Tuesday, June 14, 2011

My Wedding Prep: Surat Kebenaran Menikah from Malaysia Embassy & Shopping Hantaran | 39 days left


Alhamdulillah, korang tengok la gambar abang kat bawah nie:


Taken at Malaysia Embassy kat Jakarta semalam.
Finally dah dapat surat kebenaran untuk berkahwin dari Malaysia Embassy.
So sekarang just uruskan surat dari pihak Indonesia kat Kantor Urusan Agama (KUA)
So happynyer kan Mr Red Ribbon hihihi...
Semestinye kan ada interview, coz untuk dapatkan surat dari embassy nie dua2 pihak kne hadir sama2 then ada interview sikit.
Tengok2 xde interview ape2 la, kita tunggu je kat waiting room tue dalam 10-15 minit.
Dahtue surat siap then just bayar administration fee of Rp 28,000 or around RM9.00+
Ada jumpe another couple nak berkahwin, the guy is Chinese from Johor tapi dah convert to moslem.
Haaa the couple tue la yang kne panggil interview...

Selepas dari embassy tue, we both straight pegi Tanah Abang.
Nak ape lagi? Shopping laaa hehe...
Dah janji ngan mom jumpe kat sana, tengok2 mom datang lambat.
So, sempat dapat langsir untuk bilik pengantin je then set cadar+bed cover untuk hantaran Mr Red Ribbon to me. But batik yang mom cakap WAJIB ada untuk hantaran tue, xjumpe lagi...
So, I guess kne pegi lagi esok lusa...

Dunno la rasa penat sangat, sebab semalam dah berjalan jauh tau, pegi JAKARTA FAIR.
Heee belum sempat cite nanti me update cite pasal Jakarta Fair tue.
So tambah semalam pegi Tanah Abang, dah 2 hari dah kita berjalan kaki.
Penaaat sangat, tengok la Mr Red Ribbon sampai tertidur2 tunggu mom pilih2 langsir :)

Dah habis dari Tanah Abang, me and him pegi Ciputra Mall nak gi money changer.
(Kat Tanah Abang nie money changer susah sikit, tak macam kat Pasar Baru Bandung, jauh kne berjalan kat luar shopping complex tue, so we decided cari money changer kat mall lain)
Then lepas dah tukar duit...
...
...
...
...
...
...
...
...
...
...
...
...


Pegi makan bakso!!!
My fav bakso is Bakso Botak kat area Kav. Polri.
Memang kat sini je me boleh habiskan kuah baso sekali ngan baso la...
Kat kedai bakso lain, paling2 me minum kuah tue sikit, makan bakso jer...
Kat Bakso Botak nie kuah dia seddaaaapppp, sampai habis kuah tue...

Alhamdulillah, progression untuk wedding nie ok.
Harap2 bole settle dalam 1 bulan lebih nie...

PS; Nie macam entry Mr Red Ribbon tulis je kan? 
Mana gambar Ms Red Ribbon???



twitstamp.com

0 comments: