Saturday, December 17, 2011

Set kebaya kahwin for FREE untuk B2B Bloggers...


Assalamualaikum, bloggers dan B2Bs out there, everywhere in the world...
Heee banyak la in the world, all around Malaysia, I mean...

Tak terase sekejap lagi kita akan tinggalkan 2011, masuk ke 2012.
Especially for B2B yang tengah merancang hari bahagia di tahun 2012, harap2 semua berjalan lancar dan kne be aware yang 2011 dah nak habis, kne cepat2 la siapkan apa2 yang patut disiapkan untuk tahun depan.
Macam hari tue kan me siapkan wedding nie, cam rilek2 je, sampai 3 bulan sebelum...
3 bulan sebelum baru nak banyak wat ini itu, itu pon xsempat...
1 minggu sebelum yang sudah dicadangkan akan berehat sebelum hari bahagia itu datang, tengok2 kne dihabiskan untuk menyiapkan bende2 last minute yang belum siap juga.
Terlebih lagi kalau masa2 camnie kan duit mengalir macam kat sungai Penchala (ala sungai Penchala pon xde la mengalir sangat airnye) tunggu2 bonus dari ofis lama2 dah terlupa la nak beli nie tue, nak bayar nie tue... Last2, satu minggu masa berehat sebelum kahwin tue yang jadi mangsa.

Memang nak kahwin nie banyak sangat bende yang kne settlekan.
Terlebih kalau kita nak wedding kita jadi majlis yang memorable kan?
Tapi duit pon banyak keluar kalau kita demand nie tue...

So, Ms Red Ribbon ada plan untuk kawan2 bloggers & B2Bs.
Plan untuk bagi pinjam baju kahwin :)
Harap2 la dapat menolong kawan2 B2B untuk sedikit berjimat kos penyewaan baju.
Salah satu azam nie untuk 2012 sebab masa 2011 me siapkan wedding pon ramai je kawan2 B2B bloggers yang setia komen, bagi cadangan, etc pasal kahwin me and Mr Red Ribbon, so rasa2 nak give back the kindness yang dah me dapat sebelum nie.





Actually, I have 3 sets of wedding kebaya for bride and suit for the groom.
Memang ada plan nak sewakan dulu, tapi ermm entah hehe...
So for this time me ada plan nak bagi sewa free2 jer kat B2Bs out there...
Whoever interested.
Not bad kan bole la jimat duit sewa baju sikit.
Mana tahu ada yang perlukan baju untuk majlis bertandang ke, baju salin, baju untuk pre/post wedding photo session ke...

So, I just need feedback from all of you, especially B2Bs...
Ada ke yang minat dapatkan sewaan baju kahwin nie for FREE?
Bole la bagi advice untuk me yer...
Nie baru plan je, untuk 2012 nanti.
Ataukah me kne buat GA berhadiah sewa baju nie?
Kesian kan baju xpakai diam bersawang kat rumah :)

Me tunggu feedback korang,
Kalau feedback bagus, I will do something about it...
Thanks all :)




twitstamp.com

19 comments:

waaa..menariknye...=) nak nak..tapi nak nengok boleh kebaya tuh rupa die camner...heheh..

bestnya kalau jijah dapat pakai tu sis. cantik! leh owter tak kalau tak muat, ekeke :p

hai dear..i nak2..sape xnk dpt sewa baju fre.hehe..i nak.ble buat photoshoot for my wedding.but tkt i xmuat pki sb i tembam sgt..=D
anyway u can do giveaway..baru la ade ckit usahe b2B utk dpt baju kahwin fre..hehe.

wah.. such a great la kalau u nak bagi pinjam.. mmg sangat boleh berjimat dengan ekonomi sekarang ni kan...

terbaek ! tapi camane . kebaya untuk orang badan chubby ade ke ? ;( maklum lah, badan bukan gemok, bukan kurus cam ni la . huhu .

Hmmm kalau nak alter kecikkan ok kot, tapi kalau nak besarkan susah sikit. Apepun, nnt me nak fikir dulu camne nak pinjamkan baju nie untuk orang yang bersaiz sama ngan me :)

nak tgk mcm mane baju kebaya tu...

badan Gadis ni kadang2 ok ..
kadang x ok bila pakai certain baju...hihihi

eh mau la..sape xnak free kan..hehe..murah rezeki kamu buat cmni..u r kind dears..saye muat x? berat 46 jek..hik2

salam..
hmm..bestnya.. nak la. hehehe.. ur nice la nk kasi pnjam baju.. buat GA pn ok..:)

Mestilah nak =) Good luck ya!!

saya setuju tuan hakim ! eh? heheh!

nak nak nak ! =)

Waaaah free ke?? Cemana rupa baju tu???!

*excited!

berminatlahhh!

info dah ada kat entry contest nie:
http://redribbonboutique.blogspot.com/2011/12/peraduan-kebaya-kahwin-by-red-ribbon.html

:)

wah... minat juga...

meh la terjah blog nurul k..
http://iman-hasanah.blogspot.com/