Friday, December 9, 2011

Jom Join Where Am I? Contest!


Assalamualaikum...
Lama sudah Ms Red Ribbon xbuat giveaway/contest.
Korang rindu x join contest kat sini???
Kalau rindu, jangan lupa menjoinkan diri yer Ms Red Ribbon ada contest baru.
Actually kan, end of year nie nak habiskan stock "Nerdy Specs" nie, so akan dibagi2 kat reader/follower/stalker/whoever yang masuk dalam blog nie :)
Lagi satu, Mr Red Ribbon akan meraikan hari lahirnya bulan depan, exactly on the end date of the contest, so Ms Red Ribbon nak belanja specs untuk korang on behalf of him :D

Jom semak contest ape:


 
Kat atas tue banner contest yer...

HOW TO JOIN?

1. Buat satu entry pasal contest nie, tajuk apa2 jer xkesah, xada idea? "Where Am I? Contest" pon bole jer :)
2. Tepek banner kat atas, satu kat entry tue lagi satu kat sidebar ye.
3. Tulis pasal contest nie, atau blog Ms Red Ribbon nie, atau apa2 la, short and simple would be fine... dan jangan lupa jawap soalan kat bawah ni:


Gambar no 1 sampai 6, sila korang terka location tempat Ms Red Ribbon bergambar... nak tulis full address bole hehe, nak tulis area sahaja, nama bandar sahaja, nama negara sahaja, terpulang... The best answer will win!
4. Pilih satu design nerdy spec dalam banner kat atas (nombor satu, dua, atau tiga)
5. That's all. Nak follow blog, follow twitter, link ke ape, terpulang kat korang semua yer... 
6. Eh jangan lupa tinggalkan link entry korang :)

Harap2 ramai yang bole join contest nie, coz this will be our last contest this year (reminds me of our 2010 end year's contest la, korang join x yang me bagi2kan tee shirt couple?)
Xterasa kan dah akhir tahun lagi... -_-
So, contest nie pon OPEN untuk LELAKI dan PEREMPUAN.
Oh, by the way akan ada 3 orang pemenang tau :)

Jom cepat join sekarang juga, 
sebelum 12-12-2011 :)


Ok ok Ms Red Ribbon bagi hint sikit yer:

Gambar 1: tempat nie dekat ngan laut, of course... kat Malaysia, hint ada kat tee shirt Ms Red Ribbon.
Gambar 2: check G dan R yang ada kat belakang tue, tue la hint nama tempat nie.
Gambar 3: Rumah Mode? katne tue? bukan kat Malaysia tau...
Gambar 4: tempat nie sejuk dan interiornya macam kat Europe :)
Gambar 5: monument kat belakang tue jadi hint... kat mana yer? bukan kat Malaysia...
Gambar 6: kat belakang ada tulisan Cina2 tue, kat mana yer? definitely kat Malaysia.

Cukup sekian yer hint-nye... 
Cepat join! :)





twitstamp.com

25 comments:

Nak Join!!
Jawapan nak letak kat blog sendiri ke atau kat sini?
jawapan kene ada 6 ker? sebab ada 6 photo?
http://cahayahana.blogspot.com/2011/11/where-am-i-contest.html

@cahaya kita:
letak kat belog sendiri (masukkan dalam entry yer), jawapan ada 6 :)
the first contestants yang leh jawab soalan ngan betul, dia yang menang :)

susahnya , dpt jawapan utk 2,3,4 je

Saya join taw. http://amirbaker.blogspot.com/2011/11/aduhai-dekat-mana-nie.html

dah bagi hint tau :)
jawap la dulu kat mana2 xsemestinya semua betul, tapi yang bole bagi jawapan betul paling banyak tu la yang menang...
:)

Dah bagi hint!!!!! OK dah re-answer....

waaa... baru ternampak dateline this contest is end of next year. Bukan END OF THIS YEAR!! Sabar menunggu...

mintak maaf DEADLINE IS 12-12-2011

Jap lagi tukar banner, sorry my mistake!!!! :(

Saya join.... nie link nye yer...
http://azwansalleh.blogspot.com/2011/11/where-am-i-contest-by-ms-red-ribbon.html

follow nyer dah lame...
harap bertuah. hehehee

XOXO ^_______^

saia join tau MISS RRB ! Saranghae !

http://neynaproperty.blogspot.com/2011/11/hey-klik-ni-mmg-syok-habess-eheh-aq-nak.html

saya join ye. Fuh.. :)

http://fiezahkecik.blogspot.com/2011/11/opss-kat-mana-ni.html

http://walkstatic.blogspot.com/2011/12/where-am-i-contest.html

saya da join :) salam kenal juga..

hey there! saya join :]

http://joelwithcontestsandgiveaways.blogspot.com/2011/12/contest-where-am-i.html

thanksss :)

http://blogsyana.blogspot.com/2011/12/jom-join-where-am-i-contest.html

join

Salam.semoga ada rezeki disini.Aminnnn

http://azatiesayang-contest.blogspot.com/2011/12/jom-join-where-am-icontest.html

Hi, nk join GiveAway nie :P

http://tryoutmyluck.blogspot.com/2011/12/where-am-i-contest.html

http://contestsesajer.blogspot.com/2011/12/where-am-i-contest.html

join :)

http://patheticpetite.blogspot.com/2011/12/where-am-i-contest.html

joined! :)

http://ayielefthanded.blogspot.com/2011/12/where-am-i-contest.html

http://tomatomeyyy.blogspot.com/2011/12/where-am-i-contest.html

Saya dah join contest akak ! :) Harap-2 ada rezeki menang spect

http://c-anythin.blogspot.com/2011/12/where-am-i-contest.html

Saya dah join :)

As-salam..

Kak Nida cuba teka ye.. harap-harap mengena.. ameeeennn

http://alongnidar.blogspot.com/2011/12/where-am-i-contest.html

Terima kasih.

mekaseh semua yang dah join...
masih ada masa 5hari lagi kalau u all nak join yer...
appreciate so much :)

Joined !
http://puteri-auni.blogspot.com/2011/12/contest-where-am-i.html
Harap menang !