Sunday, June 21, 2015

Ipoh Station @Puchong


Assalamualaikum, bloggers...

Lama xreview2 pasal restaurnt or movies kn...
The past 2 yers memang still focus untuk membangun empire sendiri hehe...

Tapi hari ini nak share sikit pasal Restaurant Ipoh Station kat Puchong.
Maybe many of you have heard about them, memang sangat famous.
Pasal masuk TV dan media tue, xyah tanya lagi dah, sering dah...
Tapi me, yang duduk kat Puchong nie xpernah pergi lagi tau.
Sampai la hari tue finally ada kesempatan untuk datang ke Ipoh Station.


Deco kat restaurant nie memang dibuat macam ala2 zaman dulu la.
Boleh panggil ala2 klasik atau vintage.
Tengok la poster2 iklan tu, design yang dah sangat lama hokey...
Saya belum lahir lagi la kot poster2 tu dah ada :)


Classic betul la...
Seronok tengok poster2 tue...
Menarik... especially during this time memang teruja dengan barang2 classic mcm nie...


Sesuai dengan nama tempat nie, kalau dah ada nama2 station nie mesti la restaurant jenis kopitiam kan?
It's always like that, btw...
Meja2 mar mar kopitiam memang menjadi ciri khas.



Too bad Rafi tido je masa tu (uuppss ni gambar Rafi masih suka duduk stroller ye... late post)
Kalau time baby tido maka time nie la boleh bergambar2, boleh enjoy the meal hehe, many parents mungkin rasakan hal yang sama hehe
So that's why hari tue boleh enjoy the atmosphere of the vintage look of the restaurant.
Banyak barang2 menarik untuk dilihat, diserap memorynye...
Jom tengok2...



Terlmpau taksub dengan barang2 unik dan vintage nie sampai la tak sedar makanan dah sampai.
Kebetulan datang untuk brunch dan tengah xde mood sangat untuk makan.
Tapi berjaya untuk grab nasi goreng nie...
Nyummm nyumm...
Jemput makan everyone :)


Untuk info sila layari;

pic source; Ipoh Station blog

1 comments:

macam pernah je makan dkt ipoh station ni