Monday, April 13, 2015

Pelamin untuk customer Bentong, again...

Assalam,
Lambat sangat memang nak update post, kali nie memang dah niat nak menaip lagi.
Nak cerita travelling minggu lepas sebetulnye, lambat eh, sebab ni kali kedua ke Bantong tp belum pernah story mory lagi...
Oh yea, kali ke dua ke Bantong, dua2 pasang pelamin customer pny pasal :)

Last trip to Bentong and Lanchang was earlier last year, that was my first time gi Bentong. Xsangka plak rezeki dapat customer lagi kat Bentong. Since these few weeks a lil bit hectic and tiring so trip to Bentong kali ni just semata2 nak pasang pelamin sahaja while previous trip sempat bawak Rafi ke mini zoo dan Elephant sanctuary kat Lanchang (belum sempat story mory hehe)

 
Ok, majlis kahwin nie kat Dewan Perdana Kompleks Penjara Bentong, customer nak pelamin simpel yang sebetulnye sesuai utk majlis kat rumah. Tp memang customer ni nak simple je so to award customer2 yang sempoi dan xcerewet ni, saya suka wat experiment and summore give them more than what they've paid.
So kami buatkan bigger pelamin, more deco, dan buat lagi exclusive, seeing the dewan stage pon quite big... so memang lagi sesuai buat pelamin yang besar ckit...

Alhamdulillah pasang dan kemas pelamin lancar.

Saturday night tu hunting hotel, kali nie tgh penat memang xsempat dan xcukup mood untuk browsing2 cari hotel sebelum pergi. Main redah je terus cari kat Bentong. Sebelum ni duduk kat hotel Kristal, ok la cukup syarat untuk berehat, tapi kali ni nak try hotel lain plak. Usha2 hotel kat Bandar Bentong tu je, area lain mcm xde hotel, especially kat area penjara Bentong tu. Spent half an hour jgk untuk sampai bandar.

As usual, sebab kami xreti pasal Bentong atau ape, belum jumpa makanan sedap kat Bentong.
Dan kalau kuar pukul 10pm dah jarang kedai makan buka.
Makan pon makan biasa2 je, ape ye yang menarik dari culinary Bentong?
Ada mana2 warga Bentong bole bagi cadangan utk makan?
Kot kot la ada can pegi Bentong lagi in future... :)

 
Btw, kami bermalam di EV World Hotel.
Last time gi Bentong, EV World Hotel xmenjadi pilihan krn dlm Agoda nampak mahal je.
Ok mahal tu subjective, it was just aritue xmasuk bajet kami.
So last trip kami duduk kat Hotel Kristal.
Kali ni kami try singgah kat EV World Hotel sbb dalam Agoda harga bilik RM65, very reasonable untuk just berehat coz we need to be back to KL esoknye early morning.
Walk in kat hotel, rate was RM98, the lady said kalau nak harga Agoda kne booking via Agoda jgk, so merajinkan diri la masuk kete semula dan booking Agoda. DONE!
Dapatla merasa diskaun hotel daripada Agoda, Tq AGODA!
Masuk je bilik terus tertidur kepenatan hihi...


Early morning kami sempat bfast nasi lemak kat hotel, sedaapp tp a bit pedas, my husband okey jee... memang dia suka pedas :)

Pastu kemas pelamin dan balik ke KL...
Fuuh short trip to Bentong again alhamdulillah semua lancar :)

Ada mana2 warga Bentong yang nak dibuatkan dekorasi atau amek pakej perkahwinan bridal kami, sila WA 0107920920. Customer Bentong ada kata kat Bentong xbanyak bridal so memang ramai enquiry kat PM atau WA yang nak dibuatkan pelamin dan deco lain kat Bentong ni... 

Sila sila WA saya jangan malu2 ye... :)

0 comments: