Thursday, June 2, 2011

My Wedding Prep: Bunga Telur dan Plan Gubahan Hantaran


To be honest, BUNGA TELUR is one thing that I would never ever missed for my wedding nanti on July. WHY?
Coz it's so unique for me, for us (my family) as it's a Malay culture.
Memang kat my adat mane ade bunga2 telur cam ginih.
Memang so happy yang my future MIL nak bawa bunga telur nih...
Dari hari tue lagi masa pegi Mersing, hrmm... February ke March lepas yer,
My future MIL dah siapkan ape la nama tue tempat cucuk tangkap bunga telur tue.
Dah beli tau! Semangat kan my FMIL!

Then semalam me pegi rumah my future Abang ipar,
Wife dia (I don't know how to call her in Malay) dah siapkan bunga telur nie.
Takde la, tak buat, beli jer...
Dalam 50 pcs je...
Nanti nak bawa time akad nikah :)


Agak2 warna macam kat atas nie la bunga telurnye...

And then, my FMIL xnak letak telur ayam, nak telur itik...
Susah la kan nak bawa dari KL?
Payah bawa masuk flight, silap2 sampai Jakarta nanti penyet semua...
Huffff... habes dah bunga telur tue kan?

So, to make it easier, me ada survey telur itik nie kat Jakarta.
Just nak compare harga...



Hmmm Mr Red Ribbon;s family cakap lebih kurang je harga dia.
So, we decided to just order kat Jakarta je la.
One day before wedding when they all arriving kat Jakarta, I will pass those telur kat diorang.
Hehehehe siap2 keje sampai lewat la tue nak masuk2kan telur tue kan?

Harap2 la cukup masa...
Pastue hantaran FROM HIM TO HER and FROM HER TO HIM pon semua akan digubah di Jakarta. Xnak family Mr Red Ribbon susah2 bawa dalam flight.
Paling2 diorang bawa bunga telur tue je, dah tue sirih junjung, then makanan jer.
Barang2 lain2 tue akan saya gubah sendiri kat Jakarta.

Huaaa banyaknyer homework yang kne buat kat Jakarta.
Harap2 semua lancar :)



twitstamp.com

2 comments:

kat jakarta pun pakai jugak ek bunga telur during wedding?
50 pcs kejap je nak masukkan..
selamat wat hantaran tu semua.hehe

hehe sebetulnye xde bunga telur, tapi family dari Msia nak bawa bunga telur, so xpe la... makin banyak variety makin bagus :)