Sunday, July 31, 2011

My Wedding Story: H-1 Pasang Kemah & Pelamin


Assalamualaikum...
Bloggers, dah lama xupdate blog.
Sombongnyer, dah kahwin dah lupe dah...
Huuuu xde la, been few days bawak Mr Red Ribbon berkenalan ngan my family, big family I mean...
Sekali nak berterima kasih kat sedara mara dah tolong nie tue masa wedding hari tue.
Pastue internet kat umah DOWN plak for few days, memang xbole nak update.

Sebetulnye entah nak hapdet ape dulu...
Esok dah start puasa, sebelum nak cerita nie, nak ucapkan:
SELAMAT MENYAMBUT BULAN RAMADHAN...
HOPE TO HAVE A BLESSED HOLY MONTH THIS YEAR :)

Since malam nie xpegi teraweh sebab tgh *tuutt* dan semua orang incl. Mr Red Ribbon pegi sembahyang teraweh kat masjid, so saya nak tulis entry sikit.
Banyak bende leh saya kongsikan ceritenye kat sini.
Hrrmmm...
Mungkin starting from H-1 masa orang2 tengah pasang kemah&pelamin kat rumah...


Nie satu hari sebelum, orang2 tengah pasang kemah.
Tengah hari my grandma sampai kat umah...
Sangat happy sebab dia datang just nak tengok orang pasang kemah.
Rumah grandma jauh, tapi me bole rasa yang dia sayang sgt rela jauh2 datang untuk me :)
Luv u grandma...


H-1 nie me tengah pakai inai....
The whole day since morning sampai malam...
Ada masa sikit2 je bole kuar dari bilik, snap2 gambar :)


Halaman rumah dah berubah dah, letak kerusi2 untuk tamu2 :)

Nie dari angle lain...
Dapat 'bunga papan' dari kawan dad...
Kat hujung sana, papan tulis Selamat Berbahagia dari bunga.


Kami kemas2 semua sampai tengah malam.
Foto kat atas snapped at 1am...
Me pon belum tidur lagi, eventho mom cakap me kne cepat tidur, tapi xnak...
Me terus tengok orang2 keje siapkan kemah dan pelamin sampai semua siap.
Rasanya xpuas hati kalau tidur tapi semuanya lum ready.


Alhamdulillah, finally semua dah SET.
Pukul 2am pagi.
Pelamin ala 'gebyok Jawa/Sunda' dan meja akad nikah dah ready...
Masanya untuk tidur dan berehat...

Overall, pelamin tue simple dan cantik, semua fresh flower...
Wangi dah rumah... sukerrr...
Tapi, yang sewakan kemah dan cover seat tue ada la nak complain sikit, sebab banyak yang dah blubang2 kena abu rokok...
Hari tue kesian je ngan diorang, xnak complain2, sebab dah esoknye nak kahwin...
Tak nak bising2... So terima je la...
Next time macam nak punye cover seat sendiri, jaga baik2...
Untuk kahwin my sister nanti :)

Ok... Nanti sambung lagi cerita yer :)




twitstamp.com

3 comments:

dah lama tak singgah ... ."tahniah n selamat pengantin baru" akak doakan semoga bahagia dan diberkati hingga hujung nyawa..