengok prebiu movie nie, leh jumpe PIERRE ANDRE.
Ecehhh menggatal plak (dulu pernah jumpa tau dalam lift apartment masa duduk kat Ampang, dia pegi rumah kawan dia kat sana, dalam berapa minit me and bff s keraaasss je duk diam dalam lift tue, xde yang berani bercakap or say Hi... ahahaha)

Korang pon jangan lupa tengok tau!
IN CINEMAS ON 16.02.2012


PS: Thanks cik Helena yang dah buat GA nie...




twitstamp.com

0 comments: