Tuesday, November 1, 2011

Travel Bandung: Cerita Customer gi Bandung dengan Red Ribbon Boutique Travel Package


Assalamualaikum, bloggers...

Sebetulnye dah lama dah nak tulis entry nie, tapi selalu je lupa...
Hari tue (dah lama gak la) me ada customer yang amek pakej percutian kat Red Ribbon Boutique and Blog nie... En. Farid.
Dah bagi testimonial sikit kat SINI.

Dah lama lepas tue, me terjumpa dia punye belog.
Ye la, I never ask customer's yer blog, so terjumpe je masa tengah blogwalking.
Then... this is the story about our service dan homestay kami:

the front view of the homestay, taken from http://malaysiasmack.blogspot.com/

Story pasal homestay dan kedai2 runcit yang dekat dengan homestay:

Banyak kedai runcit kat sana, every 3-4 houses ada satu kedai runcit hehe...
Wartel pon ada kalau2 nak wat IDD call.
Nak beli nombor HP baru? Kat depan rumah je ada kedai jual top up and new number.
Nak cari makan? Tiap2 berapa minit ada orang berjualan makanan lalu depan rumah, sampai dengan tengah malam (selalunya malam jual mee goreng, mee dog dog-masak pakai kayu arang, nasi goreng, satay, bajigur & bandrek - minuman khas panas dari ginger dan gula merah, etc)

Group pic of En. Farid dan kawan2 kat depan homestay,
Nak baca entry2 pasal cite jalan2 diorang kat Bandung?
Bole la terjah blog En. Farid nie :)
Check kat RELATED POSTS yer... 

Sape2 yang nak tahu pakej travel jimat ke Bandung by Red Ribbon Boutique CLICK SINI.
Have a nice day!!!




twitstamp.com

4 comments:

Tumpang tanya.. mee bandung asal sana erk?


Salam kenal,
Mr J
http://wwww.pengeRindu.com

Good question.
Mee bandung bukan asal dari bandung. Kat sana xde mee bandung hehe :)

tak rugi ambil package puan ribbon. terutama kalau pegi in group ;) do visit my blog http://malaysiasmack.blogspot.com/ pengalaman di indonesia ada dikongsi disana

thank u dah drop by, thank u gak dah amek pakej ngan kami, dahtue bagi review gak... thank u :)