Monday, March 14, 2011

My Wedding Prep: Make Up Test again, by Anto


Saturday morning, pukul 8 pagi, satu orang maku up artist dah ada kat depan umah...
Nama dia Anto, betul2 make up artist yang sering make up kan artist2 kat Indonesia, untuk show, perform, sinetron, apa2 rancangan kat TV la.
This is first time tau MUA make up kan me... Selalunyer make up artist yang specialized untuk kawin2 jer... So, agak2 teruja ngan test make up nie. Pagi2 lagi me dah siap mandi :)

Then he (yes, it was a He not She) came...


Dia cadangkan tangkap gambar BEFORE and AFTER. So Mas Anto tangkap gambar me BEFORE dia letak mekap. Hmmm muka polos betul2 bangun tidur dan basuh muka jer..


Nie la hasil yang dia buat...
Kat belakang mom tengah explain macam mana dia nak buat kebaya and veil kawin.
Mas Anto garuk2 kepala macam pening jer... Heheheh...
Macam mana? Ok tak mekap tue?
Cosmetic memang sume yang mahal2, selalunyer ngan make up artist kawin brand2 campur2 yang xfemes pon banyak, tp janji diorang mekap bagus, xkesah...
Tapi Mas Anto nie me tengok pakai MAC ngan Bobbi Brown jer...
Seram jugak, mesti nanti dia quota harga mahal huhuuu...

MUA nie pon ada Siger/crown!
Cantik sangat material lapis emas... Patut la nampak cantik dan kuning...
Gambar naga tue me xberapa suka, but overall siger nie nampak wahhh!!!

So how is it?
Bagus x mekap dia?
Harga dia xbagi lagi, tp of course lagi mahal daripada bridal2 and makeup artist yang selama nie me dah datang... Hufff... me xnak sebetulnyer kalau mahal...
But this MUA, recommend dari mom gak. Masa dia pegi majlis kawin anak kawan dia...
We'll see dulu berapa dia quote price, then will decide...

3 comments:

lalink..!! yg ni cantik..sesuaaii...nampak soft je muka..hehe

ye kan nampak soft... lepas tue pun terus pegi jalan2 ke pasar, make up xbersihkan dulu. macam biasa jer... agak2 make up soft camtue ok ke untuk kahwin? nanti xnampak cam penganten pulak :D

rasa ok kot..hmm..cube search2 kat tenet..makeup2 org kawen cmn..boleh suruh tukang make up tu try solek..n leh tgk hasil dia cmn..hehe..depend la nk cmn..coz me suka yg nampak soft..kikik