Saturday, June 18, 2011

Jakarta Fair, Biggest Yearly Carnival at Jakarta is Happening Now! (PART II)

Jom kita sambung lagi cite pasal Jakarta Fair 2011...
 Kalau korang belum baca yang part 1, kne baca kat SINI, so korang paham ape tue Jakarta Fair?

Sambung layaaaannnn.........


Nie me tengah bergambar ngan ondel2...
Ondel2 nie patung khas Betawi (Betawi nie sebutan untuk orang2 Jakarta)
Ada ondel2 lelaki dan perempuan, selalunyer ada time ada khitanan/kenduri kahwin orang Betawi.


Barongsai!
Bende nie pon macam satu kewajipan ada kat event2 Jakarta. Why?
Sebab Chinese has become a great part of Jakarta.
Kalau you pegi area perniagaan, sering ada Barongsai nie perform from kedai to kedai, coz ramai sangat tokey kedai tue Chinese.


Angry birds are everywhere in the world!
Kat Jakarta Fair nie pon ada jual :)


Ow pengantin barbie muslim :)

Tapi, ada satu hal yang buat me geram selama ada kat sana...
Geram geram sangat...
Really wish me memang tengah nak cari barang nie...
Nak beli barang nie...
Really wish ada budget nak beli (xde la mahal sangat, tapi me dah ada 2 HP, eventho dua dua cam dah rosak nie rosak tue, tp cam bazir nak beli lagi)
Really wish nak beli satu sebab murah!!!:


HP keypad Qwerty for less than RM 70 only!!!
Mak aaaiii........


Brand Lenovo yang 2 kat tengah tue around RM120-150 jer... Adoi...
Nak nak nak!
 

Yang nie pon semua less than RM100!

Ah benci benci benci... Nak HP baru...
Sebab HP yang sekarang dah xde yang betul (mintak maaf la yang call/sms susah nak jawap sebab yang satu mic dia rosak pastue battery kejap2 kong, pastue yang lagi satu ringtones kekadang tak bole on, xdengar pon ada orang call...)

Huaaa harap2 la bole dapat HP betul2 dalam hantaran nanti *entry berharap Mr Red Ribbon baca la nie keh keh keh...*

But overall, memang seronok pegi Jakarta Fair nie.
Semua barang ada...
Even clothes jenama2 femes semua SALE.
Sangat murah...
Sempat nak beli cadar tilam, branded la, cantik sangat, normal price dia kan RM800 one set, lepas discount tue jadi RM85 jer adoooiiii tapi yang queen size habis, ada king and single jer...
Kalau ada queen kan me dah amek... :(
Memang heaven nak shopping!

Sesiapa yang ada plan nak gi Jakarta sekarang sampai 10 Julai 2011, dan ada masa untuk pegi Jakarta Fair, pegi la... xrugi!!!
Kalau malam (especially on weekend) ada band2 yang akan perform. 
Jom tengok schedule performance diorang:

clock for bigger view

So that's about it. 
Happy Buffday kota Jakarta :)





twitstamp.com

0 comments: