Tuesday, June 21, 2011

My Wedding Prep: More Than 600 pcs DIY Door Gift dah siap! | 32 days left

Holla, bloggers...
Masih ingat entry TEASER: My DIY Wedding Door Gift kat SINI?
Agak2 korang bole terka tak barang apa yang jadi door gift my wedding?
Heeee mesti ada yang dah bole terka dah...

Tengok la barang2 kat bawah nie:


Nie kat Travellya Homestay kat Bandung, hari tue tengah jadi tour guide kat Bandung, balik dari pusing2 bandar terus sambung keje2 wat door gift nie... seronok sangat!


Nie la diantara barang2 mentah yang diperlukan untuk buat door gift nie...
Me and mom jer yang buat semua door gift.
Mula2nye cam xpercaya bole siapkan, tengok2 seronok!

Target is 600 pcs... and we made it until more than 700!!!
Sampai me also jual bende nie kat blog jugak tau...

Remember this?


or this?



So, tue la my wedding door gift :)
Sekarang nie semua stock dah me bawa ke Jakarta, so no more at KL.
Kalau korang nak beli (refer to this entry: FOR SALE: Brooch Berantai Berjuntai) harap2 bole tunggu sampai lepas wedding, kira time puasa la. Coz I'll be back with more design and will focus more on silver rather than gold. 
Yang silver nie bole tahan lagi lama :)

Alhamdulillah, sangat happy yang finally me dah kira balik semua door gift of total 700!
Definitely more than door gift box yang ada hanya 600 pcs.
Selebihnye mom nak bagi untuk family & makcik2 pengajian kahwin (morning before akad nikah)
Waaa happy nyer...


Nie kotak untuk letak door gift tue, kotak kertas tue me order sebab xlarat nak buat dahtue harga dia cam lebih kurang daripada kita beli kertas tebal tue terus wat sendiri, belum duit penat semua...
Yang tutup plastik tue plak, me dah beli plastik by meter...
Murah jer, SANGAT JIMAT! Senang nak buat.
So yang plastik tue me buat sendiri, me tempah jer kotak gold yang bawah tue, minta kaler merah/brown:


Dahtue me and mom buat TRIAL kat umah, pakai kertas kaler merah gak hehe.
So agak2 cam nie la nanti selepas dah masuk kotak dan bagi reben:


Harap2 door gift nie bermanfaat untuk pin kan tudung.
Daripada bagi barang yang bole display sahaja kan will end up kat almari atau letak merata2 je xde manfaat dan berhabuk. Harap2 bende nie leh jadi manfaat.
Lagipon me baru jer bertudung, so kira cam introduction of my current appearance hehe... pandai2 ko la Ms Red Ribbon :)


dah satu box dah doorgift nie...
betul2 puas hati buat DIY...

Hari tue me ada dapat email dari blogger gak pasal dia nak tempah banyak untuk door gift kahwin dia, xde la banyak sangat only 50 pcs untuk VIP, she said.
But then belum ada khabar lagi.
Kalau korang nak bagi bende nie untuk door gift, kira tunggu sampai bulan Ramadhan yer, coz sekarang B2B nie tengah busy xmenentu :D

Til then,
:)




twitstamp.com

6 comments:

nnti email me yr address...nk hantar wedding present...

btw,...nnti i email pada nk order lg pin tu tau

the first one is nice :)

@Aie Amy: bole bole... untuk door gift ke? sila email redribbonboutique@yahoo.com yer design baru banyak, bole campur2 :)

Kalo tetamu lelaki nak bg ape ya? Sbb brooch mcm ssuai utk tetamu prmpuan..