Monday, March 17, 2014

Doraemon oh Doraemon :)

Assalam,
Dah tengah bulan Mac,
Cepatnya masa berlalu...
Day by day, years by years...
Dahulu budak kecik, sekarang da jadi ibu anak satu :)


Tak kira kanak2 atau dewasa, kalau tengok gambar sweet creature kat atas tu mesti ikut tersenyum kan??? Ye la sebab dia comel...

DORAEMOOONNNN!!!


My first Doraemon moment tahun 1990, masa saya pindah from Medan to Jakarta.
Kat Medan xdapat channel TV local sangat, instead saya dapat RTM 1, RTM 2, dan sempat dpt TV3, kalau xsilap xde Doraemon.
Pastu pindah Jakarta dapat la channel RCTI masa tu diorang pon baru on air.
After that every Sunday morning pukul 8 pagi mesti nak bangun pagi tengok Doraemon!

Sekarang nie boleh jumpa Doraemon FACE TO FACE.
Sebab DORAEMON ADA KAT MALAYSIA!

Sesiapa yang belum sempat pergi jom pergi sana...
(Me and family pon xsempat lagi nak gi sana jumpa Doraemon huhu)


Bukan cuma 1, tapi ada 100 DORAEMON!
Nak cerita banyak pasal memori2 zaman dulu dengan cerita2 Dorameon pon payah dan terlampau banyaaakk memori dengan meow comel nie.
Apa kata terus pegi sana ye, mesti best...

Bukan setakat patung2 Doraemon je ade...
Makanan ala2 Doraemon family pon ade!

 
If you think it is too late, masuk ada masa lagi la...
Expo nie sampai 23hb Mac 2014!

Pape boleh refer ke Facebook DORAEMON MALAYSIA ye :)


1 comments:

bestnyer dear,, my niece sepatutnya dtg jugak untuk event ni,,she is 5yo.. tapi disebabkan adik dia naik campak,,jadi tak dptlah datang,,huhu