Thursday, January 5, 2012

Diari Hamil untuk Ibu Hamil daripada Telaga Biru

Assalamualaikum, bloggers...
Lama xhapdet blog kan?
Lately rasa macam busy je, padahal bukan busy ape pon...
Tapi ada je bende xkene, atau xcukup masa nak menaip :(

Petang nie nak berkongsi cerita pasal satu buku nih:


Sejak bila Ms Red Ribbon suka buku?
Ms Red Ribbon xsuka la baca buku, baik baca newspaper atau baca news online.
Nak baca novel2 pon dulu la masa remaja, dah skrg nie lagi suka tgk movie :)

Tapi buku nie kan, Ms Red Ribbon teringin sangat nak beli selepas tengok salah satu blogger (adesh lupa plak blog address ape) beli buku nie dan mengamalkan isinya.
Teruja sangat...

It's DIARI HAMIL.
Of kos untuk ibu2 hamil yer...
Untuk bapak2 yang xhamil tue bole la belikan untuk istrinya yang hamil :)

Buku nie bagus, betul2 bole jadi diari perjalanan masa hamil kita, dan juga baby.
Dari Week 1 mengandung, sampai lahir.
Ada apa aje kandungan dalam buku ni?


Tue la isi dari buku ini... Baca je kat gambar atas tue yer hehe...
Harga reasonable... RM26, for 9months plus!
Dan isi dari diari yang akan kita tulis nie, semua perjalan baby dalam kandungan, sangat priceless...
So RM26 tue xde ape2nye...
Me baru beli masa xmas lepas, masa my sister datang KL...
Bila lagi nak berjalan masuk book store kan?
So alang2 dah ada kat MPH Alamanda Putrajaya hari tue, Mr Red Ribbon cakap beli je la...
Even tho kandungan dah 4 bulan lebih.


Nie contoh column untuk kita isi as diary... weekly...
Pastue ada juga penjelasan pasal kandungan weekly, makanan yang bagus dimakan oleh ibu hamil, tips2 bayi, kemungkinan2 buruk/penyakit yang ada masa hamil dan how to avoid them, sampai ke persiapan menuju labor room tau...
Tak ketinggalan, do'a2 masa hamil pon ada, ALL IN ONE BOOK.
Senang nak bawa buku nie kemana2...


Ha nie contoh perkembangan baby dalam perut weekly.
Kiranya korang bole cuba bandingkan yang tertulis di buku dengan apa yang korang rasa sekarang...
Tulis la dalam column kat bawah tue kan cerita pasal pengalaman korang sendiri as comparison...
Sangat2 bermanfaat... betul, tak tipu...

So, untuk yang baru je dapat tahu ada baby dalam perut, go get this book!
Saya xmaksud promote sebetulnye, nak berkongsi barang bagus je :)
Good luck, mommy-to-be!!!


twitstamp.com

3 comments:

wahhh ramai betol M2B yg beli buku ni...tp i x jumpa2 lg buku ni...huhu

nana....lida pn tgh cari nie....rse cm nk tros beli online!!!!

red ribbon.. pinjam pic...nnti singgah ke my blOG ya..!!
http://aslidalias.blogspot.com

memang buku nie bagus... bahasa yang dipakai simple, tak berat sangat, senang untuk dipahami...

sila cepat beliiii... hehehe