Thursday, May 5, 2011

Sakit. Flight. Syiling.




Blog...
Tahu tak?
Last weekend me spent my days at Bandung AGAIN tau...
Dah cite kan pasal bf my sista tue, kakak dia kahwin kat Bandung.
So my family gi sana la...

Pastue, balik dari Bandung, starting from keluar dari rumah sampai Jakarta HUJAN LEBAT.
Seramnyer kat jalan sebab my dad yang drive. And time tue dah almost maghrib so dah gelap2 sikit.
Nak tolong drive kan me mana reti bawa kete auto?
My sis nak drive tapi my dad xbagi... :(

Then we stopped at R&R untuk sembahyang...
Ada kat satu R&R KM 97, masjid dia cantik. Selalu nak sembahyang kat situ jer.
Hujan still lebat, sampai last2 kitaorg lari2 dari masjid masuk dalam kete kena hujan.
Telekung, baju, beg, seluar, sume basah...

Kilat, guntur, gemuruh, angin sangat kuat... Sampai2 air hujan masuk ke half of masjid tue tertiup angin. Kete2 kat parking alarm dia bunyi sbb kuatnye thunder. Seram...
Dan me kedinginan dalam kete sampai kat rumah Jakarta...

So starting Isnin tetibe badan lemas... tapi me kne pegi Pasar Tanah Abang, nak minta refund untuk door gift yang me dah order tp tengok2 diorang xbole siapkan sesuai ngan warna yang me nak.
Lagipon me fikir, baik buat DIY, lagi jimat... Senang je nak buat...

So, me pergi Pasar Tanah Abang tue, xlama jalan kat sana... badan panas, nak pengsan...
Nasib baik me pegi ngan mom & sista, so last2 me xbawak barang sikit pon sebab dah lemas...
Mom & sis je yang bawa (mom shopping telekung banyak sangat untuk door gift pengajian kahwin nanti, dahtue me beli telekung juga untuk cik MyBlowie, my sista plak shopping baju2 untuk pegi keje, xlupa amek duit refund kat kedai accessories)

Alhamdulillah... hari nie dah sihat sikit.
Plan nak kuar pegi tailor yang akan jahitkan sarong seragam untuk family nanti...
Untuk resepsi kahwin nanti...




Dahtue semalam, alhamdulillah berjaya beli ticket Air Asia untuk balik KL.
Mom nak ikut sebab sedara my cousin yg hari tue kahwin ngan Malaysian wat kenduri kahwin anak dia 20hb May nie, so mom akan ada kat KL nanti ngan me 7-10 hari sebelum teruskan pegi ke Spore tengok2 kan rumah sewa my sista kat sana.



Huff, memang banyak sangat belanja untuk kahwin nie...
Belum lagi travel expenses me pegi Malaysia-Indonesia... sabo je la...
Lagi teruk la saya nie yang (consider) unemployed kan?
Sekarang pon duit kat wallet tinggal syiling jer, hihihihihi...




twitstamp.com


*pic from Google and inmagine.com*

3 comments:

sian kat u lalink..arap2 cepat sihat..me tak bank in lagi..ptg ni la insyaAllah..nnt dh bank in i gtau ek..hehe..

pity u....jgn lupa makan ubat tau!

thanks for your concern... dah sihat dah ni... nak makan makan makan makan... :D