Friday, August 23, 2013

Wedding Khodijah @Dewan Komuniti Cyberjaya


Assalamualaikum bloggers and B2Bs...
Demam Raya masih lagi terasa, dan yang pasti, ramai orang wat kenduri kahwin bulan2 nie...
Like us, Red Ribbon Wedding Works/Boutique, 7 days after Raya dah ber bz dengan kerja2 kahwin, alhamdulillah timing ok, memang kami dah balik dr beraya kat kampong...

So Jumaat lepas, on 16th August nite, bermula la kerja pasang pelamin kat Dewan Komuniti Cyberjaya.
Agak mencabar sebab my baby boy Rafi tengah sakit dan xsempat nak hantar Rafi kat rumah bro in law...

Tapi alhamdulillah semua setel...
Sayangnya mummy ngan Rafi yang super sabar ngan mummy nie...
Me and hubby take turn menyiapkan pelamin nie, take turn melayan kerenah Rafi...
Just 2 days b4 dapat bibik kat rumah, insyaallah this will be the last time Rafi ikut mama keje ye.


Pelamin siap...


Gerbang pon siap...
Rafi dah boring nak cepat balik umah :)

And the next day was quite hectic, early in the morning dah siapkan veil, dan kasut pengantin.
Kereta pengantin dtg utk pasang wedding car deco, tapi baru siap separuh dah masanya gerak sbb akad nikah dah nak start. (Was trying to pasang the night b4, tp the whole family mcm bz dgn preparation terpaksa tunggu adik pengantin dtg pagi tu)

Tengah hari gerak pergi kenduri and tetamu dah ramai.
That was our first time pegi kenduri customer sendiri dan xde keje other than just enjoy the food and chit chating with ppl :)

There I met my best buddy masa dulu single mingle lagi...
Best friend yang kemudian jadi best friend Mr Red Ribbon jgk :)


Cantik sangat pengantin, baju tiffany blue dgn tudung pink.
Tiffany blue tue sangat menyerlah dengan pelamin backdrop pink sahaja.
Pengantin pon memang cantik, adik beradik diorang mmg cantik2 belaka...
Padan dengan hubby nyer, bagai pinang dibelah dua...
Dua2 sama sepadan :) 

 

Alhamdulillah, to Khodijah and hubby semoga berkekalan ke akhir hayat.
Sempat juga bergambar dengan my friend and his wife yg tgh mengandung twin baby :)
 
Last but not least, as usual, gambar gedik mak dan anak hehe...
Nak juga bergambar kat pelamin :)


Alhamdulillah semua berjalan lancar...
Pengantin dan keluarga berpuas hati dengan deco kami...
:)




0 comments: